Argentina
Oj,
zanimajo ke kaksne sveze informacije glede Argentine. S sopotnico nameravava od Iguacu slapov “navzdol” do Buenoc Airesa, pa ce se splaca pogledat Montevideo?, pol pa nazaj proti severu v Bolivijo. A je na tej poti proti severu kej zanimivga, da bi se nama splacal pogledat? Paragvaj baje razen za nakup tehnicne robe ni posebej zanimiv?.
Kako je s prevozi v Argentini? – kaksen je transport z vlakom
Kolk v povprecju pridejo dnevni stroski (da se razumemo – klosarski, studentski zep!).
Uzivite!
LP Tomaz
Avtobusni prevoz je kar dobro razvit. Sam sem dal za karto iz Puerto Madryna do Buenos Aires-a cca 50 $ (dolžina poti je 1500 km, 20 ur vožnje). Bil pa je zelo dober avtobus. Širok razmak med sedeži, ki ga lahko spremeniš v posteljo. Obrok na avtobusu (kot v letalu), na voljo kava … Karta med Barilochami in Purto Madrynom pa je bila cca 20 $, 8 ur vožnje. Na voljo imaš kar nekaj različni avtobusnih družb, ki ti ponujajo prevoze, imajo pa tudi t.i. last minute variante, ko ceno zadnji dan pred potovanjem še znižajo, (npr. v Pouerto Montt-u v Čilu).
Sam sem bil v Argentini in Čilu, ko je bilo razmerje med pesosom in dolarjem 1:1, pri nas pa dolar kar 250 sit. Meni se je Argentina zdela kar draga, sigurno dražja od Čila.
Lep pozdrav
Boštjan
ziv,
argentina je trenutno obljubljena dezela. cena v buenos airesu so smesno nizke, spis v centru na aveniji Mayo za 5 dolarjev na osebo, vecerja ‘tenedor libre stil’ v
zelo high restavraciji prav tako 5 dolarjev s steklenico dobrega vina. seveda se pa da brez problema jesti za dolar. nekoliko bolj je potrebno biti previden v večjih mestih, drugje praktično ni problemov. trenutek za obisk argentine je pravšnji.
luka
Forum je zaprt za komentiranje.