Aseksualnost
Aseksualna, 23.02.2022 ob 08:59
Nihče ne govori o tej temi, čeprav mnogo parov ne seksa.
Mi2 sva nehala seksati pred dvema letoma, ko je imel partner težave s svojo samopodobo. In v resnici nama je to pomagalo uvideti realnost najinih življenj – zavestno sva začela delati na-sebi in se počasi temeljno spreminjava. In to na boljše! In to oba!
Sama postajam neodvisna od najine zveze, kljub temu pa se prav zaradi te neodvisnosti zavedam, kako želim, da nama uspe.
Mogoče sploh ne bova več nikoli redno seksala, vendar ko bo čas transformacije mimo, ko se bova torej spremenila do te mere, da bova zadovoljna svojima življenjema, potem bova začela tudi seksati. Do takrat pa vzdržujeva intimen odnos skozi poljube in objeme.
Nekako oba čutiva, da ni primerno seksati, ko sva v času zahtevne transformacije. In gre nama vse bolje! Zdaj gradiva življenje na skupnih projektih, kar poglablja najin odnos.
Ni vedno primeren čas za seks. In nič ni narobe, če si vzamemo pavzo, ko smo zaposleni z napredovanje zveze na trdnih temeljih.
Pri sebi opažam, da v bistvu duhovno rastem, ko se soočam z odpovedovanje seksu. Niti on niti jaz se ne zatekava k sekundarnih dejavnostim, ki nadomeščajo seks, na primer flirtanje, pretiran seksapil, pretirano zanimanje za odklonske teme, pretirano razglabljanje o seksu, internet ali varanje. Ne, oba sva v resnici vzdržna, niti se ne samozadovoljujeva skrivoma.
Najina zveza in moja zavest dobivata globlje dimenzije. Pozdravljam to stanje.
Sem pa zelo trpela, preden sem prišla do teh spoznanj. Vendar pri njemu opažam visoko stopnjo predanosti skupni bodočnosti, zato greva skupaj Škoti to težavno, preobrazbeno obdobje.
Nisva več tako mlada, globoko v 40ih sva, skupaj par let, in odpirajo se nama nova, želena obzorja in možnosti. In kljub aseksualnosti postajala vse bolj ljubeča en z drugim.
Sporočilo – ne delajte drame, če se spolno življenje za nekaj časa konča. Če se tega izziva pravilno lotimo, lahko zelo napredujemo. Celibat odpira duhovne dimenzije.
Saj razumem – večina tega mojega mnenja ne deli in se bo nad tem zgražala. Nič hudega, vsak po svoje boga moli.
Tudi midva sva nehala sexat pred sedmimi leti in sva zacela delati na sebi.
Po vseh teh letih sva se tako odtujila da zveza nazaj ni vec mozna.
Nobeden od naju ni izkal partnerja ali sex drugje.
Enostavno zacela sva se se bolj sovrazit.
Tako da skupna prihodnost ni vec mogoca.
Ce seksa ali intme ni potem skupna zveza kaj hitro razpade.
Se se kdo strija s tem?
fakmi…, 23.02.2022 ob 12:55
Ketch, 23.02.2022 ob 12:41
Kaj je fora, da maš babo če ti ne da za fukat sploh
Kruto, naravnost in tako resnicno. Veliko moskih pere samih, kuhajo sami. In ko bodo spostovane nam dame spoznale, da moski lahko zivi tudi sam, bo prepozno.
In gledale se bodo v ogledalo in trdile: jaz sem gospodarica mojega telesa! In za njo ne bo nikogar, ki bi jo bozal….
Uff za tega se bomo teple, imamo dosti maminih sinčkov, ki tudi božat neznajo.
Od kdaj se pa težave rešuje tako, da jih skrijemo pod preprogo in se zamotimo z nečm drugim? Lol
Fun fact pri naju se je pa predanost povečala, ko sva začela svingat ? novi partnerji, poznanstva, izkušnje, dogodivščine, spoznanja… Vse to te žene, da postaneš boljši jaz. Pa tudi zlo fajn skupen projekt je to. Samozavest moraš osvojit, dobro komunikacijo s partnerjem in drugimi, lažje se potrudiš za fizični izgled,…
Nova čustva, ki nepričakovano zavrejo in moraš razmislit zakaj nekaj čutiš, ker samo SAM si odgovoren za svoja čustva. Tvoj partner ni kriv da čutiš ljubosumje, nesamozavest,…
Če deluje super ampak se mi zdi, da se trudiš si zatiskat oči namesto, da bi se s partnerjem trudila odpirat oči
najinomnenje, 23.02.2022 ob 22:31
Od kdaj se pa težave rešuje tako, da jih skrijemo pod preprogo in se zamotimo z nečm drugim? Lol
Fun fact pri naju se je pa predanost povečala, ko sva začela svingat ? novi partnerji, poznanstva, izkušnje, dogodivščine, spoznanja… Vse to te žene, da postaneš boljši jaz. Pa tudi zlo fajn skupen projekt je to. Samozavest moraš osvojit, dobro komunikacijo s partnerjem in drugimi, lažje se potrudiš za fizični izgled,…
Nova čustva, ki nepričakovano zavrejo in moraš razmislit zakaj nekaj čutiš, ker samo SAM si odgovoren za svoja čustva. Tvoj partner ni kriv da čutiš ljubosumje, nesamozavest,…
Če deluje super ampak se mi zdi, da se trudiš si zatiskat oči namesto, da bi se s partnerjem trudila odpirat oči
Vaju podpiram da sta zacela swingat in spoznavat sirsa obzorja kot jih imajo nekateri v vezah.
Ce potrebujeta kaksno podpiro me lahko tudi povabita.
Bomo razsirili skupna obzorja.
zgleda, da imaš dobro robo… pusti številko od tvojga dilerja.
Njemu bo šlo še najboljše, če se odpove še tebi…
Moje sporočilio: komurkoli ni do rednega sexa, s partnerjem, mu ni ker je vsahnila atrakcija, ali je nikoli sploh ni bilo, in je s partnerjem samo iz takega ali onakega koristoljubja, oz. ker ni našel / našla boljšega.. in sexa drugje.
In kdorkoli nima urejenega spolnega življenja v vezi, in ga ne uspe urediti, naj odide iz veze …
Kva ste prfukneni … tud jst pa moja nisva 3 leta redno seksala, pa kaj? Sva mela težave, no bl ona kt jst. Bla je sfrustrirana, ker ni mela službe in jo je fotr j…l u glavo zaradi tega pa še kaj druzga je blo …
Je našla službo, fotr je umrl, zdaj smo happy family s frocom, mali raztura. Tud naju ☆▪︎&*$#*
Če se mata res rada, bota tud to shendlala. Pa sj prauš, de sta neki začela kreativit, to je sigurn dobr!
Kr tko naprej!
Vas ostale je pa prou smešn brat Kuk ste fiksirati na seks
Mislim da si tipa razvadla … po mojem ima neke psihične motnje, ti pa to podpiraš, ko ga ne skenslas al pa posles na terapijo. Tako se mi zdi.
Ampak če ti znese brez seksa je pa tud ok, če se ti odpirajo neke druge opcije v lajfu. Uprasi ga, kaj on sploh hoče od zveze – sam neko ustvarjanje s tabo Al misli enkrat tud kot dec nastopit?
Avtorici priporocam,da ce ima cas in zeljo po ucenju preveri ali pa prebere kaksno knjigo če še ni od David Dieda,kjer si lahko prebere vec o sexualnosti in moskih/zenskih energijah.Priporocam.
Jaz sicer mam totalno drugačno mnenje o spolnosti kot ona a vseeno je zanimivo videti drugacno misljenje.
Menim, da je fant problematičen in ima verjetno kakšno prikrito osebnostno ali duševno motnjo, avtorica pa se mu prilagaja z zadnjimi močmi in se zateka v duhovnost, ker si ne upa pogledati resnici v oči. Verjamem, da praznino odnosa in odtujitev, v kateri sta se znašla, kompenzirati z ustvarjalnostjo, vendar problem ostaja.
Avtorica ni natančno opisala, kaj je bil vzrok vsega skupaj, omenila si le to, da je imel fant probleme s samopodobo. Tukaj tiči zajec. Verjetno se je začel zapirati vaše in ti si to ponotranjila in ga ‘razumela’, kar je sicer plemenito od tebe, vendar si s tem le prikrivaš, da je z njim nekaj pošteno narobe.
Predlagam pogovor pri strokovnjaku. Nista v zavidljivem položaju.
Forum je zaprt za komentiranje.