Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Antwerpen, Brugge ali Ghent?

Antwerpen, Brugge ali Ghent?

Oktobra se odpravljamo z Ryanairom v Belgijo za 5 dni. Za dan ali dva se imamo še namen ustaviti v Bruslju, saj smo tam že bili. Za ostale dni pa se odločamo med Antwerpnom, Bruggom in Gentom. Je bil že kdo v vseh treh mestih? Katero je najlepše in se ga najbolj splača obiskat?

LP

Obiskati se splaca vsa tri mesta (tudi niso zelo dalec narazen – Belgija ni prav velika) – najvisje na lestvici turisticnih znamenitosti pa kotira najvisje Brugge (seveda – stvar presoje – ker je tudi v Gentu in Antwerpnu veliko videti). Brugge je tudi najmanjse mesto izmed vseh treh.

Jaz sem bila letos v Bruggu in Gentu, za Antwerpen žal ni bilo časa. Obe mesti sta lepi, Brugge je izrazito turističen. Za vsekega si vzemi po en dan pa je. Meni osebno je bil Gent še malo bolj všeč, mogoče zato ker ni bilo toliko turistov.

Koliko pa so približno karte za vlak? So za vse razdalje enake ali je recimo za od Bruslja do Antwerpna drugačna cena kot iz Antwerpna v Brugge ali Gent?

Na to ti pa ne morem odgovoriti. Rentali smo namreč avto.

Po Belgiji se da ugodno potovat z vlakom, če si star do 26 let. V tem primeru lahko kupiš karto v vrednosti 50 eur in imaš z njo na voljo 10 potovanj kamorkoli po Belgiji. Karto si lahko deli tudi več ljudi, mi smo tako potovali v troje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close