Alkoholni kis
Kje nabavim alkoholni kis? Kakšen kis je to?
In s tem (nerazredčenim) očistim hladilnik, stekla, ogledala, wc školjko, ploščice, vodni kamen…….. predvsem pa pralni stroj.
– v pralni stroj ulijete 2 litra (?) kisa in ga prižgete na 90 stopinj? Ta kis vlijete v boben ali v skodelice za pranje?
Ga res dodajate tudi pri pranju (namesto mehčalca) in perilo nima (kislega) vonja?
Mi to vse lahko potrdite? Se kje motim?
Hvala vam! Ne pozabite pa na prvo vprašanje! Kaj je alkoholni kis in kje ga lahko kupim?
(najbrž ni navadni kis za vlaganje? – ČE JE – saj veste, da smo vsi včasih srečni, da smo anonimni) :))
Dodaš ga namesto mehčalca, ampak drugače kot mehčalec. To je zelo pomembno.
Mehčalec gre v boben šele ob izpiranju, če bi tako delala s kisom, bi ti perilo smrdelo po kislem.
Nalij ga v plastično posodico in daj direktno v boben, skupaj s pralnim gelom. Če pa pereš s praškom (v prahu), ki ga doziraš v za to namenjen predalček, daj v boben samo posodico s kisom.
Alkoholni kis za pranje sem kupila v TUŠ Carry 5 litrov za manj kot pet ojrov, uporabljam pa navadni alkoholni kis – prozorni ki ni aromatiziran. Nalijem ga v predalček za mehčalec približno 0,15 litra.
Perilo po pranju sicer malček diši po kisu, po sušenju pa perilo dobi vonj pralnega sredstva zato izbiram kvalitetne praške ali želeje.
Že skor 30 let perem “na svoje”, zdaj tatretji pralni stroj par let, nikoli uporabljala kisa in nikoli ni smrdelo ne perilo ne pralni stroj. Perem belo na 60 (mogoče parkrat letno na 90) in pisano na 30/40.
Tako da tud brez kisa gre.
Uporabljam pa vse sorte praške in mehčalce.
Sem pa enkrat poskusila s kisom (pa brez mehčalca) in takoj prešaltala nazaj na mehčalec.
Alkoholni kis uporabljam za odstranjevanje vodnega kamna.
Forum je zaprt za komentiranje.