Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice All inclusive-se splača?

All inclusive-se splača?

Tudi mi že razmišljamo o letošnjem dopustu. Doma je huje kot v kakšni agenciji – katalog na katalog, papirji, svinčniki, kalkukator… Nekako bi letos šli v hotel, all inclusive. Da se nama z možem ni potrebno ukvarjati s kuho, pa pospravljanjem in podobno. Punci sta stari 2 in 6 in bi non-stop jedli ;)). Pa sva rekla, kaj pa če gremo v all inclusive, obrok 3xdnevno, ves čas pijača. Cena za dva tedna na Hrvaški obali 1900 evrov. Pol penzion pride malenkost manj. Ok, meni to ni malo denarja, sva se zelo spogledovala z Grčijo, pa žal pride kar mnogo dražja, saj samo letališke takse znesejo 320 evrov. Imate kakšne izkušnje s tovrstno ponudbo, predvsem na Hrvaške. Se suma sumarum splača dat nekaj več denarja in imaš preskrbljen dan, kar se tiče hrane in pijače? Ga imaš res?

Hvala za mnenja in izkušnje, Peggy

Mi lani na zeljo mojega moza nismo sli v AI in smo sli v PP. Ze po nekaj dneh dopusta, ko je sesteval, koliko porabimo za pijaco in kavice, pa je sam priznal, da bi bilo veliko bolje iti v AI. Mi ogromno porabimo za kavice in vodo in bi se nam trije obroki plus neomejena pijaca splacali, tudi ce AI ne bi ponujal nic drugega.

Drugace pa v agencijah povprasaj (verjetno ti bo pa tudi katera na forumu to povedala), kaj in v katerih drzavah vkljucuje AI. Imajo kar nekaj razlik, pri enih je vkljucena samo celodnevna pijaca pleg treh obrokov, pri drugih pa se sadje, sladoled, sladice…
Kolegica je bila lani v Turciji in je rekla, da je moz cel dan samo jedel in jedel, torej so imeli hrano non stop na voljo. Verjetno je pa le nekaj razlik od hotela do hotela.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Mi smo bili lani v Grčiji – otok Kos – all inclusive. Bili zelo zadovoljni. Hrane je bilo dovolj – preveč. Samopostrežno tko da si se res lahko dobro najedel. Ker pa naša dva (2 in 3 leta) takrat, ko je bilo kosilo, nista dosti jedla, ampak sta bila lačna čez eno uro, je bila super, ker je bila ob bazenu na razpolago pijača in hrana (pizze, sendviči, kolački,piškotki).

Hrana in pijača je bila v gostilnah kar draga, zato se nam je to vsekakor splačalo. In nobenih skrbi nismo imeli, kje bomo jedli, kaj bomo jedli,kdaj bomo jedli.

Smo šli parkrat na sok malo v okolici in so bile cene res zasoljene. Tko da če bi preračunala, da bi jedli zunaj in pili (in s tem da sigurno ne tolikokrat in toliko) se sigurno splača.

Sploh pri otrocih, ker so non stop lačni in žejni.

odvisno kakšna familija ste 🙂

jaz recimo nikdar ne bi šla all inc ker se mi zdi brez veze biti tako zelo vezana na hotel … mi gremo na počitnice zato, da kaj vidimo, doživimo nove kraje, spoznamo nove ljudi … najraje domačine, preizkusimo njihovo kuhinjo …

tudi otroka sta navajena, da ko smo na počitnicah raziskujemo in se potepamo …za nas so pač to počitnice… s takim načinom pa ne moreš biti vezan na karkoli …

kar se tiče zneska 1900€ … nisi napisala za koliko časa … ampak meni se samo za hotel … pa čeprac all inc … to zdi zelo visok znesek.

nisi napisala ali je mala stara že 2 leti ali še ne?
agencije imajo zelo raznovrstno ponudbo in pri mnogih so otroci skoraj brezplačni … tudi grčija … mi smo bili v grčiji predlani, 2odrasla 2 otroka, za hotel plačali cca. takratnih 210k sit + takse, cca. 100k sit smo zapravili tam … to je skupaj manj kot 1.500€ za 14 dni grčije.
Sem pa res prebrskala veliko katalogov in računala cel teden kaj in kako …

ne vem … mi načeloma ne kompliciramo, vse nam je ok in povsod se imamo lepo 🙂

hudo :))))

vsak po svoje itak 🙂

Za B*, govorim o 14 dnevnih počitnicah, dva tedna, obe hčerki bosta v času letovanja stari 2 in 6 let.
Ja, za kakšno Grčijo mi je škoda All inclusive, gremo raje malo okrog, po okoliških vasicah, tavernicah…na Hrvaškem pa me to ne mika.

lp

Meni se zdi za Hrvaško to veliko, saj nimaš vključenega prevoza, mi bomo dali pa 2.000 evrov za Turčijo, hotel 5* all inclusive z letalom vred.

če je problem v financah še vedno mislim da lahko prideš ceneje skozi … meni je 1900€ za hrvaški hotel obupno drago 🙂

drugače je pa tudi hrvaška lepa … mi se povsod obnašamo približno enako … če gremo v sloveniji kam, na hrvašekm, italiji … kjerkoli želimo raziskati največ kar se da 🙂

mi se sploh držimo načela da počitnice/dopust … skratka iti od doma nekam … čimvečkrat v letu … ampak tako, da denarnica ne trpi preveč in z malo iznajdljivosti vidiš in doživiš marsikaj …

ne znam ti svetovat drugega kot to da še malo pobrskaj po katalogih … sicer ti še vedno ostane kampiranje (če vam je všeč) … otroci so za moje pojme v kampih najsrečnejši 🙂

Po mojem precej odvisno, kaj ta all inclusive vključuje. Sem že parkrat zasledila, da so v all inc. vključili samo pijačo in še to samo tisto, ki je nihče ne pije (neke lokalne žgane pijače pa tak).

[[/quote]

drugače je pa tudi hrvaška lepa … [/quote]
Meni je pa odvratna. Se mi zdi, da je po svetu še toliko lepših destinacij in ne vem, zakaj vsi Slovenci tako rinejo na Hrvaško, medtem, ko Hrvati res nimajo nobenega odnosa do nas. Katastrofa. Prideš pa v Grčijo, Turčijo, Tunizijo ali bilo kam, te pa nosijo po rokah za isti denar ali pa še manj. Že pred desetimi leti sem se odločila, da Hrvatom ne dam niti ficka več in se tega uspešno držim. Dopustovali smo največkrat v Grčiji, vmes pa še v Turčiji, Tuniziji, Egiptu, Kanarskih otokih, Korziki, Siciliji,… in ni mi žal. Dobim tisto, kar mi pripada, ne pa da gledam kisle obraze Hrvatov, ki ponavljajo “ovi glupi Slovenci”.
Kar se pa AI tiče, pa se pozanimaj, kajti med sabo se zelo razlikujejo. Ponekod bosta tudi hčeri lahko dopustovali zastonj, ponekod boš morala za taveliko plačati, ponekod za obe. Pobrskaj še malo po netu.

Sem bila zdaj že dvakrat v tuniziji v hotelu z AI. Res se splača. Lani na Djerbi v hotelu LTI Djerba Holiday Beach so bile v bistvu tam same mlade družinice. Hrano si imel res cel dan na voljo. Pijačo tudi. Prav fino se odpočiješ: za čist nič ti ne potrebno skrbeti. Samo kam boš šel in kaj želiš videti. Ti priporočam.

So pa večinoma te družine šle za dva tedna – rezervirala si že zgodaj pri Kompasu in dobili tudi popust za zgodnjo rezervacijo.

http://www.relax.si/akcija.aspx?akcijaid=10&katalogid=65&d=7&c=329&sto=ALL%20INC%20+%20TT&din=False&bu=Trueav=False

Meni je pa odvratna. Se mi zdi, da je po svetu še toliko lepših destinacij in ne vem, zakaj vsi Slovenci tako rinejo na Hrvaško, medtem, ko Hrvati res nimajo nobenega odnosa do nas. Katastrofa. Prideš pa v Grčijo, Turčijo, Tunizijo ali bilo kam, te pa nosijo po rokah za isti denar ali pa še manj. Že pred desetimi leti sem se odločila, da Hrvatom ne dam niti ficka več in se tega uspešno držim. Dopustovali smo največkrat v Grčiji, vmes pa še v Turčiji, Tuniziji, Egiptu, Kanarskih otokih, Korziki, Siciliji,… in ni mi žal. Dobim tisto, kar mi pripada, ne pa da gledam kisle obraze Hrvatov, ki ponavljajo “ovi glupi Slovenci”.
Kar se pa AI tiče, pa se pozanimaj, kajti med sabo se zelo razlikujejo. Ponekod bosta tudi hčeri lahko dopustovali zastonj, ponekod boš morala za taveliko plačati, ponekod za obe. Pobrskaj še malo po netu.[/quote]

vsak košček sveta je lep … povsod pa najdeš čudne politike in čudne posameznike … in na podlagi določenih osebkov ne moreš države okarakterizirat za odvratno 🙂

mi smo bili marsikje … povsod lepo sprejeti in nikdar nikjer slabe izkušnje.

roko na srce … hrvaška obala in otoki so lepi, veliko je za videt in pogledat, je pa seveda lepo tudi drugje … še vedno pa mislim da tisto kar daješ tudi dobiš nazaj … v vseh pogledih!

Se ne bi mogla bolj strinjat!

Kar se pa AI tiče, pa se pozanimaj, kajti med sabo se zelo razlikujejo. Ponekod bosta tudi hčeri lahko dopustovali zastonj, ponekod boš morala za taveliko plačati, ponekod za obe. Pobrskaj še malo po netu.[/quote]

Jaz ne grem na dopust, da bi me moral nekdo na rokah nosit, samo zato ker sem izvolila priti k njim in da bi mislila, da sem zdaj pa kraljica na obisku in kaj vse mi pripada.

Drugače pa za tak denar imamo mi cel pavšal na morju, v hotelih imaš pa sploh zunaj ta drugi teden poceni, ko nimaš prevoza in za otroke pavšalno ceno. Drugače pa kakšen Relaxov ali komaspv družinski dopust al kako se že reče. Je pa dejansko res odvisno kaj vse hočeš imeti na dopustu oziroma koliko ste zahtevni.

Jaz ne grem na dopust, da bi me moral nekdo na rokah nosit, samo zato ker sem izvolila priti k njim in da bi mislila, da sem zdaj pa kraljica na obisku in kaj vse mi pripada.

Drugače pa za tak denar imamo mi cel pavšal na morju, v hotelih imaš pa sploh zunaj ta drugi teden poceni, ko nimaš prevoza in za otroke pavšalno ceno. Drugače pa kakšen Relaxov ali komaspv družinski dopust al kako se že reče. Je pa dejansko res odvisno kaj vse hočeš imeti na dopustu oziroma koliko ste zahtevni.[/quote]

Tudi jaz ne pričakujem, da me nosijo po rokah, mi gredo pač na živce Hrvati s svojo vzvišenostjo do Slovencev. Ker jim vsako leto prinesemo 90% dobička v turizmu, oni se pa obnašajo, kot da je to samo po sebi umevno. Pa na vrata lokalov lepijo nalepke kot so psom in Slovencem vstop prepovedan. In da jim bom zato pustila samo eno kuno? Ne, Hvala!
In da ne bo nesporazumov – nisem zahtevna, sploh ne. Tudi moja starša dopustujeta na Hrvaškem, imata prikolico in pavšal. Ju vsako leto znova prepričujem, naj že enkrat spokata s Hrvaške in si ogledata še kaj drugega po svetu. Zgleda, da sta me začela malce poslušati, ker razmišljata o prodaji prikolice naslednje leto.

Odvisno v kateri del Hrvaske boste sli. Ce boste v cejem mestu, potem je do trgovine ponavadi blizu, pa dobite jogurte in vodo skoz hladne. V manjsih naseljih ponavdi trgovine niso odprte cel dan.

Z malcico smo bili v AI v Turciji. Ni bila vkljucna samo hrana in pijaca, ampa ktudi vse aktivnosti na vodi (tecaj jadranja, srfanja), doplacilo je bilo samo za bencin pri smucajnu in skijetu. Potem je bil tam tudi tenis, pa savna…..Brezplacni lezalniki in marele, brisaco zamenjas kadarkoli.

Na Kanarij je bil AI prevec drag, pa se kosilo ni bilo nic posebnega. Sva pa midva porabila potem precej za pijaco zvecer ob vecerji, ker je bilo vroce. Cez dan sva bila pogosto v trgovini cez cesto, kjer sva kupila nujne stvari. Ker pa sva rentala tudi avto, sva bila na poti in se nama AI tako ali tako ne bi splacal.

Pricakujemo drugega otroka. Torej bomo se nekaj let prisegali na AI, potem pa bomo tudi mi spet pohajkovali tudi na dopustu in bo soba res samo za spanje.

Glede cene pa: za tak denar smo bili mi lani v Turciji 2 tedna, ce rezervirate zdaj, pa soloh lahk dobis se kaj bolj poceni. Gulet (pri nas ponuja Soncek) ima za otroke povsalen zneske, ki se niti ne spreminjajo glede na cas pocitnic, pa se parkirisce na Brniku smo imeli vkljuceno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close