Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › aspirin 100 in navaden aspirin

aspirin 100 in navaden aspirin

Aspirin je navadno 500, obstaja pa tudi Aspirin 100. To ne pomeni, da je 5 teh za enega običajnega? Je kje kak keč? Tile manjši so le na recept.

Verjetno imaš v mislih Aspirin 100 mg protect, ki zavira zlepljenje krvnih ploščic (trombocitov) in tako preprečuje nastanek krvnih strdkov.

Dobiš ga samo na RP.

PS: Ta Aspirin ni namenjen lajšanju bolečin. Izključno za to kar sem napisala v prvem odgovoru.

Odgovor na objavo uporabnika
Aspirin, 06.02.2022 ob 17:46

Verjetno imaš v mislih Aspirin 100 mg protect, ki zavira zlepljenje krvnih ploščic (trombocitov) in tako preprečuje nastanek krvnih strdkov.

Dobiš ga samo na RP.

Po domače je za redčenje krvi. Je problem, če redno jemlješ ta Aspirin 100 in moraš nujno , nenačrtovano na operacijo, že zdiranje zoba naj bi bil problem.

Aspirin, 06.02.2022 ob 17:53

PS: Ta Aspirin ni namenjen lajšanju bolečin. Izključno za to kar sem napisala v prvem odgovoru.

Enkrat sem vzela 3, misleč da bo bolečina popiustila, in preživela;). Je pa neverjetno, enkrat sem vzela le enega in glavobol je izginil.

Ja vem, da je problem. Že čiščenje zobnega kamna mi je povzročilo kar konkretno krvavitev dlesni.

Pedikerko zdaj redno obvestim, da najmanj radikalno odstranjuje odmrlo kožo okoli nohtov, ker res krvaviš.

Žal pri meni ne gre drugače. Nekaj časa sem imela zelo visok pritisk in epizode atrijske fibrilacje, kar je tudi nevarno. Družinska obremenjenost je pri meni velika. Tako, da ne veš kaj je večje ali manjše zlo. Ja, poleg Aspirina še nekaj tablet.

Pa ta aspirin 500 tudi preprecuje krvne strdke ali ne?

Hja, 08.02.2022 ob 08:16

Pa ta aspirin 500 tudi preprecuje krvne strdke ali ne?

Preprečuje strjevanje krvi. Zobozdravnik te po izdiranju zoba vedno opozori, da ne jemat Aspirina proti bolečinam.

Seveda -dobiš ga predpisanega tudi po npr. možganski kapi ali srčnem infarktu, kot preventivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close