Najdi forum

Argentina

Oj,
zanimajo ke kaksne sveze informacije glede Argentine. S sopotnico nameravava od Iguacu slapov “navzdol” do Buenoc Airesa, pa ce se splaca pogledat Montevideo?, pol pa nazaj proti severu v Bolivijo. A je na tej poti proti severu kej zanimivga, da bi se nama splacal pogledat? Paragvaj baje razen za nakup tehnicne robe ni posebej zanimiv?.
Kako je s prevozi v Argentini? – kaksen je transport z vlakom

Kolk v povprecju pridejo dnevni stroski (da se razumemo – klosarski, studentski zep!).

Uzivite!

LP Tomaz

Avtobusni prevoz je kar dobro razvit. Sam sem dal za karto iz Puerto Madryna do Buenos Aires-a cca 50 $ (dolžina poti je 1500 km, 20 ur vožnje). Bil pa je zelo dober avtobus. Širok razmak med sedeži, ki ga lahko spremeniš v posteljo. Obrok na avtobusu (kot v letalu), na voljo kava … Karta med Barilochami in Purto Madrynom pa je bila cca 20 $, 8 ur vožnje. Na voljo imaš kar nekaj različni avtobusnih družb, ki ti ponujajo prevoze, imajo pa tudi t.i. last minute variante, ko ceno zadnji dan pred potovanjem še znižajo, (npr. v Pouerto Montt-u v Čilu).

Sam sem bil v Argentini in Čilu, ko je bilo razmerje med pesosom in dolarjem 1:1, pri nas pa dolar kar 250 sit. Meni se je Argentina zdela kar draga, sigurno dražja od Čila.

Lep pozdrav

Boštjan

Mene tudi zanima kakšna je situacija v Argentini zdaj? Politična in gospodarska? Vem, da je bila Argentina prej med najdražjimi državami J. Amerike.
Ima kdo od popotnikov najnovejše podatke? Ali so cene zdaj ko imajo gospodarske težave, kaj padle?

ziv,
argentina je trenutno obljubljena dezela. cena v buenos airesu so smesno nizke, spis v centru na aveniji Mayo za 5 dolarjev na osebo, vecerja ‘tenedor libre stil’ v
zelo high restavraciji prav tako 5 dolarjev s steklenico dobrega vina. seveda se pa da brez problema jesti za dolar. nekoliko bolj je potrebno biti previden v večjih mestih, drugje praktično ni problemov. trenutek za obisk argentine je pravšnji.
luka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close