Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Angleške sladice

Angleške sladice

Mi lahko posredujete par receptov angleških sladic? Bi iskala s pomočjo iskalnika samo še sama ne vem katere sladice sploh so.
Najlepša hvala za odgovor.

lp N

Mogoče tukaj najdeš kaj uporabnega?

Kolikor vem za angleške sladice so to muffini (receptov je tukaj že malo morje), pa kakšen “jorkširski puding”, pa pite mogoče, pa tradicionalni božični puding (za nobeno od tega nimam recepta). Malo pobrskaj po linku dokler ti še kdo ne priskoči na pomoč.
LP

kot znacilne “angleske” sladice poznam “trifle”, “plum pudding”, “bread and butter pudding”, “scones” razne “buns” … morda ti bodo spodnji linki kaj v pomoc.
LP. M.

jorkšir puding pa mislim da ne bo sladica… se mi zdi, da se pripravlja z mesom…

;-)). Sicer se ne pripravlja z mesom, se ga pa servira k mesu.
Nisem imela te zadeve v mislih, ampak tisto kar delajo kot sladico za božič se mi zdi, mogoče je pa to potem božični puding ?? ;-)). Ne bi vedla, namen je bil dober, saj iz priloženih linkov bo Neja lahko razbrala kaj je sladica in kaj ne.
LP

Yorkshire puding se pripravlja brez mesa, res pa se ponudi kot priloga k mesu.
V bistvu je to podobno testo kot za naš šmoren, peče pa se v pečici v manjših ali eni večji posodi.

Lp, Maja

Hej!

Tale Yorkshire pudding – kot priloga k pecenki je mogoce najboljsa stvar, ki sem jo jedla v Angliji. Testo je malo gostejse kot za palacinke ali kot je Majuska rekla za smorn. Prodajajo pa tam tudi kar mesanico v vreckah in dolijes se vodo ali mleko. Otroci ga imajo zelo radi; mocno naraste in potem lahko cez polijes omako od pecenja. Manjsi modelcki so taki kot za muffins.
Moz( nor nanj) je pa v podezelskem pub dobil takega iz veeelikega modela in ga sam pojedel:)

Sama pa imam zjutraj pri kavi ( caju, kakavu) zelo rada nekaj zelo preprostega, cisto poceni, a meni zelo dobro: cross bun. To je malo manjsi hlebcek ( kot kajzerca) iz temne moke ( ali je temnejse testo zaradi dodanega cimeta), kaksna rozina in na vrhu z ledenim snegom narejen kriz. Vsak dan sveze peceno.
Velikokrat so akcije (pakirani po 6) in sem jih dala v zamrzovalnik.
Jejo se malo pogrete, lahko namazane z maslom in takoooo disi po cimetu.

Imam pa recept in sliko dveh tipicno bozicnih sladic.

Je se en pudding, ki ni sladica, pac pa podobno nasim krvavicam. Mislim, da je kidney pudding. Lp

Babi – tistemu se reče black pudding in je res malo podobno našim krvavicam .- na zunaj. Notri pa ni takega nadeva kot smo ga mi vajeni ampak ena taka črna zdrizasta masa (v bistvu gre za kri) kaj pa dodajo še zraven nisem spraševala. Že zgleda bljak.

Kidney je pa se mi zdi kar kidney pie in je ene sorte mesna pita (seveda so notri tudi ledvičke).

Od sladic pa poznam še t.i. “spotted dick-a”, ki je neke vrste rozinov kolač podolgovate oblike. Iz tega izvirajo mnoge besedne igre (izraz dick je seveda v tem primeru uporabljen drugopomensko). Božični puding menda pripravljajo cel december, ker mora odstati in je baje zelo dober.

Kolikor mi je znano delajo še precej vrst sadnih kruhov ( s suhim sadjem) oz. sadnih štruc. Scones je pa angleški izraz za ameriške cookije oz. naše piškote.
Sicer je baje prava angleška kulinarika bolj ko ne siromašna, so pa skozi stoletja kolonizatorstva potegnili veliko tudi iz svetovne kulinarike.

lp, tinca

Hej, Tinca!

Tocno, tisto je pie, ono drugo pa black. Nisem jedla ne enega, ne drugega.
So me ze navadne klobase tako razocarale,da o cem ” zdrizastem” se pomislila nisem! :((

So pa njihove sladice dobre in vpliv kolonij s svojimi zacimbami doda k slastnosti. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close