ALUMIMIUM CHLORHYDRAT – kateri deo?
pozdravljeni!
že x-tič sem prejela mail, v katerem svarijo pred ALUMIMIUM CHLORHYDRAT sestavino v deodorantih. povsem nepotrebno, saj me je že prvi mail prestrašil do te mere, da sem šla po trgovini brskat za novimi in jih tudi našla (en lekov in en clinique – se opravičujem, če znamk ni dovoljeno objavljat, ampak ne gre brez).
no, problem je v temu, da mi deodoranti brez škodkljive sestavine ne zdržijo skozi delovnik. (lahko si zamislite, kako praktično je provicozrično pranje s krpico in ponovno nanašanje dea v službi).
je kdo naletel na kakšno bolj zadovoljivo varianto? (pa pustimo ob strani debato, da je v današnji družbi kot manjša nevarnost ocenjeno dobiti rak na dojkah, kot pa širiti vonj po znoju)
Hvalijo tudi Decleorjevega ,ki nima omenjene sestavine.Sicer pa je s tem tako -danes škodi nekaj , jutri spet nekaj drugega in je tisto prvo spet super…..kaj pa danes ni vse škodljivo-od zraka , hrane , vode…..sicer se je najbrž res bolje takim stvarem izogibati , če se le da in , če pač vemo , da je nekaj škodljivo , ampak koliko let pa smo uporabljali že poprej vse škodljive stvari in jih še bomo.Vsak ima pač svoje mnenje.
Takole..če se redno tuširaš, ne smrdiš. Tudi če si pristašinja nevsakdanjega britja pod pazduho, znoj smrdi, ko ga začnejo razkrajat bakterije…za isti dans e ti skoraj ni treba bati, da bi ˝zasmrdela˝, če se poprej stuširaš in uporabiš kak ne-anti-prespirantski deo- ne vem, jaz anjbolj uporabljam ( se opravičujem, ni mišljeno kot reklama:)) niveo in bionsen, pa se še najbolje počutim, čeprav kdaj tudi zašvicam. Se mi pa zdi, da ti so called-antiprespiranti sploh ne pomagajo tako zelo, kot naj bi. Če sem živčna, se potim, ne glede na to, kaj dam nase.
Aja, pa še to…ta mejl, ki kroži okrog o tej škodljivosti antiprespirantov- ni nobenih dokazov, da bi to pripomogli k večji incidenci raka na dojkah, za to sploh ni nobene razlage. Je pa res, da je potenje naravna stvar…in da si definitivno škodimo, če ga preprečujemo.
pozdravljene,
v lekarni, Snolabor sem pregledala malo izdelke in priporočam: Avene deodorant za občutljivo kožo s podaljšanim delovanjem, in izdelke: Crystal essence na bazi kristala in eteričnih olj: kamilica z zelenim čajem, sivka z belim čajem in granatno jabolko.
Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Forum je zaprt za komentiranje.