Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ARITMETIKA IN GEOMETRIJA

ARITMETIKA IN GEOMETRIJA

Težko se odločam, da bi šla študirat matematiko. Meni je sicer silno všeč aritmetika, števila in vse mogoče kombinacije seštevanja in odštevanja, vendar geometrija, kjer je veliko “risanja” mi ni prav všeč in me ne privlači.

Sem tik pred zdajci in ne vem kako naj se odločim.

Kaj bi mi svetovali ?

Bila sem pri svetovalni službi, bila sem pri psihologu, kjer so mi potrdili, da imam vse reference in smisel za matematiko, vendar…

Tudi sprejeta bi bila, ker je na tej fakulteti razmeroma malo vpisa in sem bila na splošno uspešna.

Ne morem se odločiti.

“in vse mogoče kombinacije seštevanja in odštevanja”

Oprosti, a mislim da si zgrešila. Tam (na matematiki) zeko malo seštevajo in odštevajo (tudi množijo in delijo ne prav veliko), Celo številk je neverjetno malo (0, 1 in n, pa je skoraj to to). In tudi geometrije in risanja v bistvu ne poznajo. Bi ti resnično priporočal prisotnost na enem predavanju npr, iz analize, da bi dobila vsaj osnovni občutek, kaj to je in ali bi to lahko bilo zate.

Vsekakor z osnovnošolsko matematiko nima nič. s srednješolsko pa zelo malo (tudi limitira proti 0) skupnega 🙂

Permutacije, variacije…do fluktacije 🙂

Ce ti je vseč pojdi.

Glej, nisem imela vedno odl v gimnaziji. Pa sem na fmfju bila 3 oz 4 izmed boljsih. Pred mano trije fantje, edina prva punca po visokih ocenah, celo boljsih kot v gimnaziji. ?

Ce te veseli. Zakaj ne.

Kot ti sem imela pomisleke glede geometrije, pa sploh ni panike.

Ce bi mogla izbrat se 1x, bi izbrala math.

Sem bila huda odvisnica od resevanja nalog. Huda. Knjige in zvezki vsepovsod.

Nisem vedela cesa se lotit od racunanja, ali nalog z mize, ali pisalne, ali z omare, ali s kavca…vsepovsod knjige. Sicer zlozene in urejene,…?

Se zdaj rada resujem. Do penzije imam cas vse naloge ( fakultetni nivo)tega sveta resit.?

Pogumno.

Šnelca zakon.

Jaz sem bil vice prvak v srednji za vegovo, ampak na faksu mi je bila pa za en klinc.

Rajši imam uporabno matematiko, ter abstraktnost, “kompleksnejša” vprašanja iz obstoja

Številke so moja strast. Še več in še težje izračune in naloge sem si vedno želel.

Predlagam, da si pogledaš nekaj strani Vidavove knjige Višja matematika 1, izšla 1961.

Stara…

Vem, ampak matematika se ne spreminja hitro. In  študij s srednješolsko matematiko nima skoraj nič skupnega. Če si zanj, je študij zelo zanimiv, zahteva pa delo, a nudi veliko veselja. Vsaka rešena naloga te razveseli, pa jih je že v Demidoviču bilo čez 3200 …

Šnelca, bravo, če res še znaš.

Mi smo se s sošolci iz faksa, po mnogih letih pogovarjali. Reče eden, da nič več ne ve.

Drugi pravi, jaz pa vem.

Vsi ga začudeno pogledamo. On pa, jaz pa vem, da sem skoraj čisto vse pozabil???

Ko si že leta v službi, pač znaš tisto, kar potrebuješ in to je lahko daleč od tega, kar si se učil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close