Najdi forum

Arašidi

Doma imam nepražene in neslane arašida in bi rada naredila kakšno jed z njimi. A ima kdo kakšen preizkušeno dober recept? Npr. piščanec z arašidi ali pa kakšno zelenjavno jed z njimi.

Hvala že vnaprej 🙂

Hojla,

jaz jih imam tudi pravkar doma – šparam jih za Snickers torto, ki jo bom delala v sredo 🙂

Drugače pa jih lahko brez skrbi uporabiš npr. pri piščančjem fileju z zelenjavo (posebej paše kitajska mešanica + sojina omaka + malo sezamovega olja). Meni v bistvu pašejo povsod, celo v sendvič s sirom mi grejo 🙂

LP, Staša

pls napisi recept za snickers torto

Jaz delam piščanca s kikirikijem takole:

na pramena narežem piščanjčji file in ga malo mariniram v sojini omaki (cca pol ure). Nato ga prepražim na vročem olju, ko je prepražen ga poberem ven in na istem olju prepražem še na lističe narezano čebulo in sesekljan česen ter običajno 3 vrste zelenjave (jaz večinoma cvetačo, papriko in korenje – vse narezano na pramene oz. cvetačo na cvetke). Potem v posodo dodam kakšen slab dcl vode in malo kokošje kocke, da se zelenjava zduši oz. zmehča. Ko je zelenjava OK vmešam še popečenega piščanca, kikiriki, sojino omako ter ostrigino omako (če jo imam, drugače ju tudi sojina povsem dovolj). Zraven ponudim dušen riž, za solato pa sojine kalčke, ki jih samo solim in okisam.
Jaz delam piščanca v voku, lahko pa ga delaš tudi v običajni posodi.

Poizkusi in poročaj kako je uspelo.

A mislite, da bi se obneslo, če bi dodala še malo ananasa in currya?

Ker jaz nisem ljubitelj ne enega ne drugega težko rečem. Ampak verjetno škodit ne more.

Hej, na kulinariki imaš recept za arašidove kocke. Če se ne motrim so jih med mnenji kar hvalili. lp, zala

Katja,

sem napisala pri temi Snickers torta (ne bo te ravno razveselilo, kar boš prebrala ;))

LP, Staša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close