Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za sladoled

aparat za sladoled

lep pozdrav,rada bi kupila aparat za sladoled,pa ne vem če so aparti katerih posodo zamrzneš in pol v njej zmešaš maso dobri in kakšen je sladoled v njih.videla sem enega neke neznane firme v merkrju in delonghi ,ki stane 16 t.uni drugi 10 t..hvala za pomoč.pozdrav

Ne znam si tole prav predstavljati; ima tudi motor ali je samo posoda.

Imam enega ( ze zelooo dolgo), ki ga dam v zamrzovalnik in vkljucim s kablom v vticnico. Potem se sladoled sam dela.
Novejsi pa stoji na polici, ker vse opravi izven zamrzovalnika. Lp

ja delonghi ima posodo ,ki se jo shrani v zamrzovalnik.obstajajo tudi taki ki se sami hladijo a so cene bistveno večje od cc 60.000 naprej.sem v dilemi ali je tak strojček ko daš posodo v skrinjo v redu in kakšen pride sladoled.sem namreč na kulinariki prebrala da so nekateri imeli težave s kristali ali nekaj podobnega?pozdrav

Glej, takega kot mislis ti imam kaksnih 20 let; je francoske znamke Siltal; sicer to ni pomembno. Je za nekaj vec kot pol l mase. Uporabljala sem ga do pred tremi leti, ko smo nabavili samostojnega. Tudi onega se obcasno uporabljam, ko zelim narediti vec sladoleda. Meni se lepo naredi, ni kristalckov. Spomnim se, da sem res lani tudi tu brala o nekaterih tezavah.

Ravnam se vedno po navodilih za pripravo mase. Meni najbolje uspe jajcna krema, smetana, mleko…in potem dodatki, bodisi sadni ali drugi. Mislim, da je pomembno, da je masa v redu. Pri samo sadnih se mogoce res naredijo kristalcki zaradi nemascobe ( voda …kristali).

Tale Delonghi… potem v zamrzovalniku motorcek dela in lopatke se vrtijo?
Tako je namrec tudi v mojem.
Lp

mislim da ne ,namreč posodo daš v skrinjo prej da zamrzne in pol po 12 urah daš noter maso zmešaš in sladoled je narejn.nisem nikjer videla da bi obstajal tak da bi mešal v skrinji.ma grem zdaj pogledat še v trst kaj imajo pa kaj javim tudi če še kdo kupuje kaj takega .hvala za odgovor in se priporočam za kakšen recept,če pa ga kupim v trstu in je sigurno tam kakšen recept več javim .pozdravček

Alina, takega, da je samo posoda pa res ne poznam. Moj se od tistega, ki ga ni treba dati v zamrzovalnik razlikuje samo v tem, da nima dodatnega hlajenja; zato je potreben zamrzovalnik.Ima pa lasten motorcek, ki poganja lopatke.

V Trstu imajo veliko izbiro. Zelo kvalitetna znamka je tudi SIMAC.
Zlata vredna je njihova knjiga ( jo dobis zraven) z vsemi navodili in veliko recepti za vse mogoce sladolede, sorbeje, granite…

Lep pozdrav Babi

Kakor si jaz predstavljam, alina, ima aparat posodo, ki jo daš predhodno zmrznit v skrinjo, potem jo vzameš ven, daš vanjo maso za sladoled, pokriješ s pokrovom z metlicami. In potem vklopiš in meša ter hladi.

Takega sem jaz imela pred leti (no, še vedno je nekje doma, pri mami), pa sem ga uporabljala samo zelo malo (premalo!), kajti mene je motilo to, da mora biti skozi “v pripravljenosti” (torej v skrinji), če bi si jaz zaželela sladoled. Pa še, če sem delala iz sestavin, ki so bile tople (sobna T), je trajalo celo večnost, da je sladoled nastal. Priporočeno je, da daš prej maso še v hladilnik.

Meni ni všeč, ker absolutno postopek predolgo traja za premalo sladoleda – seveda je pa relativno, kaj je za koga premalo sladoleda:)))))) Mi smo zapriseženi sladoledarji in nam ena banjica (cca 800 g sladoleda) ne pomeni pomeni kaj veliko:) Odkar imam Ronica pa sploh na drugo ne pomislim, kajti sadje imam vedno zmrznjeno.

Jaz bi kupila najcenejšega – od teh, kar si jih naštela. Kajti prevelike razlike ponavadi ni. Tudi “no name” firma ima dostikrat enako dobre izdelke (če ne boljše, kajti mi niti ne vemo, da se dostikrat pod “no name” skriva enak “motor” kot pri znani, mnogo dražji firmi).

Razlika v kvaliteti pride, ko je tudi velika razlika v ceni.
Sem pristaš dražjih nakupov (zato redko kaj kupim:))) ), če pa kupujem poceni, kupim najceneje.

zdaj sem prišla iz trsta ,bila sem v torri deuropa in giullia ampak neverjetno nimajo čisto nič.razen enega philipsa kjer je posoda plastična in je na dnu en disk ki se ga da v skrinjo mislim da je philipsov essence nimjao nič.porazno.pozdrav

ja sem tud jaz razmišljala ali bi ga kupila ali ne to pa zato ker se mi je nabralo en kup teh strojčkov ,ki samo nabirajo prah v omarah.je pa res da sem na to idejo prišla ker bi si letos želela doma narejene sladolede na osnovi jogurtov in predvsem svežega sadja , sem namreč noseča in se skakšnimi kupljenimi saldoledi mal bojim kakšnih težav.pa tudi sem videla -imam doma mašino za kruh in jo rabim vsak dan ,da so včasih stvari doma veliko boljše pa cenejše tudi ,če seveda stvar uporabljaš.pozdrav

V Torri se nisem nikoli bila. Pravi naslov za skoraj vse elekticne g. aparate je v mestu Universaltecna in se kaksna druga.
Kaj pa na bloku? Slisala sem, da imajo pod Familla tudi dobro zalozeno.

Si imela res smolo, se to vreme. Saj bos do vrocine ze kaj nasla:))) Lp

ja se mi zdi kar čudno da nimajo nič.zraven famile je unieuro a tud tu sem pa klicala nimajo nič,oz.dobijo šele čez 2 mesca?!se mi zdi da je pri nas več izbire,smo kar bolj založeni.pa tudi sem videla napr.za otroke da so v našem baby centru cene nižje kot italjia.ja včasih so drle cele kolone dol ,zdaj pa se mi primorci odpravljamo v ljubljano.kar se v italjij splača je edino še piva komur je všeč ostalo pa zelo malo,ali pa da greš k kitajcem kar pa ni ravno zelo kvalitetno.sem bila pred časom v lj in videla da imajo veliko trgovin od h$m naprej.je skoraj izguba časa hoditi dol,pa čeprav sem 10 minut od meje.pozdrav

Saj lahko sladoled ravno tako narediš brez sladoledomata.

Zmiksaš sadje, zmešaš vse skupaj, kar želiš, potem pa daš v skrinjo. Vsake toliko časa moraš res premešati, a na koncu je ravno tako slastno!

Kar se tiče aparatov in kupovanja v tujini pri meni je tako, da raje kupim pri nas, ker bi imela s tem, da bi uveljavljala ev. garancijo tam dodatne stroške … če pa te prištejem k ceni, verjetno ne pride do prevelikega odstopanja.

Seveda pa je drugače za vas, ki živite ob meji in v večini bolj gravitirate v Trst kot Ljubljano. Kar je nekako logično.

<http://kate.moj-album.com/>

Alina, zdaj smo Primorke pocakulale, kaj:)))

Sem tudi ena tistih, ki grem zadnje leta cez mejo v glavnem na obisk k sorodnikom. V casih, ko sem se nabavljala take stvari, pri nas ni bilo taksne izbire.Zdaj se itak vse dobi:)

Malce si se poglej tista dva, ki si ju v zacetku omenila. Delonghi je resna
znamka in mogoce oni cenejsi je tudi prav v redu.
Posodo pa das v zamrzovalnik ta cas, ko delas maso. Je cisto dovolj.

Ko sem jaz delala s tem strojckom, sem naredila kaksne 2 l ( 4x) sladoleda in dala v banjice. Zate bo kar za en cas dovolj. V dveh urah je vse gotovo.
Ta cas, ko se en sladoled dela, masa pocaka v hladilniku.

V dveh letih smo napisale veliko receptov za raznorazne sladolede. Bos nasla v iskanju.

Vse lepo v trebuscku Babi

Imam DeLonghijev aparat za sladoled. Ni mi žal, da sem ga kupila . Super kavna granita je namreč hudo fajn osvežitev za poletje ;-)). Sladoled se naredi čisto soliden, če nič drugega vržeš notri sadni jogurt in imaš osvežitev pri roki. Takšen sladoled je najbolje pojesti sproti (no, vsaj jaz ga nisem shranjevala). Koliko ti bo prišel prav pa moraš sama premisliti. Res zavzema nekaj prostora v zamrzovalniku (v bistvu moraš imeti čez poletje posodo ves čas notri, saj se mora kar precej ur hladiti, preden je nared za uporabo).

ja pa sem ga kupila in to kar v merkurju delonghija,saj bol kot bi zbirala majn bi vedela kaj kupiti.najlepša hvala za pomoč,recepte pa si bom sigurno shranila in malo eksperimentirala.babi hvala za lepe želje glede trebuščka.pozdrav vsem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close