Apple kabel za polnjenje telefona
Kable sem kupil na Temu. Gledam da je proizvajalec, ki veliko proda in da se že po sliki vidi, da je boljša kvaliteta. Gledam amperažo, čeprav to ni garancija. Mora se vse poklapat in polnilec in telefon in kabel, da recimo potem polni tudi 60 in več watov. Nekaj kablov imam, ki so kompatibilni in res šiba hitro. polnjenje. Vse kable pa kupim take, da ima kabel display in mi sproti kaže pretočnost.
Anonimno 3417, 13.08.2025 ob 16:14
Apple – tako kabli kot polnilniki, tako USB-C kot Lightning – se najbolj splača kupit v IKEi. Imamo doma originale, kitajce in IKEo. Original itak nima konkurence v hitrosti polnjenja, ampak tudi IKEini so super močni in hitri. Kitajce pusti, ni vredno.
Saj v Ikei prodajajo kitajske ali si mislilo, da jih v štacuni štancajo?
Nič niso super hitri v ikei.? Polnilni kabel že davno ni več zgolj plus in minus. Proizvajalci namerno programsko ščitijo svoje proizvode, da bi kupoval njihovo po desetkratni ceni. Če nisi aklih je vseena figa. Polnil ti bo vsak kabel.
Če pa hočeš, da ti napolni telefon v 20, minutah, kar sam pričakujem in mi dostikrat pride prav, potem pa ni vsak kabel dober.
Recimo konkretno, moje izkušnje. Lenovo tablico mi vsi kabli polnijo enako, ker ima sama tablica precej omejeno hitrost polnjenja. Pri telefonu pa je pomembno. Prav tako je pomemben polnilec. Realme telefon ne bo hitro polnil s honorjevim polnilcem, čeprav ima honor hitrejši polnilec.
Meni se zdijo dovolj močni kabli, ki imajo pleteno zunanjo zaščito. Zraven tega mora bit zame kotni konektor. Imaš tudi kable z gibljivim kotom priključka. Vendar iz izkušenj nobeden ne dosega maksimalnih hitrosti. Še vedno so pa dobri in praktični.
Če se ne spoznaš je merilo to. Vsak kabel na temu. ki je nad 4 eur ne bo slab. Izogibaj se pa tistim s ceno po 1 eur.
modrivrag, 13.08.2025 ob 16:50
Nič niso super hitri v ikei.? Polnilni kabel že davno ni več zgolj plus in minus. Proizvajalci namerno programsko ščitijo svoje proizvode, da bi kupoval njihovo po desetkratni ceni. Če nisi aklih je vseena figa. Polnil ti bo vsak kabel.
Če pa hočeš, da ti napolni telefon v 20, minutah, kar sam pričakujem in mi dostikrat pride prav, potem pa ni vsak kabel dober.
Recimo konkretno, moje izkušnje. Lenovo tablico mi vsi kabli polnijo enako, ker ima sama tablica precej omejeno hitrost polnjenja. Pri telefonu pa je pomembno. Prav tako je pomemben polnilec. Realme telefon ne bo hitro polnil s honorjevim polnilcem, čeprav ima honor hitrejši polnilec.
Meni se zdijo dovolj močni kabli, ki imajo pleteno zunanjo zaščito. Zraven tega mora bit zame kotni konektor. Imaš tudi kable z gibljivim kotom priključka. Vendar iz izkušenj nobeden ne dosega maksimalnih hitrosti. Še vedno so pa dobri in praktični.
Če se ne spoznaš je merilo to. Vsak kabel na temu. ki je nad 4 eur ne bo slab. Izogibaj se pa tistim s ceno po 1 eur.
No, za neko vsakodnevno uporabo so Ikeini dovolj dobri, kar ok hitro napolnijo. Mi imamo iPhone in polnilce iz Ikee.
Anonimno 4119, 13.08.2025 ob 16:16
Saj v Ikei prodajajo kitajske ali si mislilo, da jih v štacuni štancajo?
Tak komentar lahko da samo bebo, ki ni sposoben razmišljat.
Jasno da je večina tega narejena tam, ampak če maš tuki kabel, ki je boljši od čip šita, ki ga naročiš v kitajski dumpinški spletni trgovini in dodatno štepaš “brezplačne” kuverte sranja, ki dnevno prihajajo sem in še vzpodbujaš to neskončno šiping scam kitajsko sceno, rajš vzameš tuki. Če tam naročiš mal bolši kos tud ni neke razlike v ceni, sranje je pa pocen, to pa.
Je pa tud odvisno a rabiš sam za filat al tud za podatke (fotke itd.) dol prenašat, tist pa itak sam original pride v poštev, ker ostalo je brezveze. Tega pa tkoaltko dobiš zraven telefona, razen če maš star računalnik, pol pa spet rabiš vmesnik, al pa drug kabel, original seve.
Forum je zaprt za komentiranje.