Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Angel varuh

Angel varuh

Krščansko razodetje in izkušnja govorita o duhovnem svetu, ki je naseljen. Poleg svetnikov in pokojnih so v njem tudi angeli, zlasti angeli varuhi. Angele poznajo številne religije. V krščanski teologiji so Božji svetovalci in posredniki njegovega odrešenjskega delovanja.

Nauk o angelih se je razvil že pri cerkvenih očetih, v modernem času pa se je o angelih manj govorilo. Toda porast zanimanja za duhovno in presežno je tudi pospešil zanimanje za angele in duhovni svet. Anselm Grün pravi, da v svet, ki ne čuti milosti in je razpet v svoje posle, vstopa drugačna razsežnost varnosti, lepote, upanja. Angeli zagotavljajo življenje, ki bo uspešno in ga sama človeška krhkost ne more zagotoviti. V ruski duhovni misli imenuje Sergej Bulgakov angela nebeškega prijatelja. Ljudje spoznamo, da nismo več sami, in se mu odpremo.

Bog nam ga je podaril in je angel našega življenja. Z nami živi in nas varuje. Pozorno se nam približa in spoštuje našo svobodo. Čeprav je osebno duhovno bitje, deluje skrivnostno. Podoben je navdihu, ki nam pomaga, da spoznavamo njegovo globino in se odpremo njegovi moči. Ničesar ne stori brez nas, čaka na vsako odločitev in nas spodbuja. Tudi ko grešimo in gremo stran od Boga, se ne umakne, ampak nas še bolj zavzeto kliče. Kot pravi prijatelj nas ima rad, gleda nas v dobri luči in nas spodbuja. Prav tako želi, da mu ljubezen vračamo, zlasti s spreobrnjenjem v življenju in z molitvijo, ko se skupaj s Cerkvijo obračamo k njemu, se mu zahvaljujemo in priporočamo. Tako je z nami in po nas povezan tudi s svetom in z vsem vesoljem. Kot posrednik Božje volje doživlja ob nas veselje pa tudi žalost ob naši počasnosti in padcih.

Angelska osebna služba je tako velika potrpežljiva žrtev za nas. Tudi angelu večkrat povzročimo bolečino; takrat v solzah moli za nas, da bi se spreobrnili. Njegova navzočnost nam pomaga gledati na življenje v večnem pogledu, saj nam je bil podarjen, ko nas še ni bilo, in prav tako nas bo spremljal po smrti. Vse to je dovolj velik razlog, da se v molitvah vedno znova zaupljivo obračamo k njemu, kot smo to znali v otroštvu, ko smo ob ljubečih starših molili: »Sveti angel, varuh moj …« Pa tudi, da postanemo angeli drug drugemu, kot nas vabi in uči Jezusov evangelij.

Evo angele…

http://www.youtube.com/watch?v=P6p01-in6-k

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

hm ok.

A tile tvoji angelčki tut seksajo?

Angele si ljudje na Zemlji predstavljamo po svoje.Eni zamahnejo z roko in mislijo,da gre za blodnje,fantazijski svet,ki nima nobenih opravkov z realnostjo.Kako narobe,kako žalostno,ker ne razumejo,da obstajajo še drugi svetovi,drugačnih energij,ki pomagajo uravnavati Svet tukaj na Zemlji in celotnem Vesolju.

Veliko ljudi je že poročalo,da so videli Angele in z njimi celo govorili.Že v preteklosti je mnogo ljudi posebno častilo Angele Varuhe,ki so nam poslani zato,da nas varujejo od rojstva do smrti.Pravijo,da kdor je upal prekleti svojega Angela Varuha ni bil več pod njegovo zaščito.Prisoten naj bi bil do konca naših zemeljskih dni.
Angeli so božji sli,božji odposlanci med Bogom in človekom.Angeli so nam zmeraj na voljo,odkar obstaja čas.Oni čakajo,da jih prosimo,nič ne naredijo sami,brez,da jih ne prosimo za pomoč.Ker smo svobodna bitja,je vsak sam odgovoren za svoje odločitve.Zato Angeli ne posegajo v naša življenja brez našega povabila.

Mi jih ne zaznamo,čeprav naše Vesolje napolnjuje trume Angelov,le da jih mi s svojimi čutili ne zaznamo.Njihova telesa so iz etra-tako pravijo in imajo takšne oblike,v kakršnih se pojavljajo,le zato,da lahko opravijo svoje zemeljske naloge.Oni so prav tako resnični,kot mi,le da pripadajo drugi vrsti evolucije kot človek.Zelo malo Angelov inkarnira v človeško obliko.Gre za napredovanje in razvoj,pa tudi izkušnje,vse pa določi Izvir.Vedno so ljubeča bitja,pripravljeni pomagati,ne glede na izvor.Angeli se odzivajo na naše molitve in zavedati se moremo,da ni vse snovni svet,ki nas obdaja.

Zelo pomembno je,da sami razvijemo oseben odnos s svojim Izvirom in Angelskim kraljestvom.Pri klicanju Angelov moremo biti potrpežljivi in v njih verovati.Če ni trenutnega odziva,še ne pomeni,da oni ne delajo neumorno za naše prošnje!Morda še bolj!Le,da se mi tega ne zavedamo!
Zato,ne pozabimo na svojega Angel Varuha in ostale trume Angelov,ki s svojo prisotnostjo nam dajejo vedeti,kakšno je naše Vesolje.Univerzalno!Gre za preproste,univerzalne zakone,ki so nespremenljivi,Bog pa jih je ustvaril kot kodo brezpogojne ljubezni.

na kakšne terapije to hodte?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Joj, Gunnar, a v Rdečo kapico tudi ne verjameš? Jaz sem jo videla … se mi je prikazala … sicer samo v slikanici, ampak sem jo res videla :)))

Joj, Gunnar, a v Rdečo kapico tudi ne verjameš? Jaz sem jo videla … se mi je prikazala … sicer samo v slikanici, ampak sem jo res videla :)))[/quote]

sej jst sm jo tud v živo vidu, skor na vsaki železnici, sam to ne pomen, da kej bolj verjamem vanjo 🙂

je pa res, da k sm enkrat trip pojedu, da sm risanke na sten gledal pa palčki pa sneguljčica so po sob letal za mano.

:)))))))

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

nism brala vse te solate…ampak povem ti nekaj…angeli so bili že veliko prej, pred vsako vero in nimajo nobene veze z religijo in ni važno katero…so samostojni…religije so jih nato vzele za svoje in zato zdaj menijo, da je to del cerkve…pa ni…če veruješ v angela ne pomeni da si pobožen, cerkven ali celo kristijan…

Zgodovino angelov si preberi…to nalimaj sem, ne tele bedarije.

kapiš???

Ti stara, nalimaj zgodovino Rdeče kapice, plis plis

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close