Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ara za avto

Ara za avto

Ali kdo ve, če se ne odločiš kupiti avtomobila ali ara vedno propade? Do zdaj vem samo za en primer da je dobil aro (200.000 SIT) nazaj, pa me zato zanima… Drugače odločil sem se za nakup R. clio storia team 1.2 16V in sem dal aro 50.000 SIT, rekel mi je da je ara tu majhna ker vse modele tega avtomobila lahko prodajo brez težav. Zdaj mi pa prijatelj ponuja ugodno en avto, pa sem mislil, če imate kaj izkušenj glede vračila are?
Ma, če ne, bom pa avto potem tako spomladi prodal…

Hvala vnaprej za odgovore in prijeten večer vam želim.

lahko pozabis

ara se ne vraca

lp:))))))

Samo dobra volja prodajalca je, če ti bo hotel aro vrniti, drugače pa se ara ne vrača, saj si s plačilom are prodajalcu dal zagotovilo, da boš neko stvar tudi kupil in on tega ni več prodajal, ampak je čakal da stvar izplačaš in prevzameš.

To je še najmanj, če ti are noče vrniti, saj jo po zakonu ne rabi vrniti, lahko ti še kakšne stroške nabije poleg are, ker si odstopil od nakupa.

dodatnih stroškov ti ne more dat, ara pa je njegova

ja stroškov ti ne more dat! Ara se po zakonu ne izplačuje saj je to zagotovilo da ti tisto stvar nameniš kupiti in jo prodajalec ne prodaja naprej! on aro obdrži! in če se odločiš da boš kupil to stvar ti aro samo zaračuna v ceno nič drugega! je pa res da je samo dobra volja prodajalca če ti aro vrne!!!

L.p. Mike

v obratnem primeru, pa da ti on stvar v tem primeru avto proda, pa ti mora aro vrniti v dvakratnem znesku, kar ti po zakonu pripada… torej daš za aro 100 jurjev, on vmes to stvar proda, in ti mora potem dat ker si oškodovan nazaj 200 jurjev

jap IzF ma prav! po zakonu bi moglo tak bit ja!
Ampak naš zakon je kot švicarski sir!
vedno bo trgovec našel neko stvar samo da se bo izmuznil!

jst mam vedno prav 🙂

no fajn!
Le tako naprej!

Kaj pa če položiš aro in ugotoviš, da podatki, ki jih je izdajal niso pravilni…npr: piše 1. lastnik, ko pa smo želeli uredisti stvari (zavarovanje) se je izkazalo, da je bil avto pred njim že registriran. Se pravi, on trdi, da je prvi lastnik, v prometni pa piše, da je bilo avto registrirano že 1 mesec prej na drugo reg. številko.

A imam v takem primeru pravico zahtevati aro nazaj?

Hvala, MaRE

New Report

Close