antimalariki, Tajska
Zivjo,
sem se ravno vrnil s popotovanja po JV Aziji (Laos, Tajska, Malezija, Singapur). Regija je zelo zanimiva za potovanja, tudi za popotnike začetnike, saj se ni treba obremenjevat s pogostimi tezavami na potovanju drugod, kot npr. v Južni Ameriki. Za potovanje po Laosu sem imel antimalarike Lariam, kateri so mi tudi zdaj ostali. Tako jih lahko kdo kupi po nizji ceni (imam jih deset – za deset tednov) – za okol 350 SIT po tebleti. Mislim da so pri nas precej drazji (550 SIT), drugac se pa lahko kupijo tudi tam.
Se popolnoma strinjam z Branetom.
Najbrz ti bo uspelo pogledati najbolj zanimive kraje.
Jaz sem bila pred dvemi leti, pa sem vse tri tedne uzivala samo na morju. Mal tuki mal tam, tako da severa tajske se od delec nisem videla, pa ga tut se nekaj casa ne bom.
Kdaj gres, ker jez grem gotovo tudi osmega februarja v Bangkok.
Lepe pocitnice
Maja
Živjo, Maja!
Se opravičujem, nisem tako mislila kot sem se izrazila.Vem, da je celotna Tajska prevelika. Nameravam prepotovati od severne do južne Tajske, na koncu pa se ustaviti na enem izmed otokov za dva do tri dni, več verjetno ne bo časa. Okvirno pot imam začrtano, ki pa se bo tekom popotovanja verjetno spreminjala. Odpotujem 4.2. iz Brnika in se vračam 25.2. Imam nekaj informacij o Tajski, a vse so stare dve leti, tudi Lonly Planet je zadnji izšel pred dvema letoma. Zato sem prosila, če ima kdo bolj “sveže” informacije, da mi jih posreduje. Do sedaj sem potovala po Evropi z motorjem, kar je veliko lažje, če imaš lastni prevoz. Tajska je znana po tem da prevozi niso najboljši, zato me zanima kako je kaj s tem. Trenutno nameravam potovati s spalniki ponoči, da bi nekoliko pridobila na času.
Iz kje letiš in kdaj se vračaš? Zadnja dva dni bom v Bankoku, tako, da se lahko dobiva, če boš takrat tam.
LP
Romana
Romana,
Javni prevoz na Tajskem je dokaj dobro organiziran, tako da nimaš kaj skrbeti. Iz Bangkoka proti severu (do Chiang Mai-a) je najbolje it z vlakom (spalnikom- se pravi ponoči), dlje proti severu (kar ti iz dna srca svetujem da greš in se tako izogneš komercialnim treking ponudbam v Chiang Mai-u, ter se na severu-v mestih Pai ali Mae Hong Son- podaš na treking “tako kot je treba”) proti mestom Pai in Mae Hong Son (oboje na meji z burmo) pa vozijo avtobusi (tudi letalo v Mae Hong Son, če si na tesnem s časom- letalo je poceni, malo dražje od vlaka), do Pai-a 4 ure, do Mae Hong Son-a pa 8 ur.
Tudi iz Bangkoka proti jugu (proti morju) so odlične povezave, tako da kar brez panike.
Če te še kaj zanima, se oglasi, lahko tudi na mail, pa ti rade volje še kaj povem!
Pozdrav
Kora
Pozdravljena!
Že Romana je napisala da s prevozi ni problem,problem je čas ko si tam.Jaz sem šel z avtobusom in Bankoka do Chang Mai-ja.Šli smo ob 18 uri,tja smo prispeli ob 4 uri zjutraj.Šofer je vozil kot nor,ampak po mojem varno.Busi niso najbolj udobni,klima piha non stop,tako da te zebe.Cena prevoza je bila caa 400 batov,seveda za eno smer.Na tajskem sem bil 15 dni,zato sem iz C.M,letel z THAI-AIR,na otok Ko Samui.Cena je bila 6200 batov.Za vlake ne vem kaksne so cene,baje so podobne busovim,dobro je le rezervirat karto v naprej.Jaz sem imel malo smole,ko sem se vračal nazaj,vplačal sem karto za VIP-BUS,bil pa je @!#$ bus.Prej se pozanimaj,če je res to to.
Na Tajskem sem bil aprila 2002
Če imaš kakšno vprašanje mi pošlji na mail.
Romana:
Tukaj so cene, ki veljajo predvsem za low budget:
-obrok riža + priloga (meso, zelenjava,…) = 25 bt (za dobit tolarje množi s 6)
-1 l vode = 5 bt
-prenočišča: soba z ventilatorjem in brez kopalnice (kopalnica je skupna)=100 bt/noč za dva, soba s klimo in kopalnico = 300-350 bt na noč – te cene so v hostlih ne v hotelih. jaz sem vedno spala v tisti za 100 bt.
-prevoz: mestni avtobus po Bangkoku 3,5 bt, tuk-tuk in taxi okoli 100 bt, daljše razdalje npr 8 urna vožnja z busom od Chiang Maia do Mae Hong Sona-150 bt
Priporočam ti da od hrane poiskusiš popolnoma vse, kar je na jedilnem listu (vsak dan nekaj-če nisi izbirčna glede tega). Vsa hrana je zeloooo, zeloooo okusna in karkoli naročiš je fino. Če ne želiš, da je pekoče povej, ne naročaj pa dodatno začinjene hrane, ker ti bojo usta pregorela :). Ko te postrežejo ti namreč (večinoma) v dodatnih koških prinesejo raznovrstne pekoče omake , ki jih lahko po želji natrosiš po hrani (brez doplačila)- nasvet: preden si karkoli natrosiš po celem krožniku, poskusi samo na enem koščku:) Absolutno probaj Pad Thai, ne se bat jest na ulici, predvsem jej v tistih t.i. “garažnih restavracijah” na ulicah, kjer je veliko ljudi
Tajska je zelo poceni država. Jaz sem za en mesec porabila 250 $, pa sem si privoščila popolnoma vse kar mi je padlo na pamet, res pa da sem spala v najcenejših (kar ne pomeni najslabših) prenočiščih in se vozila z Ordinary busi in trolami, si privoščila treking, “dopust” na rajskem otoku Ko Chang (ob meji s Kambodžo) in si pred odhodom domov nakupla še za en rucak oblek.
Če te še kaj zanima, vprašaj…se bom še česa spomnila
LP Kora
Zivjo!
Jaz odhajam na Tajsko 30.1. (tudi z Brnika). Romana, zvedela sem,da je v Bangkoku hotel D&D Inn, kjer je poceni in dokaj na nivoju, je pa na Khao San Roadu. To mi je priporocala kolegica, ki se je pravkar vrnila od tam. Poleg tega naj te opozorim tudi na to, da ko bos letela nazaj, moras obvezno vsaj dan prej na agenciji v BKK potrditi letalsko karto, k drgac ne bos letela nazaj 🙂 No, mogoce si to ze vedela, jest nisem. Pa pri izstopu iz Tajske je se vedno treba placati 500 THB takse.
Jaz bom na Tajski do 27.2, ko imam let nazaj (Air France). Namen imam it na Chang Mai, od otokov pa na Ko Pha Nian (17.2. bo full moon party – vredno ogleda) in takrat bom gotovo tam. Ce bos tudi ti, mi sporoci, se lahko vidimo! Potem pa grem na Ko Tao (diving) in seveda na Ko Phi Phi (baje so bozanske plaze). Slisi se veliko, vendar je moja kolegica sla za manj cas kot jaz, pa si je uspela vse to ogledati, mogoce res povrsno ampak ima pa mal obcutka kako je kje. Potem pa je od tebe odvisno… Ce te se kaj zanima me lahko kontaktiras na email naslov.
Ce pa se ne slismo vec, pa lepo potuj in varno vracanje v SLO!
Lep pozdravcek, urska
Bil na Tajskem decembra 2002.
Pogledal Bangkok (na Kaosan roadu je 100 hotelov in vecinoma so vsi kar OK in poceni – prepricaj pa se, da je v sobi el.vtičnica če jo mogoče rabiš) , KoSamui (sex turizem), KoPhangan (večinoma mladi popotniki, ful nor žur), KoSamet (prav tako malce bolj sproščen otoček, fajn zabave, poceni pijača), Pattaya (100% sex turizem – to je pa totalno odstekana zadeva, zanimivo pa je videt tud to!)
Katere narodnosti atati so bili na Samuiju ne vem (bilo je tudi ogromno Slovencev), več al manj pa ni bilo nobenega moškega brez ženske (več ali manj Tajke)…
Jap…
Romana
Potrditev letalske karte je odvisna od letalske družbe s katrero letiš. Jaz sem naprimer letela s Quantas-om, pa mi ni bilo potrebno potrditi leta. Sem se pa o tem pozanimla pri njih (preko maila) pred potovanjem. Svetujem ti, da tudi ti tako narediš. Je pa res,kar je rekla Ursi- pred odhodom domov moraš na letališču plačat 500 bt izstopne takse, tako da si ne pozabi prišparat tega zneska.
Na Khao San Road pa tudi v ostalih predelih Bangkoka (China town, Pat Phong…)je fuuuuuuuuuul hostlov in večinoma so vsi ok, tako da brez panike.
Cene tehnike so take kot pri nas, če ne še dražje. Svetujem ti da si digitalca raje kupiš v Nemčiji ali Italiji, pa potem dobiš še povrnjen davek, pa še do tja se ni težko zapeljet če se z aparatom karkoli zgodi v času ko je še v garanciji. Preberi si post “kakšen fotoaparat kupiti” kjer je dosti več o tem napisanega.
Ko sem bila jaz na Tajskem je bila sušna doba, tako da je bilo zelo malo komarjev. Morda jih je bilo malo več na skrajnem severu (ob meji z Burmo) in na otoku Ko Chang, ki velja za izredno malarično območje (ampak raje prenašam komarje kot pa množični turizem, ki ga na tem otoku – hvala bogu- ni- nič sex turizma, nič fool moon partyjev, nič norih diskov…pravi raj na zemlji!!!). Proti malariji sem pila doksiciklin tablete, ki sem jih kupla v Bangkoku, kjer so občutno cenejše (skoraj zastonj) kot pri nas!! Tudi sedaj ko boš ti tam dol je še sušna doba, tako da ti ni treba preveč skrbet. Vseeno pa vzemi s sabo kakšen repelent, tablete pa, če jih boš želela piti, pa ti svetujem da jih kupiš v Bangkoku (če želiš mal cekinov prišparat).
Pozdrav
Kora
Forum je zaprt za komentiranje.