Ali tajite o svojem dolgem samskem stažu?
Princess, to si pa zelo lepo napisala, tudi sama imam tako mnenje. Samska5, res je, pojma nimaš kako so neke zveze “gnile” navznoter. Vedi, da si marsikatera ženska in marsikateri moški najdejo partnerja/partnerico samo, da jih imajo, potem pa veselo varajo s tistimi, ki so jim dejansko všeč. Lahko to ob priliki enkrat omeniš, kar mimogrede, boš videla, kakšne bodo reakcije (ne omenjaj pa nobenih imen). Tisti, ki imajo slabo vest, bodo sigurno pozeleneli.
Thanks Antilopa, to sem napisala zato ker sem imela sama v preteklosti določene predsodke glede tipov, in to me je takrat vem da precej oviralo. Ko sem jih opustila se mi je odprlo šele, da se začela tipe spoznavati. Če imaš predsodke imaš to pregrado v glavi in tut v srcu in ne spoznavaš ljudi, to je dejstvo.
Antilopa to sem jst enkrat omenila na v eni službi v Sloveniji. Smo šli nekam na kavo skupaj precej velik kolektiv in smo imeli debato o vezah, razmerjih in jaz kot sem gobčna tko v tistem afektu izjavim da jih baje 80% v Sloveniji vara:)
Izraz na njihovih obraih=neprecenljiv
So bili nekateri videti kot da imajo kepo v grlu..nisem pričakovala take reakcije. Potem so tematiko hitro obrnili v druge vode hehe
Razlaga je zelo poenostavljena in ne pove ničesar o vzrokih, zakaj nekdo tako živi, da je v zvezi, po drugi strani pa vara. Če so lahko nekateri s to preprosto razlago zadovoljni, jih vprašam, zakaj pa tak človek potem ni v partnerskem odnosu s to osebo, ki mu je všeč, torej s tisto, ki vara? Če mu je TAKO všeč! Pa mu je res? In, potem naprej, ali ne poznate primerov, ko je partner začel varati in potem dejansko začel zvezo s tem partnerjem, staro pa prekinil. Zgodba z varanjem pa se je kmalu nadaljevala, le akterji so se zamenjali.
Princess28, a si morda pomislila na to, da je ta opažena “kepa v grlu” drugih pomenila le nepričakovan pomislek “Kaj pa če me moj dragi/a vara?” In obrazna mimika NE odraža nujno korelacije z dejanskim št. prevarantov in prevaranih. Pa o takih stvareh bodi raje previdno “gobčna” 😉
Zmedena_samica, ja saj to sem mislila, da so verjetno pomislili shit kaj če mene vara, ali pa tisti, ki so varali jim je postalo malo neprijetno. Sam ja se spomnim tistih presranih obrazov:)
Ja, jst včasih ne morem iz svoje kože, rada kdaj v takih situacijah piknem v osje gnezdo, zato sem jim to takrat pribila:)
Marsikdo pa ne vara pa je še vseeno nezadovoljen v zvezi. Drugi spet se trudi na vso moč, da izboljša situacijo itd. Logično, da je v zvezi vedno treba delat/se dogovarjat/se poslušat/razlagat itd., ker je vedno kaj za postorit. Nikoli ni konca. Zato se morda nekaterim [sub](ne apliciram na nobeno od pišočih)[/sub] zazdi, da nikoli ni miru, da se vedno nekdo napreza, drugi sedi na lovorikah, dejansko pa – povedano generalno – cel čas poteka usklajevanje dveh oseb.
Trditev, da imajo nekateri pari probleme in niso srečni, nekako ne razreši problema avtorice oz. samske5. To, da je nekdo še v večji (ali pač enaki) mizeriji kot ti sam, ne izboljša situacije. Služi zgolj kot izgovor, da taki osebi, ženski, ki jo moti dolgoletna samskost, ni treba nič naredit v tej smeri, češ ko bo pa dobila tipa, se bo pa itak bockala z njim.
Meni je bilo tudi full neprijetno, sodelavci vsi poročeni, vsi z otroki, pa začnejo špikat, s kom greš na morje, koga imaš… Imela sem tipa par let pa se ni izšlo, še zdaj sprašujejo, zakaj se ni izšlo, da bi morala potrpet. Ampak sčasoma pridobiš trdo kožo, jim kaj nazaj zabrusiš, če te pustijo pri miru je pa sploh samo tvoj nelagoden občutek v glavi. Verjetno pa se nekateri vmešujejo tudi iz zavisti, ker družina zahteva svoje, samci izgledajo pa nekam neobremenjenimi, razen da si sami ustvarjajo probleme v glavi zaradi kompeksov.
Podobno razmišljajo kradljivci. Tudi ti opravičujejo svoja dejanja s prepričanjem, da itak vsi kradejo. Da si pomirijo svojo vest.
Punci ni všeč, da je samska, tolaži pa naj se, kako je itak večina vez gnilih?
Pa kakšen nasvet je to?[/quote]
V bistvu to ni nasvet. Lahko pa iz tega razberem(o), da če bi ostali skupaj pari, ki so res zadovoljni v svojem odnosu in kjer vlada prava ljubezen, bi jih večina ostala samskih. Kar pomeni, da s samskostjo ni nič narobe. Narobe je nekje nekaj drugega in to so vrednote, po katerih hrepenimo. In osamljenost, zaradi katere bežimo v zveze in v njih ostajamo, ne glede na to, da se ne počutimo dobro.
Marko zanimivo razmišljanje. Bi se kar strinjala, jaz mislim da se je treba naučiti ljubit sebe prvo. In to res ljubiti, jaz se to sedaj učim. Je težko. Prav vem takrat ko nisem bila v dobri koži, ko se nisem imela rada sem bila v slabih vezah, obdana z ljudmi, ki me niso ljubili. Zakaj me niso? Zato ker se sama nisem.
Ko si v slabi koži ko se ne maraš, ko si samodestruktiven, osamljenost še bolj občutiš in bežiš v veze z ljudmi, ki te ne ljubijo. Ker takrat rabiš tolažbo in misliš, da boš to dobil od drugih. Resnica pa leži v nas samih, in mi sami smo čisto sposobni sebe ljubiti in ne rabimo nikogar da bi nas ljubil namesto nas samih. Druge osebe, ki nas ljubijo so samo pika na i.
Ljubiti sebe je nekaj najbolj pomembnega na tem planetu. Ker če sebe ljubiš veš kaj je to ljubezen in prepoznaš kdo te ljubi in kdo ne.
Saj načeloma se strinjam s temi vzvišenimi spoznanji, ampak vseeno, če nimaš nikogar, ki te ima rad, in nikogar, ki ga imaš ti rad, če se počutiš do kraja nerazumljenega, (pa čeprav sam prav vse razumeš!) in se moraš reševati s takimi teorijami, je življenje prav bedno… ali kot je nekje napisal ljermontov…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.