Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ana Roš globok poklon. Edina, ki si upa sprejeti afganistance.

Ana Roš globok poklon. Edina, ki si upa sprejeti afganistance.

Odgovor na objavo uporabnika
lepa gesta, 31.08.2021 ob 09:53

Njeno dejanje je res lepa gesta. Sicer mi ženska ni simpatična, ampak očitno ima veliko srce in bo dala nekomu priložnost, dostojanstvo in samorealizacijo.

Samo odvisno, kakšni so ti beguci – so to člani od tistih 8 od družine, ki so jo evakuirali – ker so sodlovali v mirovnih akcijah, ali so takile:

Talimoto-800×450.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=KosecIYjQxo

Gospa Roš ni po juhci priplavala; zagotovo, še najmanj pa po “svoji” ne. Vse to delovanje je pa s finančnim sponzor namenom. Money spins the world.

Desperadodajka, 31.08.2021 ob 11:28

sram me je da sem Slovenka, 31.08.2021 ob 11:21

Korona je dokončno naplavila na plano ves gnoj, ki ga Slovenci premoremo, in tega je toliko, da si v najhujših sanjah nisem predstavljala. Privoščljiv, zavisten, lažniv, dvoličen in naravnost žleht narod smo. In mene je sram, zelo.

Ana Roš je naredila najbolj častno dejanje, kar ga lahko. Sprejela je begunca, ki je čez noč ostal brez svojega doma IN domovine (izkušnja, ki si je nihče med nami niti v sanjah ne more predstavljati!) in mu dala delo, da bo lahko živel samostojno življenje in ne bo breme družbi, ki ga je sprejela.

Kaj bi eni pravzaprav sploh radi? Da zapremo meje, nam vzamejo potne liste, ukinemo internet, televizijo, radio, odklopimo elektriko in se vrnemo v srednji vek? Še tam so bili nekateri bolj razsvetljeni kot je mnogo Slovencev.

Namesto da se utapljaš v sramoti, raje sledi svetlemu zgledu Ane Roš in še ti koga povabi v svoj dom.

Žal nimam možnosti nekomu ponuditi dela, doniram pa tujim organizacijam, ki se ukvarjajo s humanitarnimi krizami, tudi Afganistanom. Pa še marsikaj. V mlajših letih sem bila prostovoljka in še vedno sem precej angažirana, ko gre za boljši svet, predvsem za naše otroke.

In kako prispevaš ti? Razen spotikanja ob vsako temo in vsak odgovor, kar mi nakazuje zgolj na to, da imaš resno premalo dela in pomanjkanje domišljije, da bi višek časa uporabila produktivno.

vsaj ena ki naredi in ni praznih besed, 31.08.2021 ob 09:20

Kje ste sedaj levakarji? Raznorazne Jarc, Jenull in podobni, boste sprejeli tudi vi domov kakšnega begunca? Tomičeva, Fajonka, Mesec, Kordiš, vas bomo videli z begunci doma? Ali so vas samo prazne besede.

Lahko vam je zgled Ana Roš, ki ima jajca sprejeti afganistanske begunce.

Tale tema je pa živ dokaz, da enim nikoli ne bo prav. Če bi bila za zaprtje mej bi jo označili za skrajno desničarko. Če bi jih samo vabila v Slovenijo bi bila welkomarka. Tako kot je sedaj naredila, povabila in ponudila delo spet enim ni prav. Ker bojo baje garali brezplačno.

Ljudje, poglejte drugič raje sami nase, kakšni ste, najbrž s tok frustracijami da glava boli.

Kot izobraženi in razgledani ženski ji je seveda jasno, da je pri begunski problematiki ključ rešitve v integraciji. In se je tega sedaj lotila sama. Zelo dobro! Upam, da ji uspe (kar bo vidno šele čez nekaj let) in bo lahko zgled še za druge.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close