Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice apartma brez rezervacije

apartma brez rezervacije

Z družino (midva in 3 otroci) bi šli na morje (konec julija/začetek avgusta) na Hrvaško za max 5 dni (pon-pet). Druge dni ne moremo. Ker tudi datumsko še nismo čisto sigurni, težko karkoli rezerviramo. Šli pa bi v Opatijsko regijo, da smo blizu doma, ker bo mogoče moral mož skočit kaj nazaj zaradi službe.

In sedaj vprašanje: ali je možno dobiti apartma v teh pogojih (5 dni, nenapovedano, sredi sezone), na tem področju? Plačali bi tam do 60 eur (je to premalo?) in seveda bi bili tako blizu plaže, da nam ni treba z avtom hodit tja, ker imamo dojenčka.

Kako se tega lotit? Gremo lahko kar na slepo in bomo dobili – kakšne so vaše izkušnje? Kako je najlažje, morda da gremo do turističnih info v Opatiji in prosimo njih za pomoč, ali da se kar malo vozimo naokoli in se ustavimo ob napisih, da oddajajo?

Bi pa šli v apartma, ker žal kamping opreme nimamo.

ne glede na klobasanje, je prostora v apartmajih vedno dovolj. Ne vem pa za kakšno ceno.
Zapeljite se dol, pa povprašajte.
Edino to je lahko moteče, da iščete z majhnim dojenčkom. KOliko pa bo star?

Za začetek bi jaz na tvojem mestu raje poklical in vprašal na turistični urad.

Jaz grem na hrvaško na dopust septembra, ko so nižje cene – gremo tudi na slepo in vprašamo najprej na turističnem uradu & vedno dobimo kaj…za julij/avgust pa raje ne bi tvegal. Sploh ob taki rekordni sezoni, kot jo imajo letos.

sezona je najbrž rekordna samo v njihovih glavah kot že par let.
potem pa prideš dol in prostora dovolj.

Booking.com
Vpiši datum, število oseb, željeno destinacijo in lahko zelo poceni rezerviraš…

Na slepo na počitnice je lahko prav lepa izkušnja. Ampak ne z dojenčkom!

Veliko lažje bi bilo, da kakšen dan, dva preden greste, na bookingu probaš rezervirat. Pa še cene vidiš in lokacijo…

V Ičičih poglej.

Pa ja, booking je vsaj 15-20% dražji kot pa direktna rezervacija ali pa imajo uradno celo polno …

Ravno včeraj rezervirala (sicer ne na Hrvaškem), na Bookingu imajo ta apartma uradno poln, na še enem portalu istega aprtmaja ni mogoče najeti za manj kot 7 dni, prek kontakta direktno z najemodajalcem je bil mogoč najem za manj dni in nižjo ceno.

Najugodneje dobiš prek strani turistične pisarne mesta, kamor greš, velikokje ti že sami naredijo izbor po tvojih kriterijih (cena, datum, število oseb…) in ti javijo naslove, običajno pa imajo tako aplikacijo tudi kje na svoji strani.

Hvala vsem za podeljene izkušnje. Vem, da je zoprno z dojenčkom (6M), ampak drugače ne gre. No, lahko bi rezervirala na booking, ampak nisem našla nič takea, kar bi nam ustrezalo. Blizu plaže, pa po normalni ceni, tako da bomo res kar probali kot je predlagala Barca in šli na lokalni turistični biro. Upam, da se izide.

Če pa še kakšna izkušnja, pa prosim in že v naprej hvala.

Jaz jih kontaktiram kar prek maila, da mi posljejo izbor in se sama dodatno pregledam, kaj imajo se kje za oddajo. Vsaj v Nemciji in Avstriji (za Hrvasko priznam, nisem toliko preverjala) ima vecina turisticnih pisarn ze na njihovi strani seznam prostih kapacitet (in to tudi take, ki ne oddajajo prek Bookinga in podobnih portalov in celo nimajo svojih domacih strani)).

Hvala Barca.

Sicer ne hodim kaj dosti na Hrvaško, sploh ne v apartmaje, ampak enkrat sva pa šla (sicer septembra) na Krk, v mestu Krk je na vsakem drugem ovinku agencija, ki se ukvarja z oddajanjem apartmajev, najbrž je tudi drugod na Hrvaškem tako, se pravi da ni nujno, da je ravno lokalni turistični urad. Skratka, v enih 15 minutah sva bila že v apartmaju.
Po moje se povsod najde tudi v sezoni, seveda pa ne moreš pričakovati top lokacije ob morju prav poceni. Pa mogoče je fajn, da že od doma malo raziščeš teren, zaradi dojenčka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close