aliexpress prosim pomoč
Prosim če mi kdo pomaga, ki ve… naročila sem preko aliexpressa eno srajčko, in sem po 6 tednih dala opened dispute…. zdaj pa mi piše dispute finished…. :O
trgovec ne odgovarja na moja sporočila. Kaj v tem primeru, če je kdo imel podobno izkušnjo? trgovec tako ne dobi denarja, dokler jaz ne potrdim naročila, to vem, samo kaj sedaj ko piše dispute finished?
Dejte folk če nimate PRAVEGA ODGOVORA ne visite tuki, rabim ljudi ki vedo a je tko težko zastopit??? na drugih forumih to gre….. ja pejt na drug foruma ne, bravo…. sej bom tud šla, ker tle ste pa eni mutanti hjooooo
Milsim ej človeka zanima nekdo KI IMA IZKUŠNJE in pol dobim odgovore ja je pač zaključeno hahha sej ne morš verjet kaki primitivži
Trgovec ne dobi denarja, dokler ti ne potrdiš da si dobila. Šele potem da Aliexpress denar naprej trgovcu. Če nisi potrdila da si prejela, potem boš čez čas dobila denar nazaj. Podobno sem sam dal dispute, ker po 2 mesecih nisem prejel artikla, nato še nem nesec pozneje dobiš denar nazaj.
Ostali pa če nimate kaj pametnega napisati, ne skačite v temo z bedarijami. 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari je iz kitajske in nič ne kaže da se bo to v kratkem spremenilo, moraš pa paziti kot povsod se lahko naročilo zatakne izgubi ali te kdo poskuša nategniti.
Trgovec ne dobi denarja, dokler ti ne potrdiš da si dobila. Šele potem da Aliexpress denar naprej trgovcu. Če nisi potrdila da si prejela, potem boš čez čas dobila denar nazaj. Podobno sem sam dal dispute, ker po 2 mesecih nisem prejel artikla, nato še nem nesec pozneje dobiš denar nazaj.
Ostali pa če nimate kaj pametnega napisati, ne skačite v temo z bedarijami. 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari je iz kitajske in nič ne kaže da se bo to v kratkem spremenilo, moraš pa paziti kot povsod se lahko naročilo zatakne izgubi ali te kdo poskuša nategniti.[/quote]
res ti hvala za tvojo izkušnjo. edini normalen tukaj gor… no tudi jaz sem dala open dispute, sedaj mi pa piše status: finished in dispute finished… upam, da dobim denar nazaj. 1 mesec praviš,da si čakal na denar?
a to dobim npr. kar na kartico denar nazaj? jaz imam namreč predplačniško mastercart virtualno kartico.
Dispute se odpre za vse, kar se ne sklada z naročilom…od nedobavljivosti, neusteznosti…
Če vaz zanima kje se artikel nahaja, se pa pogleda tracking na strani pošte.[/quote]
ja glede tega trackinga ane.. jaz vtipkam v tisto stran kitajsko, pa se ne spoznam, ekr so kitajske4 črke:( imaš morda link kje točno se da preveriti kje se nahaja artikel? hvala 🙂
Kitajci se gredo biznis resno, pri njih je ogromna konkurenca, čez 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} transakcij je uspešnih.
To je več kot če greš ljudi vprašati v trgovine, koliko so kaj zadovoljni z izdelkom. Pri nas te vsak drugi nategne s “slovesko, domače”, pri kitajcih veš da je s kitajske.
Dispute se odpre za vse, kar se ne sklada z naročilom…od nedobavljivosti, neusteznosti…
Če vaz zanima kje se artikel nahaja, se pa pogleda tracking na strani pošte.[/quote]
ja glede tega trackinga ane.. jaz vtipkam v tisto stran kitajsko, pa se ne spoznam, ekr so kitajske4 črke:( imaš morda link kje točno se da preveriti kje se nahaja artikel? hvala :)[/quote]
Ko artikel zapusti kitajsko, potem logično da ne moreš več gledati na kitajski pošti. Podobno kot za slovenske pošiljke lahko slediš le po Sloveniji.
Te stvari se gledajo pri globalnih poštnih špediterjih, DHL, TNT, EMS….ampak seveda se to dodatno plača. Če si izbrala free shiping, potem nisi to doplačala in ti ne bo nikjer pokazalo.
Ostali pa če nimate kaj pametnega napisati, ne skačite v temo z bedarijami. 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari je iz kitajske in nič ne kaže da se bo to v kratkem spremenilo, moraš pa paziti kot povsod se lahko naročilo zatakne izgubi ali te kdo poskuša nategniti.[/quote]
res ti hvala za tvojo izkušnjo. edini normalen tukaj gor… no tudi jaz sem dala open dispute, sedaj mi pa piše status: finished in dispute finished… upam, da dobim denar nazaj. 1 mesec praviš,da si čakal na denar?
a to dobim npr. kar na kartico denar nazaj? jaz imam namreč predplačniško mastercart virtualno kartico.[/quote]
nazaj na kartico dobiš ja. ampak traja.
Daj mi skopiraj text od dispute pa zakrij če so kaki osebni podatki, da vidim kaj si naredila. Ti bom poskušal pomagati.
ko si dala open dispute….a si izpolnila vse zahtevano?
Da nisi dobila in da predlagaš vračilo celotnega zneska?
Če je status zaključen, potem se je tudi trgovec strinjal s predlaganim.
Če si, potem boš dobila nazaj na kartico oz. na račun tvoje virtualne kartice (saj verjetno moraš na ta račun tudi sama nakazati, če želiš plačevati?).
a to dobim npr. kar na kartico denar nazaj? jaz imam namreč predplačniško mastercart virtualno kartico.[/quote]
Daj mi skopiraj text od dispute pa zakrij če so kaki osebni podatki, da vidim kaj si naredila. Ti bom poskušal pomagati.[/quote]
aha, najlepša ti hvala :))
tole imam
Order NO:
65630162616697
Status:
Seller accept issue
Reminder:
The dispute has been accepted
Please see the dispute result in Dispute Information.
Dispute History Close
Initiator Received Goods Return Goods Refund Amount Date Action Reason & Detail Attachment
Seller No No US $ 9.67 2015-03-13 02:33 Seller accept no tracking info
Buyer No No US $ 9.67 2015-03-13 02:26 Modify no tracking info
Buyer No No US $ 9.67 2015-03-12 05:41 Open Dispute stil didn’t received the product. It is now 6 weeks….
Daj mi skopiraj text od dispute pa zakrij če so kaki osebni podatki, da vidim kaj si naredila. Ti bom poskušal pomagati.[/quote]
aha, najlepša ti hvala :))
tole imam
Order NO:
65630162616697
Status:
Seller accept issue
Reminder:
The dispute has been accepted
Please see the dispute result in Dispute Information.
Dispute History Close
Initiator Received Goods Return Goods Refund Amount Date Action Reason & Detail Attachment
Seller No No US $ 9.67 2015-03-13 02:33 Seller accept no tracking info
Buyer No No US $ 9.67 2015-03-13 02:26 Modify no tracking info
Buyer No No US $ 9.67 2015-03-12 05:41 Open Dispute stil didn’t received the product. It is now 6 weeks….[/quote]
Angleščina pa res ni tvoja močna točka….:)))))
In btw, a ni za večino na Aliexpress rok dobave 15-60dni?
No ja, kljub temu bi jaz, predno bi se pritoževala, počakala rok, ki so si ga sami določili in je bil pravzaprav dogovorjen ob naročilu. Šele takrat je pritožba upravičena, se ti ne zdi?
In dobronameren nasvet: kadar v pretekliku uporabiš did/didn’t glagol izgubi končnico -ed:
Still didn’T receive the product.
Brez zamere;)
Forum je zaprt za komentiranje.