Antene za ojačitev mobilnega signala
Verjetno tule ni ravno kakih tehničnih majstrov, ampak mogoče se pa vendarle kdo najde :).
Se kdo spozna na antene za ojačitev mobilnega signala? 3G in 4G.
Nekaj sem brskala po netu pa se ne znajdem. Obstajajo neke antene, ki jih namestiš zunaj pa potem, očitno, priklopiš na neko napravo v hiši, stanovanju.
Je kaj takega, da ojača signal, da lahko govoriš po mobitelu, pošiljaš smse in brskaš po internetu (na telefonu)?
Signala je toliko ,da občasno pride kak sms, včasih tudi kak klic, večinoma pa nič ni.
Modem pa recimo dela in internet preko modema tudi, ker ima očitno boljši sprejem kot telefoni?
V glavnem nekaj, kar bi ojačalo signal, da bi se dalo telefonirat, smsat, brstak po netu po telefu. Preko LTE oz 3g omrežja in ne preko WIFi.
Tudi pri nas se najdejo področja in mikrolokacije, kjer je signal šibek, saj na moč signala vpliva poleg razgibanosti terena več dejavnikov (vpliva lahko celo ozelenitev). Predlagam, da za začetek preveriš pri svojem operaterju. Po meritvah se marsikdaj izkaže, da je potreben manjši repetitor. Včasih je treba zamenjati operaterja, ker ima drugi boljšo pokritost na tvoji lokaciji.
Repetitor, 18.01.2022 ob 19:12
Tudi pri nas se najdejo področja in mikrolokacije, kjer je signal šibek, saj na moč signala vpliva poleg razgibanosti terena več dejavnikov (vpliva lahko celo ozelenitev). Predlagam, da za začetek preveriš pri svojem operaterju. Po meritvah se marsikdaj izkaže, da je potreben manjši repetitor. Včasih je treba zamenjati operaterja, ker ima drugi boljšo pokritost na tvoji lokaciji.
Ogromno območij je z zanič signalom, kjer ne dela noben operater. Če jih vprašaš, povedo, da pač nimajo interesa.
Tako, da tudi menjava operaterja ne pomaga. Vsi so za en klinc.
lte, 18.01.2022 ob 19:15
Ogromno območij je z zanič signalom, kjer ne dela noben operater. Če jih vprašaš, povedo, da pač nimajo interesa.
Tako, da tudi menjava operaterja ne pomaga. Vsi so za en klinc.
Žal kar drži. Pri vseh operaterjih bo vedno bolj do izraza prihajala ekonomska računica in to za mobilni in fiksni del. Poleg tega so se potrebe po boljši povezavi zaradi dela na domu in šolanja v kratkem času precej povečale.
Hja, to, da nimajo interesa, so mi že pred 15 leti povedali. Pa to vsi rečejo. Leta in leta sem vse po vrsti gnjavila glede interneta, ni šans. Nobene opcije. Nobenega ne zanima. Operaterjev sploh ne. Žal pa tudi občini dol visi. Me ne čudi, da v okolici mladi ljudje odhajajo. Ni interneta, ni mobitela…
Zdaj je toliko, da je občasno 3g/4G signal. Ampak, če bi kdo rabil šolanje na daljavo, ni šans. Ali pa kak s.p. ali pa kaj takega, ni govora.
Glede na to, da se pa tu pa tam pojavlja A1 signal, sem razmišljala o kaki ojačitveni anteni. Ampak ne razberem kako to dejansko deluje.
Kup neuporabnih postov zgoraj, MON pač. Torej:
– najprej na AKOS geoportalu preveri kateri operater ima pri tebi najmočnejši signal in kje je lokacija bazne postaje.
– na to kupi LTE modem/router z wifi, ki ima možnost priključitve zunanje antene, kupi še anteno in jo usmeri proti oddajniku. Tako dobiš wifi omrežje, ki bo vsaj za osnovni internet, epošto in morda skype telefonske klice dovolj.
Nikoli Teslo, 18.01.2022 ob 20:49
Kup neuporabnih postov zgoraj, MON pač. Torej:
– najprej na AKOS geoportalu preveri kateri operater ima pri tebi najmočnejši signal in kje je lokacija bazne postaje.
– na to kupi LTE modem/router z wifi, ki ima možnost priključitve zunanje antene, kupi še anteno in jo usmeri proti oddajniku. Tako dobiš wifi omrežje, ki bo vsaj za osnovni internet, epošto in morda skype telefonske klice dovolj.
Brez zamere, ampak tudi tvoj nasvet je tipično monovski: neuporaben :).
Spraševala sem namreč kako ojačati mobilni signal, da se bo dalo mobitel uporabljat :). Klici, smsi, brskanje po netu preko telefona. Torej čisto navaden klic, sms, saj štekaš, a ne :)?
Pa operaterja sem tudi že omenila, kateri je najmočnejši :).
Ampak ja, kot si omenil: na monu večina ne razume vprašanja :).
Povedal sem ti tisto, kar je tehnično mogoče in kar lahko narediš, da si rešiš situacijo z internetom in telefonijo.
Prčkati po mobilnem signalu, omrežju ali mobilnem telefonu pač ne moreš.
Ampak, kot pišeš v svojem prvem postu se ne spoznaš na tehniko, si pa nekaj videla, samo ne veš kaj. Tako tudi žal mojega odgovora zgoraj ne razumeš.
Srečno.
Nikoli Teslo, 18.01.2022 ob 23:23
Povedal sem ti tisto, kar je tehnično mogoče in kar lahko narediš, da si rešiš situacijo z internetom in telefonijo.
Prčkati po mobilnem signalu, omrežju ali mobilnem telefonu pač ne moreš.
Ampak, kot pišeš v svojem prvem postu se ne spoznaš na tehniko, si pa nekaj videla, samo ne veš kaj. Tako tudi žal mojega odgovora zgoraj ne razumeš.
Srečno.
Brez zamere, ampak kot si napisal: večina odgovorov na monu je neuporabnih. Tako tudi tvoj.
Spraševala sem nekaj, odgovoril si nekaj drugega. Nič koristnega.
Kot bi spraševala o nakupu kolesa, ti pa bi mi razlagal o tem kakšen motor naj kupim.
Forum je zaprt za komentiranje.