Anticepilci raus, ali Francija je ukrepala odločno
Jona z ribo, 11.08.2021 ob 09:00
Ja dobro jutro, seveda da ni ucinkovito oz. ucinkuje kratek cas.
Ne vem kako so si zamislili prihodnost, cepiti se vsake pol leta al kaj.?Od tega cepljenja ima se najvec koristi farmacija, ljudstvo zelo malo.
Ne vsake pol leta, pač pa se bo cepilo jeseni, da bo držalo čez zimo, tako kot za gripo. Enkrat letno torej, počasi počasi bo postalo točno tako kot cepivo proti gripi- javljali bodo, da se začenja cepljenje, kdor se hoče cepit, in to bo to.
hgfčerag, 10.08.2021 ob 22:14
madoonca no, 10.08.2021 ob 20:45
hgfčerag, 10.08.2021 ob 20:18
madoonca no, 10.08.2021 ob 17:46
hgfčerag, 10.08.2021 ob 17:23
hilda T, 10.08.2021 ob 14:49
hgfčerag, 10.08.2021 ob 14:36
hilda T, 10.08.2021 ob 14:25
hgfčerag, 10.08.2021 ob 14:13
hilda T, 10.08.2021 ob 13:46
Odgovor je za ghopšć.
Ki sprašuje, v čem je poanta cepljenja, če cepljeni obolevajo enako kot necepljeni. Po moje vsaj pol leta po cepljenju obolevajo veliko manj kot necepljeni.
Je pa sedaj minilo od cepljenj v Izraelu (večina se je cepila že januarja in februarja, do sredine marca je bilo pocepljenih že več kot polovica prebivalcev, do konca marca pa že 70%. Po moje obolevajo zdaj tisti, ki so bili med prvimi cepljenimi, ker je pač cepivo popustilo. Tako to je pri cepivih proti virusom.
Se popolnoma strinjam s tabo. Zbolevajo tisti, ki so se prvi cepili. In kdaj zdaj? 3. odmerek ne deluje. Kaj je torej država dosegla s precepljenjem populacije? Samo zamaknila je okužbe. Druge države, ki so cepile pozneje in so se ljudje prekužili s prebolevanjem, so v boljši kondiciji. V Izraelu imajo dejansko katastrofo in skasirali bodo vse za nazaj.
Kaj zdaj? Ponovno cepljenje vendar. Saj tudi pri cepljenju proti gripi ne pričakuješ, da ti bo delovalo dve sezoni.:) Ampak najprej morajo pogruntat, da je treba vso populacijo spet jovo na novo cepit, potem bo pa šlo. Prihaja jesen in nove okužbe. Predvidevam, da bomo pri nas tisti, ki smo se cepili maja (večina) nekje decembra spet dovzetni za okužbe, nekateri, ki so se cepili že prej, pa že prej. Torej bo začetek masovnega obolelevanja po moje tam nekje, november, december, ko bo treba na novo začeti s cepljenji.
Druge države, kjer so se cepili pozneje (tudi mi), bodo pač pozneje obolevali, brez skrbi. Nič nismo v boljši kondiciji kot Izrael, samo kasneje nas bo začopatilo.
Ne razumeš. Oni so rizično populacijo že precepili s 3. dozo, vendar se okužbe in hospitalizacije ne umirjajo. Proizvajalec pa pravi, da cepiva ne namerava prilagajat delti. Ko se je to cepivo delalo, delte še nikjer ni bilo. Vse raziskave, vse je bilo ustvarjeno za drug sev. Pri delti je Pfizer pogrnil na celi črti. Zastonj cepljenje.
Kolikor sem slišala, naj bi bila večina cepiv tudi za delto. Katera točno pa niso, ne vem. Ta 3. doza po moje ne pije vode, ker v bistvu ni 3. doza, ampak prva. Če je prejšnje cepivo izgubilo učinek, potem so ljudje znova cepljeni in če so cepljeni z enim od večine cepiv, bi morali dobiti še 2. dozo, da bi cepivo prijelo (torej 4. odmerek). Je pa pri starostnikih tudi ta težava, da cepivo ne prime, če hkrati jemljejo en kup drugih zdravil (predvsem tistih, ki vplivajo na imunski sistem). Kot je to tudi pri drugih cepljenjih. Nobeno cepivo ni 100 odstotno, najmanj učinka ima ravno pri najstarejših.
O učinkovitosti cepiv za delto se hvalijo samo proizvajalci cepiv. Praksa jih pa postavlja na laž.
No, saj, vsake pol leta dve dozi cepiv. To je pa res zdravo. Ziher niiič ne vpliva na organizem. + cepivo za gripo. Saj vsi skupaj niste normalni.
Kot je rekla zadnjič tista zdravnica po TV. Če bi se ljudje dejansko spraševali, kaj vse je v prehrani, kar ne samo, da ni zdravo, ampak je dokazano rakotvorno in slabo za organizem, namesto da meljejo o tem, kako eno cepljenje ni zdravo (ki ga BTW podpirajo vsi strokovnjaki imunologi in virologi), bi bilo veliko bolj pametno. Nikoli v zgodovini ni bilo v prehrani toliko dodatkov, kot jih je sedaj, toliko polizdelkov z ogromno ojačevalci okusa, barvili, konzervansi… A se kdaj vprašate, kako zaboga zdržijo tisti pakirani piškoti na policah trgovin mesec in več dolgo, če nam doma narejeni trajajo kvečjemu tri dni (pa ne zato, ker jih pojemo). To je vse prepojeno s strupi, da ne govorim o zelenjavi in sadju, 100x prešpricanem, proti prezgodnjemu dozorevanju, proti gnitju, proti škodljivcem, bolezni…. Vse to jemo in si dnevno nalagamo v organizem strupe. 20 let take prehrane (pa to ni nujno hudo mastna, mesnata, sladka… prehrana), pa bo 80% folka dobilo take ali drugačne bolezni. Ampak ne, to ni pomembno, niti to, da največ ljudi umira pri nas kot posledica take prehrane in na cestah (pa se nihče ne odloči, da ne bo avta vozil ali šel na dopust).
Pomembno se je zdaj jajcat o cepljenju, ker po cepljenju boš pa imel hude strupe v telesu. To, da jih že imaš, ni važno. Ob strupih v prehrani pa vsi zamahnete z roko, češ itak je vse škodljivo. Dvojna merila?
Vau! Kakšna logika. Ker so strupi v hrani, pa dajmo špricat še strup v telo, saj je itak vseeno. ?????????
Ne, ne gre za to logiko, gre za logiko, da se izogibaš vsem konzervansom v hrani in drugim strupom, če ti je že toliko do tega, da s cepljenjem ne bi dodatnih strupov vnašal v telo (pa pustimo ob strani dejstvo, da to niso nobeni strupi). Ampak ne, briga vas za vse ostalo, pomembno je samo, da se ne gre cepit. Dajmo se basat z vsem živim, ampak cepit, to pa ne. To je ta logika.
Kaj ti veš o ljudeh, da si upaš na počez trdit, da jim je vseeno, kakšno hrano jedo? Meni sigurno ni. S kakšno pravico?
Prideluješ svojo zelenjavo, pečeš svoj kruh iz moke pri kmetu, imaš svoje sadje oz. ga kupuješ pri kmetu, kjer je zagotovljeno, da ni špricano, če ješ meso, ješ samo meso pašne živine, kjer je zagotovljeno, da jim ne dodajajo ne antibiotikov, ne kostne moke ne ničesar nenaravnega itd. itd.??? Ja? Potem si ti izjema in se globoko opravičujem. Če pa hodiš po štacunah v nakupe, pa kot je rekel nekdo gor, samo utihni.
hilda T, 11.08.2021 ob 09:25
Ne vsake pol leta, pač pa se bo cepilo jeseni, da bo držalo čez zimo, tako kot za gripo. Enkrat letno torej, počasi počasi bo postalo točno tako kot cepivo proti gripi- javljali bodo, da se začenja cepljenje, kdor se hoče cepit, in to bo to.
Ok, zakaj torej ni zdaj to to? Zakaj posiljujejo z masovnim cepljenjem in postavljajo pogoje za normalno življenje? Da nima slučajno to kake veze s tem, da bo cepivom kmalu potekel rok? Kolikor so naši pokvarjeni in skorumpirani, me ne bi nič čudilo, če bi cepili tudi s pretečenim cepivom, samo da izpraznijo zaloge.
Za anticepilce imam dobro novico. Nemčija je zatrdila, da za cepljene 100% ne bo lockdowna. Ker mi vse kopiramo iz severa bo pri nas enako.
Torej dobra novica za vas, tako boste lahko mirno doma na kauču na socialni podpori še naprej razvijali vaše teorije 🙂
To ne velja za fašista robija, on je tak že v tem scenariju. Brezposelna propalica z preveč časa. Za njega ni sprememb
Ravno je bilo objavljeno, kako so ugotovili, da neka sestavina v sladoledih povzroča raka, zato so poklicali ljudi, naj ne jedo teh izdelkov. V sladoledih, jogurtih itd. Nobenega odziva naroda, nihče ni nič napisal niti tule, kot da nikogar ne brigajo rakotvorne sestavine v hrani. Tega je ogromno v kupljeni hrani, res ogromno. Tega smo tako navajeni, da niti trznemo ne več, ko odkrijejo spet, da je nekaj rakotvornega, kar prodajajo v živilskih trgovinah. Ima ona kar prav, ko pravi, da nas to sploh ne briga, po drugi strani pa tak upor glede cepljenja, kot da bi povprek umirali zaradi tega. Ne, ravno zaradi strupov v hrani se umira, letno pokosi ogromno število ljudi zaradi kapi (poapnenje žil, visok pritisk), raka (vedno več ga odkrivajo), pa se noben ne sekira kaj dosti. Glede cepljenja pa vse pod drobnogled, vsak, ki ga kap zadene, pa se je cepil, je verjetno zaradi cepljenja, šur.
Spet pametnjakovici z iq vrtnice (lepa je, pametna pac ne) primerjajo hrano z boleznijo in cepivi.
Probaj preziveti brez da bi jedel, ne gre kajne.?
Sploh ce je to res izjavila neka zdravnica je njen iq omanjsi od vrtnice.
To dvoje nima nobene veze. Zemljo smo unicili , skoraj vse kar na njej zraste je skodljivo ampak jesti moramo, razumes moramo ker ni nobene druge varjante, ne obstaja. Tudi voda ni vec cista pa pijemo ker moramo, ce ne bi, bi vsi pomrli v zelo hitrem casu brez vode…s korono, cepivi ali brez – vsi bi bili mrtvi ce ne bi jedli in pili. Ni 100 posto zdrave hrane in ni 100 ciste vode. Ne obstaja. Obstaja samo manj in bolj onesnazena. Brez hrane in vode garant tudi zdrav umre.
prisila, 11.08.2021 ob 09:36
Ok, zakaj torej ni zdaj to to? Zakaj posiljujejo z masovnim cepljenjem in postavljajo pogoje za normalno življenje? Da nima slučajno to kake veze s tem, da bo cepivom kmalu potekel rok? Kolikor so naši pokvarjeni in skorumpirani, me ne bi nič čudilo, če bi cepili tudi s pretečenim cepivom, samo da izpraznijo zaloge.
Zdaj tega še ni, ker zaenkrat kovid pretirano polni bolnice. Naš zdravstveni sistem pač tega ne zmore, zato tega še ni. Čaka se, da bo virus tako “oslabel”, da bodo bolnice na vrhuncu sezone virusov zmogle sfolgat tako količino pacientov. Baje smo s 1300 v enem dnevu prišli do maksimuma, pa še takrat je nek zdravnik (dr. Noč) govoril, da ljudje ležijo po hodnikih in dokler pridejo na vrsto, jih nekaj že pomre. Pa ni bilo nobene hujše reakcije na njegove besede.
Zdaj ali bo virus res oslabel ali ne in v kolikšnem času bo to (Izraelci so že rekli, da so ljudje sicer po bolnicah in jih je veliko, da pa bolezen ni tako huda kot v prejšnjih valih), je vprašanje. Morda že to zimo, morda drugo. Ampak zelo verjetno bo. Ne moremo pa kar dopustiti, da se brez ukrepov zadeva širi, ker smo že prejšnjo zimo ljudi na hodnikih puščali umirat, zdajšnjo bi pa umirali kar v parkih in telovadnicah. Poleg tega je še politični aspekt zadeve, kjer se kot mala nepomembna država ne moremo kar distancirat od EU, ki nam daje življenjsko pomembne finance za preživetje. Ne moremo dopustiti, da nas, ker ne upoštevamo pravil pri kovidu, odreže od proračuna. To bi prineslo poleg zdravstvenega poloma še finančni polom.
Peter11, 11.08.2021 ob 09:38
Za anticepilce imam dobro novico. Nemčija je zatrdila, da za cepljene 100% ne bo lockdowna. Ker mi vse kopiramo iz severa bo pri nas enako.
Torej dobra novica za vas, tako boste lahko mirno doma na kauču na socialni podpori še naprej razvijali vaše teorije 🙂
To ne velja za fašista robija, on je tak že v tem scenariju. Brezposelna propalica z preveč časa. Za njega ni sprememb
Lockdown da ali ne. Bistvo je, da ima cepivo številne močne stranske učinke in še bolj bistveno je, da je zelo slabo učinkovito. Da bi se cepil s takim cepivom zaradi morebitnega lockdowna? Ne. V Izraelu je velika precepljenost, okužbe naraščajo. Kako je z lockdownom?
Jona z ribo, 11.08.2021 ob 09:43
Spet pametnjakovici z iq vrtnice (lepa je, pametna pac ne) primerjajo hrano z boleznijo in cepivi.
Probaj preziveti brez da bi jedel, ne gre kajne.?
Sploh ce je to res izjavila neka zdravnica je njen iq omanjsi od vrtnice.
To dvoje nima nobene veze. Zemljo smo unicili , skoraj vse kar na njej zraste je skodljivo ampak jesti moramo, razumes moramo ker ni nobene druge varjante, ne obstaja. Tudi voda ni vec cista pa pijemo ker moramo, ce ne bi, bi vsi pomrli v zelo hitrem casu brez vode…s korono, cepivi ali brez – vsi bi bili mrtvi ce ne bi jedli in pili. Ni 100 posto zdrave hrane in ni 100 ciste vode. Ne obstaja. Obstaja samo manj in bolj onesnazena. Brez hrane in vode garant tudi zdrav umre.
Torej izločiš iz prehrane najbolj rakotvorne zadeve, ki dokazano povzročajo raka. Kot je rdeče meso, kot so salame in klobase, kupljene v štacunah, pečeš kruh sam doma, ker ima kupljen kruh ogromno pripravkov proti sušenju, ki so strupeni, poskušaš dobiti zelenjavo od kmetov, za katere veš, da ne špricajo (gomolj krompirja, kupljenega v trgovini, celega pomočijo v strup tem kjer je pridelan, potem ga posipajo s strupi proti prehitremu gnitju, ko ga vozijo iz drugih držav ) itd. itd. In kdo res pazi na prehrano razen peščice ljudi? Ja, jesti je treba, lahko pa izbiraš, kaj boš jedel. Pa ne mi zdaj o tem, kako nimate možnosti sami izbirat hrano, ker jo ima vsak. Itak se zahodni človek pretirano nažira. Ampak to ljudi ne zanima, čeprav vedo, da vnašajo vase strupe. Ker se je težko odpovedat taki hrani, ker zasvoji in jo imaš rad. Potem se bo pa en tak usajal nad cepljenjem. Ki ni nič v primerjavi z njegovim dnevnim vnosom kemikalij in strupov iz hrane. Razumeš?
madoonca no, 11.08.2021 ob 10:00
Torej izločiš iz prehrane najbolj rakotvorne zadeve, ki dokazano povzročajo raka. Kot je rdeče meso, kot so salame in klobase, kupljene v štacunah, pečeš kruh sam doma, ker ima kupljen kruh ogromno pripravkov proti sušenju, ki so strupeni, poskušaš dobiti zelenjavo od kmetov, za katere veš, da ne špricajo (gomolj krompirja, kupljenega v trgovini, celega pomočijo v strup tem kjer je pridelan, potem ga posipajo s strupi proti prehitremu gnitju, ko ga vozijo iz drugih držav ) itd. itd. In kdo res pazi na prehrano razen peščice ljudi? Ja, jesti je treba, lahko pa izbiraš, kaj boš jedel. Pa ne mi zdaj o tem, kako nimate možnosti sami izbirat hrano, ker jo ima vsak. Itak se zahodni človek pretirano nažira. Ampak to ljudi ne zanima, čeprav vedo, da vnašajo vase strupe. Ker se je težko odpovedat taki hrani, ker zasvoji in jo imaš rad. Potem se bo pa en tak usajal nad cepljenjem. Ki ni nič v primerjavi z njegovim dnevnim vnosom kemikalij in strupov iz hrane. Razumeš?
Si pa cisto napacno osebo nasla, da mi bos papovala o tem kaj jesti in kaj ne. Jaz se od nekdaj trudim druzino prehranjevati cim bolj zdravo ( beri cim bolj, ker popolnoma zdravo ni nic vec) in se ne slepim, da voda ki jo pijemo je v bistvu voda iz alpskega izvira. Tudi hrana, ki jo jemo od zelenjave, sadja, zit itd. ni bioeko magicno zdravje, pa ceprav gor pise da je, tud domaca jajca niso zdrava 100 posto ker kura pozre onesnazeno hrano itd , tako neumna pa nisem ves, da bi verjela v 100 posto zdravo. Ampak jesti moramo, ni druge. Edina zdrava jed in pijaca je- da ne jes in ne pijes, ampak to pa vodi v smrt.
robi445, 11.08.2021 ob 10:05
Ker je neko debilno predlagalo solidarno cepljenje, jaz temu debilnemu predlagam solidarno samozaprtje za vsaj 20 let. Tako bo družba rešena debilov in fašističnega nasilja.
S tem ne bo debilom kršena nobena pravica, saj bodo debili to storili iz lastne odgovornosti do družbe in prostovoljno.
Na fašiste si pozabil. Površen postajaš
Jona z ribo, 11.08.2021 ob 10:13
Si pa cisto napacno osebo nasla, da mi bos papovala o tem kaj jesti in kaj ne. Jaz se od nekdaj trudim druzino prehranjevati cim bolj zdravo ( beri cim bolj, ker popolnoma zdravo ni nic vec) in se ne slepim, da voda ki jo pijemo je v bistvu voda iz alpskega izvira. Tudi hrana, ki jo jemo od zelenjave, sadja, zit itd. ni bioeko magicno zdravje, pa ceprav gor pise da je, tud domaca jajca niso zdrava 100 posto ker kura pozre onesnazeno hrano itd , tako neumna pa nisem ves, da bi verjela v 100 posto zdravo. Ampak jesti moramo, ni druge. Edina zdrava jed in pijaca je- da ne jes in ne pijes, ampak to pa vodi v smrt.
Preberi tri moje zadnje povedi. Če ti nisi tak tip, okej, ampak ogromna količina tistih, ki tulijo proti cepljenju, je. Ne govorim o 100% zdravi hrani, ampak o taki, ki je čim večji približek le-tej. Če misliš, da se večina ljudi trudi v tej smeri, think again.
To pravi tudi moja svakinja, da se zdravo prehranjujejo. Za njo je zdrav opečenec s skuto in ogrsko vsako jutro, pa šalca trajnega mleka. To je zdravo. Za kosilo pa goveji golaž s testeninami, seveda vse kupljeno v Šparu. Večerja nutella in kruh za mularijo, zanjo umešana jajca. To je zdrava prehrana. Nezdravo je zanjo samo Mc Donalds in preveč sladkarij. In to je reala za večino Slovencev. Domača kuhinja svoje mame/babice je za večino Slovencev zdrava prehrana, pa ni važno, da je vse premastno in preobilno in preveč mesa, zdravo je, ker je baje “doma pripravljeno”. Tebe sicer ne poznam, lahko da daš več na prehrano, pravim samo, da je “zdrava prehrana” eden najbolj široko zastavljenih pojmov sploh.
Pri nas doma ne jemo salam, pastet, cipsov , kupljenih namazov, kupljenih sadnjih jogurtov, bela moka ali izdelki iz nje, sladkor, ne kupujem slafoleda, tega sama naredim iz sadja, ne kupujem testa in zmrznjenih predpripravljenih jedi, sokov. Sama delam namaze, sokove stisnem iz sadja itd. Kupujem cim bolj ok hrano, nerada jem zunaj. Zajtrk so iz jajc, avokada,navaden jogurt z ovsenimi , not narezano sadje in pest oresckov itd. Moja vecerja je ponavadi korenje, paprika, cesnjev paradiznik itd. samo narezano in lepo zlozeno na kroznik. Taka hrana tudi ne redi, jem malo in s pametjo. Plus je tudi, da nihce ne kadi, edino kavi in obcasno dobremu sampancu, vinu ali dobremu ne presladkemu koktejlu poleti se pa res ne odpovem. Moz pa tudi alkohola ne pije. Svinjarije jaz ne kupujem, ker to tudi zelo redi in ne samo, da je polno kemije. Bela moka, sladkor, zamrznjene zadeve, pohanje, pomfri, to vse redi in si lahko hitro debel. Ne hvala pa naj bo se tako okusno. Ce tega ne jes tudi pogresas ne.
Super. Torej pred vsako zimo cepivo proti covidu + cepivo proti gripi + cepivo proti vsem novim sevom, ki se bodo še pojavili … Cepivo na cepivo na cepivo do groba. Ko voli, neka izvoli, ampak resnično s tem vsako zimo posiljevat ves svet? Cepivo proti gripi je prostovoljno! Kje je primerjava?
Na Islandiji stroko že srečuje pamet.
A številni strokovnjaki na Islandiji priznavajo, da cepivo ni čudežna rešitev, kot so upali.
Glavni islandski epidemiolog Thórólfur Gudnason je tako prejšnji teden ugotovil enako kot njegova danska kolegica Tyra Grove Krause, namreč da cepljenje ni privedlo do kolektivne imunosti, kot so upali, navaja The Nation.
“Ta in druge pandemije bodo ostale z nami,” je dejal Matthíasson. “Moramo pa okrepiti zdravstveni sistem do te mere, da ni nenehno na robu kolapsa. V tej družbi smo vsi v istem čolnu. In čoln je kljub vsemu precej dober, moramo pa sodelovati skupaj, da bomo uspešni.”
ghšops, 11.08.2021 ob 11:29
Super. Torej pred vsako zimo cepivo proti covidu + cepivo proti gripi + cepivo proti vsem novim sevom, ki se bodo še pojavili … Cepivo na cepivo na cepivo do groba. Ko voli, neka izvoli, ampak resnično s tem vsako zimo posiljevat ves svet? Cepivo proti gripi je prostovoljno! Kje je primerjava?
Na Islandiji stroko že srečuje pamet.
A številni strokovnjaki na Islandiji priznavajo, da cepivo ni čudežna rešitev, kot so upali.
Glavni islandski epidemiolog Thórólfur Gudnason je tako prejšnji teden ugotovil enako kot njegova danska kolegica Tyra Grove Krause, namreč da cepljenje ni privedlo do kolektivne imunosti, kot so upali, navaja The Nation.
“Ta in druge pandemije bodo ostale z nami,” je dejal Matthíasson. “Moramo pa okrepiti zdravstveni sistem do te mere, da ni nenehno na robu kolapsa. V tej družbi smo vsi v istem čolnu. In čoln je kljub vsemu precej dober, moramo pa sodelovati skupaj, da bomo uspešni.”
A se proti gripi vsako leto cepiš? Jaz sem se enkrat.:) Potem sem si rekla, da bom pač tvegala, res obolela že nekajkrat za gripo, ampak nič hudo groznega. Isto si boš pač rekel za kovid. Odločil se boš, ali se boš cepil ali ne. A to bo takrat, ko oboleli za kovidom ne bodo tako množično obiskovali bolnišnic.
Okrepiti zdravstveni sistem v državi, kjer primanjkuje medicinskih sester, ki jih plačajo katastrofalno slabo in zapuščajo delovna mesta po tekočem traku, je iluzija. Najprej bi bilo potrebno uravnotežiti prejemke plač v zdravstvenem sektorju, ne da en zdravnik prejme 20K na mesec, medicinska sestra pa minimalca. Torej zvišati plače medicinskim sestram, da bo sploh še kdo hotel opravljati ta poklic, to je prvi korak po mojem mnenju. Brez tega nimamo kaj sanjat o krepitvi zdravstvenega sistema.
Julij Cezar, 09.08.2021 ob 20:50
Łukasz Pedalski245, 09.08.2021 ob 20:37
Desperadodajka, 09.08.2021 ob 17:07
Videti je, kot da so zahodne države izčrpale dolgoletni demokratični potencial in se vračajo nazaj v diktaturo in fevdalizem. Morda je to običajna pot zgodovinskega razvoja: razvoj ne gre vedno iz slabšega na bolje, ampak pogosto tudi obratno. V antiki so obstajale demokratične (pogojno demokratične) državice, ki so se v nekaj stoletjih pogreznile v diktature in tiranije. Iz družb, ki so častile znanost, umetnost in filozofijo so nastala nepismena, vraževerna, surova ljudstva.
Torej praviš se mi zdaj splača investirat v Belorusijo?
ti bedak verjames vsemu s cimer te fopajo nase vlade in mediji?kdo je netil vojno v siriji,iraku itd?same zahodne demokracije…kdo ima roke v krvi ce ne zahodne hebene demokracije….kdo satanizira rusijo ,belorusijo in vse ostale drzave ki imajo lastno drzo in politiko….tako da tepec investiraj v svojo razgledanost da ne bos skoz minus cepal trol zabiti nerazgledan
dogovorjeni
Z malo več pameti, kot je imaš, bi lahko predvodel-a, da so vsi dogovori sklenjeni vnaprej, zdaj so med sabo dogovrjeni, da se dol vrže Zahodna družba.
Forum je zaprt za komentiranje.