Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali verjamete v ljubezen?

Ali verjamete v ljubezen?

Jaz bi eno neizobraženo, vodljivo, poslušno, tiho in marljivo, okrog 18… ojej, vidim, da ni nobene takšne, vse visoko izobražene in čez 30… :))) Ah, bom šel drugam… 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če mi daš ti mir, bom dala mir:).[/quote]

Mir vam zapustim, svoj mir ti dam! 🙂

Če mi daš ti mir, bom dala mir:).
[/quote]

Si pa nekaj zelo razkurjena danes … tisto zgoraj je bilo bolj v smislu sprave med vama, ne pa da se še bolj jeziš … make love, not fish paprikaš

Heh, prvo negativni predsotki in sterotipi o poklicih, ki so ozki, tako kot vsaka posplošitev, zdaj pa še na koncu seksistična pripomba na lasten spol (ne maraš žensk, kaj? 🙂 in pozitivna (poklicna) diskriminacija.

A je poklic tisti, ki določa karakter človeka… ;))[/quote]

Tako kot pa ti vedno mimo udariš pri meni, pa ne vem če še kdo. Saj nima smisla pisat odgovore. Rada imam ženske. V mejah normale seveda. 🙂
Določeni poklici potrebujejo tudi pestrost po spolu. Feminizacija določene stroke je lahko resen problem. Ne samo pri pravu, tudi v pedagoškem poklicu recimo izpostavljajo to kot zelo resen problem. Pri osnovnošolskih učiteljih.
Sicer pa je že eden od profesorjev na pravnem faksu, takratni bodoči ustavni sodnik, študentom na veliko razlagal zakaj feminizacija prava ni ok. In je imel kar prav. Rezultate tistega, na kar je opozarajal, pa pravzaprav že lahko vidimo danes v praksi.

Kar se poklica tiče, ta ne določa karakter človeka, lahko pa do neke mere vpliva nanj. Tako pač je.

[/quote]

Si pa nekaj zelo razkurjena danes … tisto zgoraj je bilo bolj v smislu sprave med vama, ne pa da se še bolj jeziš … make love, not fish paprikaš …[/quote]

Res sem blond, vendar mi je jasno, o čem si pisal:). Dobre volje sem.

[/quote]

Si pa nekaj zelo razkurjena danes … tisto zgoraj je bilo bolj v smislu sprave med vama, ne pa da se še bolj jeziš … make love, not fish paprikaš …[/quote]

S kom naj dela ljubezen? Lahko bi se kateri od nas žrtvoval, a ne? 😀
Spider ima vedno 3 minute časa, je menda nekje napisal. :))))))

Kakšni so ti rezultati? Vprašam, ker se mi ne ljubi razmišljati 😉

Kakšni so ti rezultati? Vprašam, ker se mi ne ljubi razmišljati ;)[/quote]

Če napišem dobesedno tako kot mislim, me bodo spet obtožili seksizma proti lastnemu spolu. 🙂

Ti si pa tolk žleht, da te bo treba v tisto jezero vržt, da se malo odmočiš …

Heh, prvo negativni predsotki in sterotipi o poklicih, ki so ozki, tako kot vsaka posplošitev, zdaj pa še na koncu seksistična pripomba na lasten spol (ne maraš žensk, kaj? 🙂 in pozitivna (poklicna) diskriminacija.

A je poklic tisti, ki določa karakter človeka… ;))[/quote]

Tako kot pa ti vedno mimo udariš pri meni, pa ne vem če še kdo. Saj nima smisla pisat odgovore. Rada imam ženske. V mejah normale seveda. 🙂
Določeni poklici potrebujejo tudi pestrost po spolu. Feminizacija določene stroke je lahko resen problem. Ne samo pri pravu, tudi v pedagoškem poklicu recimo izpostavljajo to kot zelo resen problem. Pri osnovnošolskih učiteljih.
Sicer pa je že eden od profesorjev na pravnem faksu, takratni bodoči ustavni sodnik, študentom na veliko razlagal zakaj feminizacija prava ni ok. In je imel kar prav. Rezultate tistega, na kar je opozarajal, pa pravzaprav že lahko vidimo danes v praksi.

Kar se poklica tiče, ta ne določa karakter človeka, lahko pa do neke mere vpliva nanj. Tako pač je.[/quote]

Kaj pomeni “feminizacija pravniškega poklica”? Aja, prav imaš, spol določa IQ in poklicne kompetence. :)) Zelo pomembno je, če ima advokat “jajca” v dobesednem pomenu?!? 😀

… in svet je spet prijazen in lep …

In antilopa in zlata ribica sta živeli srečno in ljubezni polno življenje do konca svojih ribjih in antilopskih dni …

Kakšni so ti rezultati? Vprašam, ker se mi ne ljubi razmišljati ;)[/quote]

Če napišem dobesedno tako kot mislim, me bodo spet obtožili seksizma proti lastnemu spolu. :)[/quote]

Ne vem, …kdo drug bi te lahko obtožil, da v tem primeru pišeš kar nekaj na pamet.
Lahko pa se potrudiš in napišeš tako, da ne bo iz tvojega odgovora štrlel seksizem 😉

Kar se poklica tiče, ta ne določa karakter človeka, lahko pa do neke mere vpliva nanj. Tako pač je.[/quote]

Kaj pomeni “feminizacija pravniškega poklica”? Aja, prav imaš, spol določa IQ in poklicne kompetence. :)) Zelo pomembno je, če ima advokat “jajca” v dobesednem pomenu?!? :D[/quote]

Večina tistih z jajci, moški in ženske, pristane ponavadi v advokaturi. Problem je v velikem deležu vseh ostalih.
Spol pa določa marsikaj. 🙂 Vprašaj kakšnega moškega, ki ima kakšno seksistično izkušnjo s sodišča.
Problem feminizacije prava pa pri nas sovpada tudi spremembami v šolskem sistemu. Z drugimi besedami, vsaka k piflanju nagnjena gimnazijka še ne bo nujno tudi dobra pravnica, obstaja pa zelo velika verjetnost, da bo brez težav zaključila študij prava. Že Rim v prvem letniku bo naredila v prvo. 🙂 In kolikor je meni znano imajo profesorji na pravnem faksu že vrh glave teh študentk, ki ti zdrdrajo na pamet celo knjigo, ko jih vprašaš kaj “življenjskega”, recimo o človekovih pravicah ali kaj podobnega, pa zmrznejo. Mogoče bi morali ponovno uvest sprejemne izpite.
Moja prva cimra v študentu je šla recimo pravo študirat zato, ker ji je bila všeč nadaljevanka L.A. law. Potem pa z grozo ugotovila, da jo čaka vse kaj drugega kot filmska realnost.

Če napišem dobesedno tako kot mislim, me bodo spet obtožili seksizma proti lastnemu spolu. :)[/quote]

Ne vem, …kdo drug bi te lahko obtožil, da v tem primeru pišeš kar nekaj na pamet.
Lahko pa se potrudiš in napišeš tako, da ne bo iz tvojega odgovora štrlel seksizem ;)[/quote]

Ne bom ovinkarla, pravni faksi zadnja leta sproducirajo preveč nesposobnih pravnic. In med tožilci npr. žal ne pristanejo najbolj sposobni pravniki in pravnice.

Kavelj je drugje:
v privat advokatskih firmah dobijo 2.5000+ neto plače za 16 – 18 ur/dan garanja
v JS (policija, tožilstvo, sodišča) pa med 1.200 – 1.500 neto plače za 8 urni delovni čas (ne delovnik!!) .

in ko pravniki iz privat advokatskih firm zjebejo sošolce v JU … dobivajo še orgazme.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kavelj je drugje:
v privat advokatskih firmah dobijo 2.5000+ neto plače za 16 – 18 ur/dan garanja
v JS (policija, tožilstvo, sodišča) pa med 1.200 – 1.500 neto plače za 8 urni delovni čas (ne delovnik!!) .

in ko pravniki iz privat advokatskih firm zjebejo sošolce v JU … dobivajo še orgazme.[/quote]

Seveda. Tudi denar je eden glavih motiv pri tem. 🙂

Ne vidim med obojimi nobene razlike v zaslužku – 2x tolk denarja za 2x tolk suženjske tlake …Obojim pa njihov ego, ki si sam sebi meče pesek v oči, prišepetava, da se temu reče reče “kariera” … od vseh odvetnikov zadnjih 200 let pa je edino en pijanec iz Vrbe naredil kariero … ostali bodo pozabljeni za vekomaj … tisti, ki se po službah jebejo po 16 ur dnevno, pa itak nimajo cajta za real life … živi zombiji, ki se slepijo, da so v življenju nekaj hudega dosegli – en kurac so in bodo dosegli … 2m zemlje nad sabo in večno pozabo ( pa še rima se … ni čudn, če je pa res …)

Lahko noč in še naprej sanjajte, da je bistvo življenja “kariera” … življenje je drugje …

težim?
nič ne težiš.

to stori še danes.

mmmmmM. to so stavki za to temo, ko začutiš mehki odsev ljubezeni, brez prerekanja in dokazovanja svojega ega.

to stori še danes.
to stori še jutri.

Pustite zaspati očitno zelo spolzki in izmuzljivi zlati ribici iz sosednje teme in se ukvarjajte še s kakšno drugo “kostjo” .
Tale tema je takorekoč čez noč popolnoma presahnila odkar se množično ukvarjate s pomembnostjo nepomembnega, kar pa za ljubezen ne velja …

Ljubezen je lahko bolna in v takšnih primerih bi morala postati nepomembna, jo dati na stranski tir, raziskati vzroke obolenja in jih zdraviti (v kolikor je še smiselno). Ljubezen lahko duši, ubija, a je še vedno ljubezen, ker jo človek zaznava kot ljubezen, pa čeprav je v očeh drugih bolezen.

Ampak danes je lep dan in še petek…veselimo se zdrave ljubezni, tiste ki človeka navdihuje in povzdiguje:).

Vedno. 😉

Ljubezen je lahko bolna in v takšnih primerih bi morala postati nepomembna, jo dati na stranski tir, raziskati vzroke obolenja in jih zdraviti (v kolikor je še smiselno). Ljubezen lahko duši, ubija, a je še vedno ljubezen, ker jo človek zaznava kot ljubezen, pa čeprav je v očeh drugih bolezen.

Ampak danes je lep dan in še petek…veselimo se zdrave ljubezni, tiste ki človeka navdihuje in povzdiguje:).[/quote]

A ti moraš pa zasrat še tako lepo stvar…? 🙂

Ampak danes je lep dan in še petek…veselimo se zdrave ljubezni, tiste ki človeka navdihuje in povzdiguje:).[/quote]

A ti moraš pa zasrat še tako lepo stvar…? :)[/quote]

:)))) Temu se reče, da vključujem vse vidike:))). Kaj nisi imel nikoli še takšne izkušnje? Recimo, da bi te ženska v svoji evforiji (ljubezni do tebe) zasledovala, neprestano klicala, te dušila?:) Aja, ti ne:)).

A ti moraš pa zasrat še tako lepo stvar…? :)[/quote]

:)))) Temu se reče, da vključujem vse vidike:))). Kaj nisi imel nikoli še takšne izkušnje? Recimo, da bi te ženska v svoji evforiji (ljubezni do tebe) zasledovala, neprestano klicala, te dušila?:) Aja, ti ne:)).[/quote]

Imel sem takšn izkušnjo, vendar se ne želim z njo ukvarjat. Pač slaba izkušnja, ki ne sme zastreti ostalih dobrih, ali, kar je najpomembnejše, ne sme vplivati na pridobivanje novih dobrih izkušenj…
🙂

:)))) Temu se reče, da vključujem vse vidike:))). Kaj nisi imel nikoli še takšne izkušnje? Recimo, da bi te ženska v svoji evforiji (ljubezni do tebe) zasledovala, neprestano klicala, te dušila?:) Aja, ti ne:)).[/quote]

Imel sem takšn izkušnjo, vendar se ne želim z njo ukvarjat. Pač slaba izkušnja, ki ne sme zastreti ostalih dobrih, ali, kar je najpomembnejše, ne sme vplivati na pridobivanje novih dobrih izkušenj…
:)[/quote]

Ja bošček no…a pol nobene pametne ljubezni?:)) Veš, ne smeš dušiti ženskih src, ker potem se ti dogaja to, kar se ti:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close