arabski kruh ali čapatiji
Capatije sem ze delala, nimam recepta pri roki. Testo je blo kot za vleceno testo: voda, moka malo soli. Fino pregnetes, razdelis na kroglice, ki jih cimbolj tanko razvaljas med dvema pergamentnima papirjema v okroglo obliko. Velikosti palacinke. In potem to speces v nic namasceni ponvi kot palacinko, pol minute na vsaki strani.
LP Barb
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5788
Probaj ta recept, ratajo.
Živjo Vladka,
ker sem te ravno tukaj našla, bi te kar tukaj pozdravila (upam da ostalih ne moti, ker ne spada ravno pod to temo).
Kar dolgo že nisva malo poklepetali…..jaz imam trenutno NORO veliko učenja in zato manj šarim po internetu 🙂
Ampak tiste teme, kjer je omejenega kaj arabskega (kot tukaj čapatiji), me pa še vedno zelo pritegnejo 🙂
Zadnje dni imam takšno nostalgijo po lanskem potovanju….In ravno včeraj me je klical en kolega iz dubaja, in zdaj sem se spomnila svojih pričakovanj, preden sem šla tja in kako sta mi ti in tvoj mož lepo napisala vse nasvete pred sem šla 🙂
Kar ne morem pozabit, me vleče nazaj…..a prednost imajo seveda izpiti 🙂
Lepe pozdrave tebi in vsem tvojim v Kuvajt, zala
p.s. A še kaj pečeš cinammon rolls? Se spomnim, da so jih v dubaju kar marsikje prodajali….če prav sklepam, so te ameriške stavrčice v vaših koncih spodaj kar precej popularne in prodajane? ampak čez domače jih ni, kajne? :))
mavrica_1, bila sem na tečaju indijske kuhinje in smo pekli čapatije. Gre takole:
1 skodelica polnovredne moke
1 skodelica črne moke
sol po okusu
2 veliki žlici olja
voda
olje za pečenje
V posodi zmešamo obe moki in sol. Dodamo olje in mešamo tako dolgo da ne ostane grudic. Dodamo vodo in pripravimo gosto testo. Pustimo počivati nekaj minut. Testo razdelimo na več delov in iz njih razvaljamo take okrogle “palačinke”.
POMEMBNO: testo valjamo samo iz ene strani in ta stran ki smo jo valjali gre v ponev navzdol – to valjano stran položimo v ponev.
Na vsaki strani pečemo par minut. Ko pečemo na drugi strani vzamemo kos kuhinjske brisače (papirnate) in iz zgorne strani čapatija malo pritiskamo ob ponev.
Ko pečemo moramo biti previdni da nam mehurji ki se delajo pri peki ne počijo, ker potem so čapati dobri samo sveži – ko se shladijo ratajo trdi. Če nam ne počijo, potem pa ostanejo mehki.
Zala, hvala za pozdrave.
Ja, tudi naši otroci bi še šli v Dubaj, pa imamo še nekaj drugih koncev za ogledat 😉 Privoščili smo si v aprilu vikend oddih v Bahrainu, ker je imela neka privatna letalska družba tu 3 dni akcijo letalskih poletov (karta 1.200 sit + taksa 🙂 Smo se pa letos tudi odpovedali poletnim počitnicam ob morju, ker bi ji radi skompenzirali za počitnice ob koncu Ramadana in sicer v Omanu 🙂
Ja, Cinnamon rolls so tu res kar popularni, vendar pa jih res ne kupujemo več… doma smo se jih pa tudi že precej najedli, tako, da tako pogosto niso več v pečici 😉
Našim otrokom se šola zaključuje… ta velika ima jutri še en izpit in konec, mlajša dva še en teden pouka, a že po izpitih in bo vse skupaj bolj zabava.
Čez dobra dva tedna pa že prihajamo na zaslužene počitnice v domovino 🙂 , le na bunde ne smemo pozabiti 🙁 Sicer smo tu že krepko nad 40-imi stopinjami.
Lep pozdrav!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.