aregije in kozmetika
Lepo bi prosila za nasvet za kozmetiko, za katero menite, da je kar najmanjša možnost, da bi povzročala alergične reakcije. Sem hudo alergična na mnoge stvari, zato kozmetike skoraj ne uporabljam (odgovarja mi le ena xy univerzalna krema (k sreči je celo zelo poceni :-), ki mi jo je med drugimi priporočal v preizkušnjo dermatolog) znamka Koloderma in mleko za telo iste firme). Dvakrat so me ličile profesionalke pa se je vedno slabo končalo, spuščajčki, zabuhlost… zato me je groza moje poroke, ki bo čez 3 mesece in bi rada prišla do osnovnega seta, da bi me lahko naličili brez posledic. Odločila sem se, preizkusiti čim več sama, eno po eno, in izločat tisto, kar povzroča težave, vendar bi kak nasvet prav prišel, ker ne pridem nikamor – stalno so reakcije.
Največja kriza so maskare, mi takoj zatečejo oči! Kaj naj? Kako bi zgledala na poroki brez?
Je možnost, da bi mi vsa kozmetika neke znamke odgovarjala in ne bi povzročala težav, ali je to le malo verjetno?
Hvala
Alergična obrnite se name ,kot vizažistka delam že osem let.Delam z profesionalno kozmetiko JOE BLASCO.Moram povedat,da sem ličila deklico,ki mi jo je poslal dermatolog iz KC.Lahko probavasamo na delčku obraza in bova videli.
Lep pozdrav
BRANKA
Meni je pomagala edino krema “sos” od Guerlaina (prej sem tudi morala dermatološke proizvode). Sedaj imam tako normalno kožo, da lahko uporabljam karkoli. Ne morem verjet.
Predlagam, da vzameš en čist lonček in pojdi v Muller ali Maxi (če si iz Lj) in naj ti dajo malo testerja. Boš sama videla, če bo vredu.
Ni poceni, ampak meni je rešila problem za vedno. Držim pesti, da ti bo ok.
lp irena
Ugotoviti morate na katero sestavino ste alergični.
Ker pa je to zelo težko, običajno svetujemo testiranje in še enkrat testiranje različnih krem.
Poizkusite še holistične kreme.
Forum je zaprt za komentiranje.