Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Aparat za sladoled – problem

Aparat za sladoled – problem

Babi in Jože, najlepša hvala. Ga bom poiskal.

Tine

Jože, jaz imam sladoledni aparat z lastnim hlajenjem že dolga leta, prav tako moja mama, a še nikoli nisva slišali, da bi se polnilo kak plin. Kako pa ugotoviš, da je potrebno kakega polnjena? Je mogoče to vzrok, da zadnja leta porabi več časa za naredit isto količino sladoleda? Je to pomanjkanje plina normalna stvar z leti ali bolj okvara? Hvala za odgovor že vnaprej.

Točno tako.Če aparat rabi vedno več časa, pomeni, da je premalo plina.NEesite ga na servis, kjer popravljajo hladilnike in zamrzovalne omare, tam vam bodo dofilali plin in spet bo delal kot urca.
Najboljše je, če ga lahko nesete na original servis.
ja, z leti plin “odmagli”

Jutri bom delala jagodni sladoled. Še enkrat sem prebrala te poste in ugotovila, da je naš aparat nekoliko drugačen. Zraven ima neko tako ovalno posodo, ki jo moraš dat za 18 ur v zamrzovalnik, nato v strojček in potem delaš sladoled. Ali ima še kdo tak strojček? A so kakšne posebnosti z njim?
Še tole; delala ga bom po receptu: 300 g jagod, 1,5 dl smetane 1/2 dl mleka, 130 g sladkorja in žlica limoninega soka (recept je iz knjižice, ki je bila priložena aparatu). Te količine se mi zdijo kar majhne. Ali sladoled kaj naraste, ko se naredi? Vem, bedasta vprašanja, ampak prvič ga bom delala in rabim še malo pomoči 🙂

Jaz ima takega, le da je posoda okrogla, v notranjosti obložena s posebno srebrno snovjo. Imaš Philipsa? Dve posebnosti sta: prva je ta, da aparat vklopiš predno vliješ vanjo zmes, torej se mora lopatka že vrtet, ko začneš vlivat. Druga pa je ta, da posodo vzameš iz zamrzovalnika tik preden aparat vklopiš (in vanjo naliješ zmes). Najbrž je jasno, da posodo, ko jo umiješ tudi dobro obrišeš, da ne nastanejo na njej ledene kapljice, ki bi lahko preprečile, da bi se lopatica lepo vrtela.
2x boš delala sladoled in že se boš navadila.

Hej,Kresnica!

Sama delam vedno s pol do tricetr litra tekocine( to so mere za moj aparat)
Sladoled v bistvu ne naraste, sicer je v tvojem receptu veliko jagod.
Ravnaj se po njem, potem bos pa videla.

Ti kar pridi na srecanje, bos pa pomagala pospraviti – tudi take rabimo:)))
Lp Babi

Juhu! Sem ga že naredila in tudi lepo s,mo ga že “pospravili” :))
Cel dan mi ni delal internet, ker sem nameravala še prebrati vaše nasvete, ampak je bilo na koncu vse ok. Ja, tudi moja posoda je okrogla, ni mi jasno, zakaj sem napisala, da je ovalna 🙂 In sem jo vzela ven preden sem začela delati, sladoled je res krasno uspel.
Asja, imam Philipsa ja, samo je star že okoli 10 let, če ne že malo več 🙂
Res, super sladoled je uspel, komaj čakam na nove okuse.

Hej, ne spada niti h kuhanju niti sladoledu.
Ker si omenila problem povezave, Majuska pri kremi za torto tudi ,se pridruzujem. Imam telefonsko povezavo preko Volja.net. En teden so strasne tezave (povezava po dveh minutah kar zgine, ne poveze strani, ne najde…).
Malo sem krivila moznost virusa, ker stalno dobivam spam posto cudnih naslovov in znancev, ki mi zatrjujejo, da mi niso nicesar poslali.Vse imajo seveda priponke zraven in sproti brisem, ne da odprem.

Ko sem poklicala Voljo.net, so seveda rekli, da je verjetno kriv racunalnik.
Toda do sedaj je delal vedno v redu.

Jutri dobim nov protivirusni program in kabelsko povezavo.
Volja.net pa pa, ker sem jih sita!!

Kresnica, Majuska – so vajini problemi tudi podobni? Hvala in lp Babi

Jaz imam kabelski internet preko Telemacha. Sem šla na novo k njim, pa nisem zadovoljna. Je bolje kot pri prejšnjem ponudniku, samo hitrost njihovega “posredovanja” (odpravljanja napak) je pa res obupna.
S spami se pa tudi jaz ubadam, predvsem v zadnjem letu. To je postalo prav obupno. 3/4 pošte je spam…
Babi, volja naj bib ila sicer ok, ampak s kablom se ne da primerjat. Moja teta ima tudi voljo, pa včasih traja tudi po 1 uro, da pride gor.

Ola !

Ja, imam podobne težave. Po 20 mninut sem potreboval, da sem prišla na internet, potem pa še po 15 in več minut, da sem sploh lahko odprla kako internetno stran.
Od prejšnjega tedna imam tudi protivirusni program in vem, da je zaradi tega malo počasnejši, ker vsako odprto stran prej pregleda, če ni okužena.
No, pa tudi moj računalnik je že star, ampak, da bi bil takoooo počasen ?
Aja, imam kabelski internet.

lp Majuška

Jaz bom pa samo dodala nekaj na temo sladoleda. Zadnjič sem naredila kavno granito po receptu od Babi – krasno. Mislim da bom sprobala še več takšnih stvari – na sadni osnovi z vodo je dosti bolj osvežilno kot sladoled.

Glede količine mase za pripravo sladoleda – meni v posodi masa precej naraste – očitno zmrzovanje tudi tukaj naredi svoje. Ko sem delala malinov sladoled mi je skoraj pobegnil iz posode, tako je narasel (ker sem preveč pogumno vlivala maso v posodo). V navodilih piše, da se sme vliti samo do polovice posode.

Sončen pozdravček.
d.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close