ARETACIJA JANEZA PODBNIKA
zzzzzzzzz, vse si povedal z odgovorm na mojih nekaj stavkov; sem prepricana, da si ravno ti iz kaksnega mesanega zakona, pa si se toliko “ufural” v slovensko mentaliteto, da te je sram priznati, da so korenine starsev, dedkov….. malo juzneje, kot je hisa joska jorasa!
drugis pa natancno preberi kaj kdo pise, pa potem repliciraj!
Hrvatica, a tisti, ki imajo sorodnike Hrvate, jim ne smejo iti le-tej na živce zaradi njihovega obnašanja?
Ok, to kar so naredili Hrvati je res nezaslišno in menim, da je res mednarodni incident. Ampak kljub temu menim, da Podobnik je šel na obisk k Jorasu samo zaradi bližajočih se volitev. Štiri leta so imeli čas za narediti kaj, a zakaj so se spomnili šele sedaj? Veliko naključje? Naši politiki so itak nesposobni in nikoli ne bodo rešili tega…
Aja… še za informacijo. Joško Joras je na občini Buje vprašati zaprosil za dovoljenje za gradnjo. Praktično s tem je priznal, da misli, da je na hrvaškem ozemlu.
ne vem čemu vse to ropotanje, sprenevedanje, zavajanje in ošabno obnašanje enih in drugih! Če so zadeve res tako jasne, kot pravijo politiki obeh strani, potem je arbitraža edina realna opcija! naj se to opravi, realizira stvar in konec besedi! tako pa vlačimo vsake toliko časa na dan prežvečene teme, ki se končajo lahko dokaj enostavno-po zagotovilih politkov.(se pa bojim, da je tudi tu precej zakolisja, nestrokovnosti in napak, zato le obljube o arbitraži-se je pa vse bojijo). je pa neumno sejati nestrpnost med ljudi, ki je povsem nepotrebna. nisem nikogaršnji pristaš in advokat, mi je vseeno ali je človek črn, rumen ali bel- mora biti ČLOVEK, pa je povsem sprejemljiv zame. Torej – politika je kurba, pa naj si bo koderkoli (poslušajte šum potokov medu in mleka, ki jih obljubljajo, pa naj si bo pri nas ali v EU ali ZDA, ko to mine, pa smo spet ovce v ogradi posamezne nacionalne skupnosti- od obljub ne kaj prida, do novih volitev…)
hrvatica je totalno abnormalna, če misli, da je ta in ta iz mešanega zakona zato, ker ona tako misli in to brez kakršnih koli dokazov. Bistvo je pa v tem, da imajo Hrvati premalo slane vode in premalo skal in zato zganjajo takega hudiča. Dejstvo pa je v resnici, da oni še s tistim morjem, ki ga imajo ne znajo upravljati. Hrvatici pa še to povem: za pot v Evropo si naj naredijo avtocesto čez Jadran, kar za njih sploh ne bo problem, ker so tako pametni. Hrvatov in hrvatic v svojem življenju na mojo srečo ne potrebujem in zame je stvar ad acta.
Kako na vse nasedete. Politika je kurba. Še bolj bi ga mogli. Še po drugi roki in okoli uh. Kaj je pa šel delat tja dol. Naredil je incident in pika. Naj pusti drugim, da rešujejo tiste probleme. Tudi Joško Joras bi se lahko počasi potolažil. Mama moje prijateljice ime zemljo že 60 let vpisano na KU Krmin (Itlalija) in nobeden ne zganja takega škandala.
Pa dejte zdej volit Podobnika, ker je bogi pri tej strvari samo nadrsal. 2 po gobcu delat mednarodni škandal pred voiltvami. Tudi glede ribičev imam svoje mnenje. Se neb čudila, da na Hrvaški strani kakšen Potrč plačuje ribičem, da hodijo na našo stran.
NE NASEDAJTE OČITNEMU PROVOCIRANJU!!
Hrvatica zakaj potem živiš v Sloveniji,če ti je matična hrvaška in ljudje tako zelo všeč?Si prepričana,da ni kakšen tvoj prednik Srb ali Slovenec?Če hočeš imeti svoje otroke hrvaške pojdi živeti in se pariti v hrvaško in ostani tam in tam trosi laži,da je 50%Slovencev mešanih.Sram naj te bo,da pišeš take šovinistično ustaške podle laži!Če živiš v Sloveniji sprejmi jezik,kulturo in ostale stvari za svoje in če ti ni všeč v Sloveniji,se odseli v hrvaško in tam bodi srečna in izživlaj tam svojo narodno pripadnost.
– Prvo orginalni hrvati so mongolsko pleme, samo poglejte svoje predsednika, pa predsednika sabora itd, ne vsi vzhodno od Kolple živijo slavonci (Windischi – panonski slovenci), ki so jih hrvati z zvijočo podjarmili v 9. st., imate zelo velike težave s svojo indititeto, nimate svojega jezika – to kar govorite je slovensko narečje, z izjemo parih besed
– slovenci z indetiteto za razliko od ostalih slovanskih plemen (poljakov, čehov, srbov, hrvatov) teh težav nimano, ker smo kar smo slovenci – ime imamo pa samim sebi slovenci -slovani
– v Sloveniji živi okoli 93% prebivalcev, ki se deklarirajo, kot slovenci in to tudi čutijo
hrvatje hodijo izzivat v piranski zaliv, pretepajo nam politike, zajebavajo kjerkoli vidijo šanso – mi jih bomo pa še podpirali.
Ej hrvatica, pojdi v CRO, če ti je tam tko všeč.
Sem pa presenečena, da je na tem forumu toliko domoljubnih slovencev! Kdo se bo zavedel lastnega naroda če ne mi? Pohvale!!!!
Ej Blaž,
hvala bogu, da sem sla ven iz SLO, da ne zivim vec s takimi kreteni, kot si ti; pa samo za informacijo, ne zivim na hrvaskem, zato sem vam pa napisala: “lep pozdrav, pa se malo vec sovrastva tam doli na soncni strani alp”
korenine mojih strasev, starih starsev in ostalih mojih prednikov pa izvirajo iz CRO in iz Srbije, kar mene ni sram priznati, vas pa je. Tako, da ni treba pisat, da trosim lazi :9
zamisli se malo nad seboj!
Hrvatje si počasi dajejo zanko okoli vratu, ampak se očitno tega ne zavedajo……Že leta in leta smo pred njimi, zato jim pa gremo tako v nos….da sploh ne govorim kako se obnašajo do slovenskih turistov, sem letos izkusila na lastni koži…..
Kakorkoli, SLO je v EU in to jim gre najbolj v nos….edina prednost, ki jo imajo je številčnejša premoč!
Pa še to bi povedala:vsi Hrvatje niso slabi, pumpa jih nacistična hrvaška vlada, da so tako sovražno nastrojeni……najbolj pa me razveseljuje dejstvo da je EU za njih bolj in bolj oddaljena……
ma takoje hrvati niso razčistili s svojo nacistično preteklostjo, le titu so lahko hvaležni da imajo danes državo v mejah, ki jih niso nikakor zaslužili, – nagrada za sodelovanje z nacisti.
In Tito je bil v prvi vrsti hrvat, ki si je želel oblast, za delavstvo mu je bilo malo mar, maši komunisti pa so mu neumno s Krdeljem na čelu prikimavali, ampak časa se ne da obrnit nazaj. In vse tole kar se danes kuha je kriv komunizem in politična elita, ki je komuniste izključila oz. jih ni spustila med sabo, ka je bilo slovensko ozemlje ukopirano.
In še k(h)rvatici, sem 100% slovenec, moji predniki (starši, stari starši) so doma iz Kozjanskega, stari starši starih staršev po očetovi strani pa so iz Koroškega iz okraja Velikovec.
gorazd1 – imas lepo slovensko ime, ni kaj!
poleg tega me prav malo briga od kod so tvoji starsi; napisala sem da je 50% takih, ki imajo korenine kje drugje (lahko tudi na svedskem ali pa v turkemnistanu ali pa……) ti ocitno spadas v zavedne 100% ciste slovence, vsi pa tega ne morejo napisati!
najlazje je pljuvati po ostalih narodih bivse jugoslavije, ne vem zakaj kdo ne pljuva cez madzare, avstrijce ali pa italijane, ki so ravnotako nasi sosedi in s katerimi slovenija tudi nima urejenih in razciscenih stvari – tudi kar se tice meje!
Forum je zaprt za komentiranje.