amerika in kanada
Hej!
Takole je, sva dva in imava nekaj malega cvenka. V Ameriki imava prijatelje in pridno naju vabijo, da jih obiščeva.
Rada bi letela v Washington, kjer je prvi prijatelj, tam preživela kakšen dan in si ogledala mesto. Potem bi se rada spravila po obali do Bostona, mimogrede pa ogledala še Philadelphio, New York, Hartford in seveda Boston. Z notranjim letom bi letela do Toronta, kjer imava spet prijatelje in bi ostala nekaj dni še tam, da si ogledava mesto in skočiva na Niagare. Iz Toronta bi letela domov.
Zanima me ali imava dovolj tri tedne za predvideno pot? Kateri prevoz med mesti priporočate? Najem avtomobila?
Koliko bi naju od oka stala cela zadeva, brez letalskih kart in z upoštevanjem, da sva zelo, zelo skromna?
Hvala za pomoč in nasvete?
Lp
Mislim, da bi vama moglo biti 3 tedne dovolj, odvisno kaj in kako želita videti. Jaz sem bila v nyc 14 dni, pa mi je bilo malo premalo, v torontu pa sem bila 16 dni, pa je bilo preveč, dovolj bi bilo 4-5 dni. Splača se vama vzeti rent a car, ker bosta videla še stvari, ki jih v samih mestih ne. Pravi obraz Amerike… Za dva tedna stane ca. 1000 usd, no odvisno zopet od potreb in želja. Za Niagaro imata dovolj 1 dan. Glede na to, da spita pri prijateljih, bosta prihranila tisto, kar je v nyc najdražje:prenočevanje. Sama sem spala v Ymca, pa je vseeno soba stala 90 usd na noč! Hrana je zopet lahko zelo draga ali zelo poceni. V nyc priporočam delikatese, ki so relativno poceni, imajo veliko izbiro jedi (ruski bife, no po novem ameriški bife) naložiš si sam, prodajalka pa ti stehta, hitra prehrana. Kitajska četrt je sicer poceni, pa zelo umazana. Jaz nisem jedla niti enkrat. fuj. V Torontu zelo podobno, če so Slovenci, boste itak kakšen dan kuhali doma ali jedli pri sorodnikih, prijateljijh… Priporočam pa vama v centru Eaton Center, kjer imaš zelo poceni in dobro (v pritličju) kitajsko restavracijo, plačaš 6 cad in ješ koliko lahko. Sicer pa vajini prijatelji živijo tam in bodo verjetno vedeli več. No se pa zgodi, da turisti ponavadi vejo več, ker domačini v velikih mestih gledajo na vse zelo ozko: kar jih zanima vedo, za ostalo pa nimajo pojma.
Če te zanima še kaj, vprašaj
Forum je zaprt za komentiranje.