aparat za peko kruha
Imam Panasonicovega, ki je bil na testu aparatov ocenjen kot najboljši. Sem ga kupila, čeprav je več kot enkrat dražji od ostalih ampak kruh je tudi enkrat višji kot ostali. Preizkusila sem pa tudi ostale (Clartonic, Bosh, Perfect pa še eden, se ne spomnim več imena).
Odkar ga imamo, kruha ne kupujemo več. Uporabljam pa ga tudi za peko pince in mesenje testa za pizzo in piškote.
Tudi jaz ga uporabljam redno (beri: vsak dan), že kar štiri leta. Odkar ga pečem doma, ga nikoli ne kupim. Tisti kupljeni se mi zdi kot, da ješ žagovino, pa še drobi se. Moko kupim v mlinu in tudi privarčujem. Najbolj pomembno pa se mi zdi to, da ga vedno do kraja pojemo in ga niti drobtinice ne zavržemo. Kruh tehta 800 g, zato ga vedno prej zmanjka, kot pa da bi se postaral. Če meni aparat “crkne” grem še isti dan po novega.
Lp
Kar se kruha tiče imam obdobja , nekaj časa ful potem ap spet nič, pa spet .
Uporabljam pa ga tudi za testo za pizzo , je zelo dobro, čeprav ga rada tudi sama naredim, pa testo za “potico” . Sicer pride bolj ko tisto Italjansko pecivo ampak moji so utrgani nanj. Butneš sestavine notri , nafilaš testo in spečeš , Njami , sem si zbudila brbončice.
Odkar ga imamo, je ves čas v uporabi, pa še vsak dan ni treba v štacuno sam po kruh, saj nas je pet, kmalu šest. Predvsem uporabljam ta hitri program ( za 1000g 1ura in 20 minut). Namešam pa razne moke, včasih dodam kaka semena ali pa žlico masla, mogoče vanilin sladkor, da malce zadiši. Moji no navdušeni. Sem in tja pa kupimo kako žemljico, da se malo pocrkljamo. Je pa super tudi za pinco z rozinami ali kakim suhim sadjem, to pa za takle prazničen čas večkrat spečemo in je super, mehko kot pena in zelo okusno!
Pa dobro peko!
Forum je zaprt za komentiranje.