Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Argentina-Brazilija-Urugvaj-Paragvaj

Argentina-Brazilija-Urugvaj-Paragvaj

Hi!
Je ze kdo potoval po teh drzavah?
Zanima me cimvec podatkov glede
potovanja v te drzave (prevozi, prenocisca, ljudje, zanimivosti, cene…),
ker se aprila podajam tja na pot.

Predvsem me zanima pot v Pargvaj,
kje dobim vizo itd.

Hvala, pozdrav
Vesnia

bila sva v braziliji en mesec – iguasu, pantanal, chapada diamantina, salvador, rio de janeiro.

če greš v pantanal, to je ogromno močvirje, polno živali, kjer ceste dvakrat letno poplavi, …

iguasu so gigantski slapovi na meji z argentino

chapada je ostanek stare geološke plošče, kjer je celotna pokrajina pokrita z nečim, kart bi jaz imenoval beton in to raznobarven.

če te kaj zanima, vprašaj in odgovril ti bom.

lp

bv

Jaz ko sem bil v Braziliji smo sli na to tromejo med Brazilijo-Argentino-Paraguajem kjer so ti omenjeni dobesedno gigantski slapovi Iguasu falls…in med obiskom tega predela smo seveda tudi obiskali Paraguaj…zdej ne vem ce je povsod tako vendar mi tam nismo potrebovali dobesedno nicesar za vstop v Paraguaj…namrec peljal nas je taksist iz Brazilije v Paraguaj in le ta je ispolnil le nek list da smo le turisti in smo mejo preckali brez kakrsne koli vize ali pa Pasosa….to mi je blo tud bedno saj tko nism dobil pricakovanega pecata v pasos!

LP!

oprosti, mogoče dlakocepim. Igusu slapovi so na argentinsko brazilsi meji, prehod med državama je enak kot si rekel, ampak samo za ogled slapov. če hočeš naprej v argentino, moraš iti skozi carino, tako da je bila tipkarska – ne Paragvaj, temveč Argentina.

lahko pa si bil na jezu Itaipu, ki je v Paragvaju in lahko je tudi prehod enak

lp

bv.

Ja to mas prav! Sam nism bil cisto natancen…tkole je…kar si za argentino rekel imas prav kajti obstaja vec moznih ogledov samih slapov in to vkljucuje tako Brazilsko kot Argentinsko stran…Midva z ocetom sva kar najela taksi da nas pelje okol. Na brazilski strani sicer taksija nisva rabila saj sva bila direkt v hotelu “Topical das Cataratas” ki je tik nad slapovi…vendar sva hotela priti do “gargante del Diabla” tj. “hudicevega zrela” ki je pac na Argentinski strani…zato sva najela taksi in se odpravila v Argentino prek navadnega mejnega prehoda in seveda sva zato tudi dobila stempiljke v pasos….Ker je pa pac Paraguaj tako blizu mi je hotel pokazati tudi to drzavo…V tej drzavi ni slapov (bila sva tudi na Itaipu dam-u, ki pa tocno ne vem kje je al Brazilija al Paraguaj mislim pa da je v Braziliji) je pa zelo zanimivo mesto ki je na tej tromeji…mislim da je to drugo najvecje mesto v drzavi in je znano predvsem po tem da se da tam kupit kar koli ti dusa pozeli…mogoce pretiravam ce recem da se da na ulicnih stacunah zasledit kak CD z nasimi izvajalci…anyway tja sva sla tudi cez navaden prehod vendar pasosev nisva rabila ker obstaja posebna kolona za turiste in smo izpolnil le en formular ki pa nas recimo ce bi hotela iti naprej ni obvezoval da se vrneva v Brazilijo.

Vsekakor pa tebi ki nameravas iti v ta predel svetujem obvezen ogled tega parka oz. teh slapov kajti ko vidis to cudo ti kar zastane dah!

LP!

Hello Bojan in Splicho!
Hvala obema za prve informacije in priporočila.
Naj povem, da se s fantom odpravljava po poti od Buenos Airesa-v Urugvaj-nato proti Ignazu slapovom-potem v Pargavaj-nato pa proti Sao Paulu, od tam se tudi vračava. Potovala bova 3 tedne, zato bi rada čimveč videla in čimveč doživela.
Predvsem bi rada šla tudi v kakšno đunglo, pa ne vem, če je to nama kje na poti.
Zanima me pa tudi:
– če sta se kaj cepila in proti čemu
– ali sta imela kakšne probleme s krajami in kako sta jih reševala – midva bova namreč potovala z nahrbtniki (ve kdo če se da kupiti kakšno varovalno mrežo na ključavnico)
– je potrebno znati špansko oz. portugalsko, oz. ali se da pomeniti v angleščini
– kako je s hrano, prenočišči, prevozi (cenovno in kakovostno ?)
No, vsak podatek je izredno dobrodošel!

Pozdravček, Vesnia

Joj kej veliko o urogvaju ti ne morem povedat

Djungla: Sam podatek da greš gledat slaopve Iguasu ti pove da so le ti slapovi v osrcju djungle…to mestece FOZ do Iguasu se nahaja v sami djungli in ko letis proti njemu imas na stotine kilometrov djungle brez civilizacije okoli…je pa nekoliko drugacna od amazonke ki je predvsem porascena po tleh ta pa ravno obratno in je zelo porascena po krosnjah…mi se nismo nic cepili za to….bilo nama je receno da malarije in podobnih bolezni v tem predelu ni kajti te bolezni ne obstanejo ob derocih vodak kot so te v Iguasuju…

Kraje: nisva se srecevala z nepridipravi, sva pa ko sva bila v Riu vse dragocenosti puscala v hotelskem sefu, torej ven sva hodila tako da sva bila cim manj podobna turistom…je pa res da sva bolj na hitro dala vse skupaj cez saj je oce bil na sluzbeem potovanju im mi je vse skupaj cimbolj na hitro hotel predstavit!

Paraguaj: zelo umazana drzava…prva primerjava mi je padla na pamet Bombay. Ne vem pa kako je v notranjosti!!!

AJDE! LP!

No, kot sem že napisal, bil sem samo v braziliji, ostalo ne vem. Iguasu je krasen, džungle osebno nisem videl.

Obvezno podjita v Pantanal. Tam je nacionalni park, dostopen je iz Curitibe in Cuiabe, potem greš noter z avtomobili. Tam res ni ničesar, ker je vse pol leta poplavljeno, pol leta se vozijo po cestah z avtomobili. Velik je kot pol Francije, ko sem bil jaz tam, je bilo relativno drago. Vendar mi ni žal.

Pragozda nisem videl niti ko sem bil v amazoniji, v mestu Manasos. Če ne greš za enteden v eno smer iz manaosa na sever ali zahod, raje ne sanjaj, da boš videla karkoli. Tam imajo navado, da požgejo cele planjave (merjeno v dessetinah km) pragozda, nekaj let sadijo tapioko in nato pustijo da se zaraste. Tako da je 4 dni vožnje od manaosa po amazonki do izliva bolj revščina. Ni požgano vse, ampak ves čas se vidijo dela človeških rok in vmes velika pogorišča.

Za tatvine pa pazi. Jaz vem, da je s tem precej problemov predvsem v Sao Paolu in Copacabani v Riu. Jaz osebno sem vedno nosil okrog pasu opasač in podopasač, v opasaču sem imel same obliže in podobno, spodaj pa denar, potne liste in kartice.

Če boš uspela obišči favelo, to so revna naselja v vseh velikih mestih. Vendar dostop ni povsod mogoč, predvsem pa ne išči vodičev, ker ne obstajajo. Vsak te bo vprašal, če si gladka. Midva sva bila tam, če kje, je tam varno. Za varnost skrbijo sami, ne policija.

Za ilustracijo. V Riu na cesti Japonci v skupinah nimajo fotoaparatov. Kdor je popotnik in gre kdaj z agencijo, ve kaj to pomeni.

Za sporazumevanje ne govorijo tujih jezikov, ampak je čisto zanimivo mahati z rokami, povsod prideš skozi.

Opozorilo: če greš v Braziliji v restavracijo, tam obstajata dve vrsti na kilo in pavšalna (imena sem pozabil). Na kilo pomeni, da si na en krožnik daš sladico, ribo, meso, krompir,… nato na bčlagajni vse skupaj zvagajo in ti plačaš, ali pa plačaš napisan znesek in lahko poješ kolikor hočeš katerekoli hrane, samo pustiti ne smeš. In obvezno, še meni prinesi 150 porcij sucota, to so po naše frapeji iz vseh možnih vrst sadja (odlični so).

Za podrobnejše če te zanima vprašaj na mail

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close