Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Antiperspiranti rakotvorni?

Antiperspiranti rakotvorni?

http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/267007/

Koliko jih uporabljate?

Jaz deodorantov nikoli. Samo parfum. Pikico na vsako zapestje in še eno na vrat. Pod pazduho nič. Nobenih rol-onov in podobno.

Hmm,da nisi ti tista, ki se jih jaz na avtobusu izogibam, sploh poleti…

Že deset let nisem bila na avtobusu, zato dvomim. Ja, veš, se da ne smrdeti in se ne polivati s kemikalijami. Ne zagovarjam tega, da se tri dni ne umiješ, potem se zaliješ z deodorantom in je vse v redu. Veš, se voha, ali daš deodorant na umito ali neumito telo.

ne vem, na čem si, da ti kaj takega, kot je ne-smrdenje uspeva, ampak ko se umijem in se slučajno pozabim namazat z deodorantom, v pol ure sama sebe voham. saj se ne rabiš tri dni pajcat, da dobiš vonj.

Kaj zdaj, uporabljaš deo ali ne? Se strinjam z Ariadne. Je pač tako, da se vsi potimo in da noben pot ne diši po rožicah.

Sveži moški pot diši…po orgazmu.

Je razlika med svežim potom. In več dni starim potom, tistim zatohlim.

Že 15 let uporabljam samo kristalni kamen.S sprejem se pošpricam le po obleki.
Sem govorila z neko bosanko, ki se vsako jutro namaže s par kapljicami šnopca, ki jih razmaže na dlaneh, nato nanese pod pazduho. Pravi, da nikoli ne smrdi.

ojej:)))) duh po šnopcu:))))

Tudi zraven nje ne bi bila rada v avtobusu……..

Če se umivaš in če nimaš kakih posebnih problemov s potenjem (kar vem da jih nekateri imajo), potem je navaden deodorant čisto dovolj, ni treba, da je antiperspirant.

Kristal je najslabše kar je možno še slabše kot deodorant.

mati moja, ampak nekateri tu gor pa jih stresate vse naokoli take, da te kakat pritisne.

zdi pa se mi, da nekateri ne ločijo antiperspiranta od deodoranta…

glede na to, da antiperspirant(kot pove že ime) zavira potenje, me prav zanima koliko naj bi bilo to dobro. NI DOBRO, SLABO JE!zatorej vsem zagovornikom finih guzic, ki se v življenju ne želijo niti za kapljico spotiti pač s posmehom podajam svoje mnenje. naravna telesna funkcija potenja je, da se telo čisti, v vročini na ta način tudi ohlaja. in v nekomu, ki uporablja antipersprant že leta, pač nočem vedet kakšna svinjarija se je v njem nabrala(škoda, da nima forum smajlija za bruhanje), kajti svinjarija na telesu je daljnoročno še škodljivejša od tiste zunaj. torej, navidezna sterilnost s pomočjo antiperspirantov, enostavno skupaj z zdravjem NO-Go.

Da pa ne bom po krivičnem obtožena, da sem nemarna prasica, ki ne skrbi za higieno, naj povem, da že dolga leta uporabljam naravni kristal, ki je dokazano najučinkovitejši zaviralec neprijetnega hkrati pa tudi blag in prijazen do organizma. da na kratko zaključim, ni mi problem in nerodno, če se spotim, kajti NE SMRDIM. telo pač mora izločiti nekatere odpadne snovi, tega se zavedam, zato pa raje kot uporabim antiperspirant(ki je mimogrede eden največjih zločinov kozmetične industrije) raje dvakrat dnevno preoblečem majico kot zastrupljam svoje telo s tem, da mu onemogoči opravljanje naravnih funkcij.

potenje smatram kot naravno, kdor pa temu oporeka, pa upam, da se je že rodil z vonjem po žajfi, in takšen ostaja še danes.

P:S.

dokazano je, da so predvsem sestavine antiperspirantov kancerogene, kar pa si razlagam, da se telo, na katerem se dalj časa uparablja A. dobesedno utopi v lastnem dreku.nočem bit nesramna do nobenega, vendar je okrog preprečevalcev potu narejenih več kot dovolj raziskav, ki so verodstojne, da se lahko človek sam odloči ali želi biti zdrav ali pač želi reskirati, da ga pobere že ju3. s tem se moje mnenje nanaša npr. na žensko, ki je fasala raka na dojki iz čiste nečimrnosti do lastnega telesa(glavno, da ni potna pod pazduho).

Higiena je torej še vedno ČISTOST IN NE ZADUŠEVANJE LASTNEGA ORGANIZMA S TAKŠNIMI PRODUKTI.

Uršulina,kje se dobi za kupit ta naravni kristal?

pravzaprav kjer hočeš-priporočam Baleinega(DM), ki je za primreno količino najcenejši, med kristali bistvene razlike ni-ista barva, konsistenca, morda razlika v priročnosti mebalaže. ima pa tudi miller.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close