AMSTERDAM
Le veselo na pot, Amsterdam in življenje v njem je nepozabno in potrebno ga je doživeti. Jaz sem šla z lastnim prevozom, v Amsterdamu si najameš renta bike, super prevozno sredstvo, kjer so kolesa št. 1.Spanje v hostlih je dokaj ugodno, ponavadi prenočišče z zajtrkom, vem pa da je eden sila ugoden to je nekje v bližini rdeče četrti, skupna spalnica, ločeno moški in ženske, kako je not ne vem, ker sem imela spanje že v drugem hostlu a vem , da je ta eden izmed zelo poceni.Za prenočišča si poglej tudi na netu in si morda kar rezerviraj.Amsterdam je poln zanimivosti in presenečenj, stopi v brusilnico dijamantov,v Volendam, Alkmar,skratka oglej si izdelovanje coklov, pojdi na njihovo tržnico s siri, Delf, in še kaj.Skratka na njihovo tržnice z rožami, na S-morje s kilometri peščenih plaž in mrzlim morjem (maja), ne pozabi mline na veter.
Tako na hitro,če se še kaj spomnim ti javim, če te še kaj zanima vprašaj.
Ter le pogumno na pot.
Lilijana
Tudi sam sem bil v amsterdamu z lastnim prevozom. Svetujem da rezervirate Hostle kar precej v naprej ker so najveckar polno zasedeni, tisti ki niso so pa malenkost drazji. Jaz sem osebno bival 20 km ven iz amsterdama in sem se vsak dan peljal z vlakom ( mimogrede vlaki so v minuto tocni in poceni ), kar me je prislo cenejo kot ce bi bival v samem srediscu mesta. V tem hostlu sem bil sam (grad v katerem so obnovili vse sobe, najlepsi hostel kar sem jih kdaj videl! ):
drugace pa so vsi hostli (od IBN seveda) tukaj :
http://www.hostelbooking.com/ibnpub/english/static/country.asp?country=Netherlands
Ce boste na nizozemskem ne izpustiti mesta Haag ( krasno mesto ) in norveske pescene obale. Ne pozabit obiskat kak mlin na veter v bliznji kmetiji, ce se boste odlocili za hostel v katerem sem sam spal vam lahko povem da ce si sposodite kolo imate samo 5 min do krasnega mlina na veter in 10 min do obale.
Simona :
Ne vem ce imajo sobe za 2 ker jih nisem videl. Vsaka soba ima svojo kopalnico vse sobe so prenovljene. V sobi so navadno 4-8 pogradov.
CPI :
Voznja do Amsterdama lahko traja okoli 10-12 ur odvisno od smeri in voznika. Kar se tice denarja je spet precej odvisno od tega kaj zelite videti in kaksen standard imeti.
Forum je zaprt za komentiranje.