Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za peko kruha

aparat za peko kruha

zanimajo me vaše dragocene izkušnje, predvsem , na kaj naj bom pri nakupu pozorna, koliko časa se kruh peče, pa ali se ga sploh splača nabavit, hvala

Tudi jaz ga “nabavljam” že kakšno leto, dajte me prepričat, da se končno odločim za nakup!

koliko pa stanejo?

Jaz imam aparat že eno leto in moram reči, da v tem času skoraj nisem kupila kruha (mogoče vse skupaj 10 x). Aparat je zelo v redu, vsaj veš, da je kruh brez dodatkov in aditivov. Nam je zelo všeč, tako da se mi zdi ta investicija o.k. Stanejo različno tam od 20.000 SIT naprej, lahko ga dobiš tudi za manj, če je kakšna akcija.

Za pripravo kruha rabiš ca 1 minuto in potem tisti čas, ko je testo v aparatu to je pa odvisno,. Če delaš na hitri program je to ca 2 uri, če pa na normalni pa dlje. Ampak tebi ne rabi biti zraven, aparta (vsaj moj) je precej tih in ni moteč.

Drugače pa poskusi pod post kruhomat, ali aparat za kruh, dosti smo že napisali o tem. LP Silvia

Res smo dosti pisali o tem – iskalnik je ena čudežna zadeva ki ti bo razjasnila marsikaj ;-)).
Pa spet ponavaljam: ga imam (Severina) – zelo zadovoljna – pečem kruh, mesim testo (npr. za krofe), delam marmelado v njem.
Kar se tiče priprave in peke kot je rekla Silvia – priprava minuto, pri mojem aparatu je hitri program dolg samo eno uro, če se mi zdi ga potem samo še malo dopečem.
Kupljen je bil v akciji (jih imajo večkrat) za 16 tisočakov.
Meni se zdi vredno stroška, predvsem zato, ker ga spečeš na hitro in ti ni treba samo zato v trgovino teči.
LP

Sonček, speci kruh po domače….na moj način….ne zamenjam za noben aparat……

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Peka kruha na klasičen način in več ukvarjanja s kuho sploh je ena od tisoč stvari, za katere načrtujem, da jih bom počela, ko bom v pokoju (živeti bi morala najmanj sto let!). Zdaj pa že pol leta pečem kruh(e) v aparatu in vsi smo zelo zadovoljni. Tudi jaz sem se odločila zanj predvsem zato, da vemo, iz česa je kruh. Pa tudi cena ni od muh, saj so ravno črni in polnozrnati, skratka najbolj zdravi kruhi, najdražji. Moko včasih nabavim direktno v mlinu, pa tudi trgovine so dobro založene.

LP, Astra.

Joj, speedy ne se hecat – jaz se izogibam predobrih kruhov – potem ga preveč pojem ;-)). malo heca, v resnici sem pa tako komot, da se mi še razmišljat ne da več o kakem drugem receptu kot o tem kaj vreči v aparat… mogoče se ga lotim za kakšen praznik ;-)).

A poznaš recept za kruh, ki ga ugneteš, shajaš, razvaljaš v pravokotnik (kot recimo za rulado), namažeš s kislo smetano, zviješ v rulado, narežeš na kolute, vsak kolut namočiš v toplo olje, potem pa te kolutke nalagaš kot eno rožico v okrogel pekač za torte? Ej, to je pa za moje pojme nartaboljši kruh kar jih je. Ampak kaj ko je energijska bomba ;-((. No, saj zato ga pa že vsaj pet let nisem jedla, samo sline cedim ob mislih nanj ;-)). no, če recepta ne poznaš ti ga z veseljem dam. Je tako lepo za na mizo postavit, potem se ta kruh samo trga (vsak košček se krasno loči zaradi olja, seveda).

Sonce rumeno, jaz bi to kalorično bombo tudi jedla. Napišeš prosim recept.

hvala in lp, Maja

Definitivno ena boljsih naprav.. Kot je rekla SILVIA – ves, da notri ni aditivov, ce jes polnozrnatega vsaj ves, da je moka 100% taksna, kot hoces. Sama jem samo kruh iz 100% moke iz celega psen. zrna + semena(buca, soncnica,lan), ce to peces na klasicen nacin je malo bolj problematicno (rad je pretrd ali kako drugace cuden). Masina mi spece neverjetno dobrega, sploh ne pogresam kaksnih namazov ali cesarkoli – ker je ze sam po sebi tako dober, pa se financno se mi to zelo izplaca – tak ruh je v trgovini 1000sit/kg…

Mene pa zanima kakšno količino kruha spečete v kruhomatu?

Severin “potegne” največ 600 g moke + tekočina, menda je eden od apratov bolj zmogljiv (ne vem če je to clartronic). Glede na to, da doma pečen kruh nima ravno dolgega roka trajanja (beri se začne kmalu drobiti ker nima aditivov) je verjetno smiselno peči večkrat po malo.

V enam starejšem VIPu (iz knjižnice) sem brala o strojčkih za peko kruha. So zelo zelo različni, skušaj dobit ta VIP. Ker nekateri se zelo kvarijo, nekateri pa blazno veliko elektrike pokurijo. Računaj, da se nekateri kruhi pečejo tudi 3 ure.

Mislim, da so ti strojčki zelo veliki porabniki el. energije. Splačalo bi se preveriti.

Hm…..sonček…jst bi tud recept….pa če mi rata, ga nesem babi probat, hehe

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Speedy, recept je napisala pod postom Kruh malo drugače (za Majuško).

Lp, Maja

Pečen kruh največ tehta ca 1 kg. Več pa tudi ni priporočljivo, ker nima dolgega roka (ne vsebuje nobenih konzervansov). GLede dosti večje porabe električne enerhije pa ni popolnoma nič res. Sicer ne vem koliko jo porabi ampak jaz plačujem popolnoma enak znesek za elektriko, kljub aparatu za kruh. Tako, da se ni treba bati, da boš zaradi tega bankrotirala.

Če pomisliš, da te 1 kg kruha polnozrnatega stane ca 900 SIT, te stane tak domač kruh ca 300 SIT največ. Da ne govorim o kruhu iz samo ržene in pšenične moke, ki je dosti ceneje. Jaz največkrat kupim kar mešanico moke za domači kruh ( mislim, da je mešana tip 550, 850 in 1250) in porabim:

60 dag moke 78 SIT
150 ml jogurt 45 SIT
1 čž sladkorja 1 SIT
2 čž soli 1 SIT
1 suhi kvas 30 SIT
185 ml vode mlačne
Skupaj 155 SIT

Mislim, da je to res tehten razlog v prid tega aparata, da ne govorim o drugih prednosti (brez dodatkov, barvil ipd). ZELO OKUSEN!!!! LP Silvia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close