Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali uživate življenje?

Ali uživate življenje?

Prosim nasvete za uživanje življenje.

Stalno se ukvarjam s eksistencnimi vprašanji….in ni odgovora…

Ja, priznam da mi je res lepo, nimam se kaj pritoževat, vsa področja so okej in upam da tako ostane. Ni pa vse padlo z neba, zelo sem se trudila da sem, kjer sem. Brez nič ni nič. Najprej plan, potem uresničitev, počasi, pa ne obupat.

Hm, ja ga uživam. V primernih odmerkih.

Nehaj eksistirat. Rešeno.

Jst ga. Probleme odmisliš pa je. Kot, da bodo kam šli, če se skoz z njimi ukvarjaš. Še največ me jebb zdravje.

Odgovor na objavo uporabnika
takle, 07.09.2025 ob 18:51

Jst ga. Probleme odmisliš pa je. Kot, da bodo kam šli, če se skoz z njimi ukvarjaš. Še največ me jebb zdravje.

U piko. Problemi ostanejo tudi če jih igonoriraš. Sploh so pa precenjeni.

a imas tiste dneve v mesecu?

Uživanje je stvar miselnosti, ne dogodkov, ki nam jih življenje prinese. Če znaš najti nekaj pozitivnega v vsem ali se vsaj nasmejati skozi hude preizkušnje, si že zmagal.

Receptorji v našoh telesih za bolečino in za užitek so isti.

Ne. In ne vidim nobenega smisla v življenju.

Jaz sem dobila nov hobi. Na youtubu se ponovno učim matematiko, enačbe in ugotavljam, kako je matematika pravzaprav zanimiva.

V osnovni in v srednji šoli pa je nisem marala, ker smo imeli zoprne profesorje.

Čakam lunin mrk in trenutek, ki očara.

Večino časa mi uspeva, da ga.

Ja več ali manj ga ja. Samo uživat 24/7 pač ni mogoče. Smo ljudje. Večino stvari ki jih moramo naarediti niso glih za uživat. Ampak lahko pa postanejo samo pač nekaj kar moraš narest in ne center tvojega življenja ki te ne veseli. Lahko najdeš stvari ki te razveseljujejo v praktično vsaki stvari. Važno je kako gledaš, to potem vidiš.

-takle- …to maš pa tak prov…vse počaka…torej lej, mal se nasmej , smeh je pol zdravja in zastonj / imajo tud terapije s smehom by the way, kjer se kar režijo …in pomaga …/in šow gre dalje , …na določene zadeve pač nimamo vpliva pa če se razčehneš , …bless you …

Ja, ga.

Inšpektorica,

odličen način za miganje možganov. Meni tudi to paše. Pa še kak fizikalni problemček, sicer pa na odklop v gozd.  Bravo!

Ne ga ne. Preveč se sekiram, trenutno mi ne gre najbolje, tako da nič ne uživam.

Odgovor na objavo uporabnika
Uzaljena, 07.09.2025 ob 18:41

Prosim nasvete za uživanje življenje.

Stalno se ukvarjam s eksistencnimi vprašanji….in ni odgovora…

Ne ukvarjaj se s stvarmi pri katerih nisi udeležena, sploh pa ne s tistimi, na katere ne moreš vplivati.

Res je – ni vredno zgubljati energije za stvari, ki gredo mimo tebe.

Manj je veliko več. Naše želje nas vodijo do nezadovoljstva. Manj, kot pričakuješ, manj možnosti za razočaranja.

Morda še nekaj v razmislek,

Občutek dobrega, torej užitka je pogojen s tem, da imaš tudi nasprotno izkušnjo.

Skratka, ne moreš uživati v tem, da si sit, če nikoli nisi bil lačen…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close