Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Angleški božični keksi

Angleški božični keksi

Maslo močno penasto vmešamo s presejanim sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem in limonino lupinico. Postopoma vmešamo jajca. Moko pomešamo s pecilnim praškom, rozinami in kandiranim sadjem ter skupaj z rumom vmešamo v masleno maso, dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj celjzija. Maso napolnimo v brizglano vrečko z velikim gladkim nastavkom (jaz sem jih nadevala z žličko). Na pekač zložimo papirnate košarice in jih do polovice napolnimo z maso. Potresemo z drobno narezanim kandiranim sadjem (jaz sem vse sadje kar vmešala v maso) in pečemo 15 minut do lepe zlato rumene barve. Ko se pecivo ohladi, ga potresemo s sladkorjem v prahu (tudi če ga ne je dobro).

Kekse lahko v dobro zaprti posodi hranimo 4-5 tednov (no, to dejstvo pa ni preizkušeno, smo jih prej pojedli, jasno ;-)) ).

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hej, Sonce!

Ti se ze resno pripravljas na veseli december, kaj? Jaz bom v te piskotke pretihotapila se malo kandiranega ingverja.

kaj pa Deka? Nam bo posredovala recept za njene njami piskotke?

Daj, pozgeckaj jo malo:))) Lep pozdrav s sive obale Babi

Hojla,

Sonce, jaz bi pa prosila za količine. Rada imam takšne recepte, kjer ni treba testa valjati in izrezovati piškotov. Najrajši delam kar enostavne brizgane piškote različnih oblik.

Babi, Dekin recept za njene piškotke pa je:

Lep večer obema, Helena

Ojla, Babi!

Pa smo spet skupaj. Babi, recept je že objavljen. Poglej pod cookies ali nekaj podobnega. Me veseli, da so ti bili všeč. Si se že aklimatizirala?

Lep večer
deka

joj joj hudo, tle pa cel recept manjka. to je pa kopiraj prilepi – blamaža.
takoj popravim.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Zdaj pa zares:

Angleški božični keksi

13 dag masla
11 dag sladkorja v prahu
3 jajca
10 dag mešanega kandiranega sadja
5 dag rozin (jaz dam 15 dag kandiranega sadja brez rozin)
nastrgana lupinica pol limone
jedilna žlica ruma
pol vrečke vanilijevega sladkorja (sem zmeraj dala celo)
malo pecilnega praška
14 dag gladke moke
drobno narezanokandirano sadje za okras

papirnate košarice za slaščice

Maslo močno penasto vmešamo s presejanim sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem in limonino lupinico. Postopoma vmešamo jajca. Moko pomešamo s pecilnim praškom, rozinami in kandiranim sadjem ter skupaj z rumom vmešamo v masleno maso, dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj celjzija. Maso napolnimo v brizglano vrečko z velikim gladkim nastavkom (jaz sem jih nadevala z žličko). Na pekač zložimo papirnate košarice in jih do polovice napolnimo z maso. Potresemo z drobno narezanim kandiranim sadjem (jaz sem vse sadje kar vmešala v maso) in pečemo 15 minut do lepe zlato rumene barve. Ko se pecivo ohladi, ga potresemo s sladkorjem v prahu (tudi če ga ne je dobro).

Kekse lahko v dobro zaprti posodi hranimo 4-5 tednov (no, to dejstvo pa ni preizkušeno, smo jih prej pojedli, jasno ;-)) ).

No, to je pa tako če človek dela 5 stvari naenkrat…..

se pardoniram res.

Babi, slučajno sem se spomnila na tele kekse ko je ena deklica spraševala za angleške sladice. Večkrat sem jih spekla (še pred leti) in nanje pozabila. Sem pa imela kopijo tako še kar pri roki.

Se pa niti ne pripravljam na “veseli” december, ker sem žal v takšni službi da ko vsem drugim “dol pade” moramo mi najbolj delat ;-)). Drugi se pogovarjajo samo od fešt, silvestrovanj na tisoč in en način mi pa skoz v službi ;-)). Sicer sem se pa v desetih letih že navadila. Pa še ena pozitivna stran je – nimaš časa letat po štacunah da bi te preveče obremenjevala mrzlica nakupovanja se tudi skoraj ne more zgoditi ;-)). Letos bo še posebej pestro, zato že počasi pripravljam darila (pridna a ne), hehehe.

Sicer pa je december fajn ker večkrat po hiši lepo diši po pecivu, pa smrečica je okrašena, pa lučke, pa kakšen sadni čaj z “zimskim” vonjem….

Sem pa razmišljala da bi letos naredila medenjake za na smrečico. Je katera to že delala? Saj ne vem če bo kaj iz tega, a mi ideja ne da miru.

Aja, še to recept je iz revije Dober tek, da me ne bo kdo tožil za avtorske pravice ;-))

Sonce hvala. Bodo kar kmalu na vrsti za peko, prav tako tudi cookies od Deke.

Lep dan, Helena

Helena, samo za orientacijo – tele papirnate košarice so manjše kot tiste za muffine – pride jih cca 40 kosov iz te mase. lahko daš tudi dve košarici skupaj, bo še lepše ko bo pečeno, se ne bo razlezlo.

Ravno prav, bom vsaj papirnate košarice porabila, da ne bodo vedno v njih samo razne krogljice.

Lep dan, Helena

Ali jih nato spravite v papirnatih košaricah in nato tudi postrežete, ali jih prej vzamete ven?

Pustim jih v papirčkih, tudi postežejo se v njih – to niso kot piškoti, pridejo kot neke vrste mini mafini, samo da so bolj ploščati, pa manjši seveda.

Nekaj me zanima. Včeraj sem delala tele kekse, pa so se mi zelo razlezli in prišli so zelo, zelo mastni (skoraj enaka količina masla kot moke, pa še 3 jajca). A so sigurno količine taprave?
LP, Mina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close