Ali vsi mački brusijo kremplje in uničujejo pohištvo?
Prosim, ne se smejat, ampak še nikoli nisem imela mačka, vedno samo pse (ne po lastni izbiri). Želim si mucka, mož pa je proti, češ da mački s praskanjem in brusenjem krempljev uničujejo pohištvo, predvsem ga skrbi za usnjeno sedežno. 🙂
Kako je s tem? Če ne hodi ven, si najbrž kremplje nekje mora brusit in mu pač kupimo tisto deblo. Mački, ki pa hodijo ven, pa najbrž to naredijo zunaj?
Tisti, ki imate izkušnje z mački – so vam kaj uničili?
ja si brusijo,
lahko mu kupiš praskalnik,
zelo dobro se obnese poleno (drva),
karton ali kartonska škatla,
tepih,
lahko mu tudi redno ščipaš konice.
Čeprav bo ima praskalnik, si bo morda brusil od sedežne, samo ne verjamem, da si bo brusil od usnjene, radi imajo namreč tkanine, se da lepše!
Jaz mojega mačkona ne zamenjem za nobeno sedežno!
Raje naj jo trga!
Sedežna / maček – zmagal je maček!
Je le živo bitje, z dušo, ki ti da veliko veselja, za moje pojme več od kavča!
Ja, jaz imam tri doma in imam sedežno res spraskano, kljub mačjemu drevesu. To so pač mački, nimaš kej. Če vas to ful moti, potem si raje ne nabavite mačka, da ne bo potem ogenj v hiši in bo maček moral drugam. Meni sedežna pač pomeni bistveno manj kot živo bitje, ki mi daje ogromno veselja, ljubezni, topline….sedežna je le en predmet več, žival pa je živo bitje, ki me vsak dan znova razveseli, sedežna me pač ne 🙂
Odvisno kaj vam pomeni več, odvisno pa je tudi od mačka…recimo mladiči se ful podijo gor in dol in seveda spraskajo marsikaj, kakšna gospa mačka pa je že bolj umirjena in se to ne dogaja tako pogosto.
Da, podriskali so nam lep, nov tepih, poškodovali tapete, itd. Pa smo jih imeli stalno zunaj, ampak so hoteli na vsak način v stanovanje in večkrat smo jih lovili po stanovanju, pa včasih tudi brez uspeha – so se kam skrili in potem vse podriskali. Groza! Od takrat naprej nimamo več mačk![/quote]Dodajam: Vsi naši mački so imeli urejeno mačje stranišče pred hišo, ampak so raje srali po tepihu v hiši. Katastrofa!
ma dejte bluzit, vse je odvisn od vzgoje,pr nas k smo mel prvič mačje mladiče so se tud po kavču podelal, pa smo jim smrčke not porinl v iztrebke pa so nehal.
Da, podriskali so nam lep, nov tepih, poškodovali tapete, itd. Pa smo jih imeli stalno zunaj, ampak so hoteli na vsak način v stanovanje in večkrat smo jih lovili po stanovanju, pa včasih tudi brez uspeha – so se kam skrili in potem vse podriskali. Groza! Od takrat naprej nimamo več mačk![/quote]Dodajam: Vsi naši mački so imeli urejeno mačje stranišče pred hišo, ampak so raje srali po tepihu v hiši. Katastrofa![/quote]
NISTE JIH PA PRAVILNO HRANILI, ker naš mačo nikoli nima driske.
Mačke niso za mleko!
O madonca, potem imamo pa mi enega čudnega mačka :-). Na usnjeni sedežni so tri pikice od krempljev še iz njegove rane mladosti, ko še ni bil dovolj velik, da bi skočil direktno nanjo. Se je mogel vmes malo odriniti. Uničil nam ni niti ene same stvari. Spi na sedežni na svoji deki, zavese ga sploh ne zanimajo, igra se najraje s stiroporastim pirhom…Očitno je tak karakter, saj mu nikoli nismo česa posebej prepovedovali. Ta naš Mc je eno krasno bitjece in kakšna praska kje, me ne bi motila.
Zanima me, če mačke hranite z mlekom?
Veste, da mačja presnova na prenaša kravjega mleka?
Mačke ga sicer rade pijejo, če so tako navajena že od kar so bile odstavljene od matere,
ampak zato dobijo drisko.
Naš je bil hranjen z mlekom preden je prišel k nam in je imel zato hudo drisko, mleka pri meni ni dobil in se je hitro rešil driske.
Zdaj mleka ne mara.
Pa mačke so mesojedke, nasprotno od psov, ki so vsejedi.
Če boste imeli mačko v stanovanju – mora le ta imeti vedno na razpolago svežo travo, katero je in si tako pomaga očistiti dlako, ki jo čiščenjem požre.
Jaz imam dva mačka. Mačkon je domača produkcija, mačka pa je najdenka. Karakterja teh dveh mačk sta si tako različna, da jih skoraj lahko obravnavam kot dva človeka s popolnoma različnima osebnostima.
Maček je umirjen, počasen, veeelik, občasno neroden, nerazigran, razvajen, gurman 1. klase. včasih skoraj sumim, da je rahlo depresiven:)…
Mačka njegovo nasprotje, razigrana, vesela, hvaležna, spretna, poje vse, kar je, …
Kremplje si brusita na mačjem drevesu. Je pa tako… Mačka takoj vse zakapira, kaj sme, kaj ne sme, maček pa zakapira že, ampak si ne jemlje k srcu in deluje veselo po svoje:).
Če pa tehtaš med mačko in sedežno garnituro, pa je zame odločitev čisto jasna. MAČEK!!!
Kar se tiče kakanja…mačka ne učiš opravljati potrebe v mačji wc, ker gre mačka nagonsko kakati v pesek, ker zakoplje. To ni tako kot pes, ko ga moraš učiti, da potrebo opravlja zunaj. Če so vam podriskali tepih, to pomeni da so imeli neustrezno prehrano in verjetno strah…mačka, razen, če je kaj bolana in ne more zadržati, se ne bo podriskala kar po tepihu.
Mačjim mladičem tiščati gobčke v njihove dreke je tako bolano, kot če bi otroku dali za povohati pokakano oz. polulano rjuho in ga kregali. Halo, gre za mladiče kateri še nimajo nadzora oz. občutka nad potrebo in nekateri jih za to kregate. Pa to ne moreš verjet kakšen folk.
Ma ne to delat!
Bi teb Gunči porinla nos v lastni drekec, ko ti je ušlo kot malemu frocku!!
Drugač pa – no jaz nisem ljubitelj mačk v stanovanju. Sem bolj za kužke.[/quote]
lolish spet ena k ma primerjavo žival=človek
NNNEEEEE.
Nikoli ne enačim človek – žival! Pa katerakoli živalca se že znajde v naših (vsemogočnih) rokah.
Sem zelo realna. Samo vseeno nebi enemu mladičku pomakala gobčka v iztrebke …………sploh ne na kavču………….ker niti nebi prišli tja………..
Ej pa ne da se mi zdele – vem pa, pa že 100x sem napisala – 1 x bom šla po najbolj scufano in ubogo živalco (kužka) v zavetišče – in …………lepo se bo imel.
Gunnar, take vzgojne metode so že davno zastarele. Knjigo, kjer si to prebral, vrni v muzej.
Avtorici prvega vprašanja pa tole: sploh ni važno, kje si mačke brusijo kremplje. Sploh ni važno, če kaj uničijo ali ne, če kaj umažejo ali ne… Važno je samo eno: če tvoj mož ne mara mačk, ga ne poskušaj “spreobrniti” na tak način, da prineseš mačko domov.
Mačka namreč ni “imela-bi” plišek, ampak žival z mnogimi zanimivimi lastnostmi. Ki jih nekateri ljudje zelo izrazito ne marajo. In takšni se ne omehčajo ob mehkem kožuhu ali ob prikupni igri mladička.
To so predvsem ljudje, ki imajo radi, da je vse po njihovo. Pri mačkah pa tega ne dočakaš. Zato si takšni ljudje raje omislijo psa (in samo psa). Drugi (ali tudi isti) pravijo, da jih moti, ker jih mačka opazuje. Ta lastnost, ki jo imajo ljubitelji mačk za eno od pozitivnih, nekatere ljudi izredno moti. Kolikor se jaz pogovarjam z ljudmi, sta to dva najbolj pogosta razloga, zaradi katerih ne marajo mačk. In to so take zadeve, ki jih ne moreš preprečiti ali spremeniti, tudi če idealno rešiš vprašanja glede praskanja, plezanja po zavesah ali smrdljivih kakcev.
Skratka, jaz ne bi. Ker bo vse skupaj samo živčna vojna (bog ne daj, da res nastane kaka luknja v dragoceni sedežni), na koncu bo pa mačka zelo verjetno potegnila ta kratko.
Forum je zaprt za komentiranje.