Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice AMERIKA IZKUŠNE NA MEJI

AMERIKA IZKUŠNE NA MEJI

Kakšne so vaše izkušne na meji z ZDA

Dobre.

Tudi jaz lahko rečem, da dobre. Nič posebnega. Pač običajno za ZDA.

Zadnjič sem bila tam pred približno mesecem dni.

Pač običajno za ZDA.

.. in kaj je običajno za ZDA ???

V redu razen da mi je carinik predlagal seks v WC-ju. Bljak.

Če še nisi bil v ZDA je potem vse novo za te. Imajo stroga pravila, malo te pretipajo, tako da se počutiš malo čudno. Meni je bilo 1 grozno.

LP Nevala

Potrebno je ločiti dve izkušnji:

Vstop v ZDA:

Vedno sem priletela najprej v NY. Ob izkrcanju z letala greš v zelo veliko sobo, kjer je veliko šalterjev in čakaš. Ker pride veliko letal eno za drugim, lahko čakaš tudi več kot eno uro. Če potuješ kot družina, gre cela družina z enim izpolnjenim listom s podatki (dajo že na letalu za izpolnit) skupaj na šalter. Podatki niso nič posebnega (ime, priimek, namen potovanja, kje boš bival, ali imaš s seboj več denarja….). Oseba na šalterju preveri osebni dokument, izpis ESTA (plačaš že doma pred potovanjem), vpraša zakaj si prišel v ZDA (business or pleasure), daš prstne odtise in slika ti roženico…. In to je to. Vedno do sedaj zelo profesionalni in prijazni. Tudi zabavni, ko poskušajo izgovoriti naša imena.

Postopek na evropskem letališču, če letiš v ZDA:

Zelo podobno kot če letiš na druga evropska letališča (tudi za te lete te natančno pregledajo in pretipajo, če ti ob pregledu skozi rentgen kaj “zacinglja”. Razlika je v tem, da se za let v ZDA moraš obvezno sezuti in da greš v zadnjem letu dni skozi poseben rentgen (o tem je bilo precej govora ob uvedbi), kjer kontrolorji na sliki točno vidijo kje bi lahko kaj imel (na tvojem telesu vidijo pikice – pokaže tudi zakovice na kavbojkah). V bistvu je postopek mogoče še boljši, ker če “zacinglja”, pogledajo in pretipajo samo predele, ki jih rentgen pokaže kot pikice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close