Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali tajite o svojem dolgem samskem stažu?

Ali tajite o svojem dolgem samskem stažu?

vsaj malček zadoščenja imam takrat, ko opazim nevoščljive izjave, ker si lahko privoščim it na babji večer pa v opero pa na izlet, dopust pa kamorkoli že hočem, ne da bi se morala komu prilagajat. To mi je v zadoščenje, ker me pikajo, potem pa so fovš, če si kaj privoščim po svoje.

Dobro, moje sporočilo je bilo namenjeno bolj avtorici teme (sem mislil, da si ti). Ni potrebno govoriti o načinih iskanja. Tudi zate bo prišel čas, ko bo prišel ta pravi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jezikovna pripomba. Kolegi so tvoji sodelavci na delovnem mestu. Torej cetudi jih skenslas jim “naziv” ostane.
Ce si samska ni noben problem CE SE SAMA s tem ne obremenjujes. Ce pa pride do tega potem moram nekaj narediti v to smer.

Veš eni od takih primitivcev so tut taki, ki so ljubosumni da si upaš živeti svojo pravo resnico. Mislim dejstvo je da ti noben, ki je kolikor toliko srečen v vezi ne bo nikoli šel težiti s takimi opazkami. To so v večini nesrečni ljudje, ki so zavozili večji del lajfa, sedaj pa mislijo da je konec in da ne morejo nič več spremeniti ali pa nimajo poguma za to. Tebi in tebi podobnim so pa zavistni.

S tem stavkom te bodo pa vse dalj časa samske zasovražile. Če čakaš in čakaš lahko ostariš. Ženske,če srečamo nekoga, ki reče, da je že tolko in toliko let samski, posumimo, da je nekaj narobe z njim, če je pa tako dolgo samski. Verjteno večina moških podobno razmišlja za ženske.

Ne, ne tajim o tem, niti ne vem čemu bi – ali se mora?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Če imaš dovolj samozavesti, potem ni potrebe. Jaz žal nimam dovolj samozavesti, da me to ne bi zbodlo.
Če mi nekdo reče kaj v smer, da sem kot okostnjak, se nasmehnem in si mislim, da mi je nevoščljiv. Če je pa kaj v smer samskosti se pa tudi nasmehnem samo nasmeh je bolj grenak.

Koliko ste že kaj bili največ časa samski? Jaz sem blizu 10 let že, pa 4 križe imam na hrbtu.

Veliko ljudi je žleht. Bolj so nezadovoljni s sabo, bolj imajo veselje drugega prizadeti ali delati nekaj, kar še druge spravlja v slabo voljo.

A na to ne moreš vplivati. Razen, če se izoliraš. Težava je v tem, da tebe moti, da si samska, drugi pa te le na nesramen način na to spominjajo, česar pri sebi ne maraš.

Nimaš kaj drugega, kot sprejeti svojo samskost in svoj trenutni položaj.
Ko bodo drugi opazili, da te s svojimi komentarji ne ganejo, bodo nehali, ker ne bo imelo učinka. Pa tudi tebi bo bolj ali manj vseeno kaj rečejo.

Jaz sem šele pri 30-tih začel z resno vezo. Prej pa samski.

Ti ta prijazni sorodniki, sodelavci ne nehaja s pripombami. Vem, ker ne nehajo niti s stvarmi, ki me ne prizadanejo in se jim le nasmehnem. Pa težijo še naprej, ampak tisto me ne gane.Čeprav nima učinka, še naprej skušajo dopovedovat, da moram določene stvari spremenit.
To s samskostjo pa ne morem sprejeti. Ker mi ni vseeno in mi je vse manj vseeno. Po končani zvezi recimo leto, dve, mi take pripombe niti malo niso prišle do živega. Zdaj pa mi vsako leto bolj pridejo do živega. V bistvu se slabo počutim tudi, če ni pripomb, ampak je le recimo prijeten izlet, kjer so vsi ostali pa parčkih in jih gledam in razmišljam kako bi bilo s kom meni ljubim zaplesat. Ali pa grem na potep in vidim parčke, ki se držijo za roke… in me zaboli. Saj ne da sem nevoščljiva, ampak tudi jaz bi rada to imela… in potem te vse take stvari spomnijo na to, da že dolgo nisem plesala v objemu moškega, ki bi me imel rad, da se že dolgo nisem sprehajala objeta in tako naprej.

Veliko ljudi je žleht. Bolj so nezadovoljni s sabo, bolj imajo veselje drugega prizadeti ali delati nekaj, kar še druge spravlja v slabo voljo.

A na to ne moreš vplivati. Razen, če se izoliraš. Težava je v tem, da tebe moti, da si samska, drugi pa te le na nesramen način na to spominjajo, česar pri sebi ne maraš.

Nimaš kaj drugega, kot sprejeti svojo samskost in svoj trenutni položaj.
Ko bodo drugi opazili, da te s svojimi komentarji ne ganejo, bodo nehali, ker ne bo imelo učinka. Pa tudi tebi bo bolj ali manj vseeno kaj rečejo.[/quote]

Verjetno to počnejo zato, ker so ti zavistni. Ti pa misliš, da so zadovoljni, ker niso samski. Pa ni res. Če bi bili, ne bi bili vsiljivi in na nek način nasilni.

Ti verjamem..Vsi želimo čutiti ljubezen. Samo, da se ti potem, ko boš s kom, ne bo kolcalo po samskem življenju. 🙂
Tudi biti sam ima svoje prednosti..Poišči jih. Seveda pa ob tem še vedno lahko spoznavaš nove ljudi in morebitnega partnerja.

To je pa tudi dejstvo, kar praviš, da vtikajo se tisti v slabih vezah, tisti, ki so nevoščljivi. No to mi je v tolažbo.
Hja, ne vem, ne bo rekla, da je vse fajn v vezi. Priznam, da ko sem bila v vezi, se mi je včasih tudi malce kovcalo po samskosti, ampak ne preveč. REs je, je veliko prednosti samskosti, tako kot je rekla Princess: da je raje samska kot v slabi vezi. To 100% drži. Samo je kaj slaba tolažba pogledat okrog in si reči, da je polno ljudi v slabih vezah (čeprav je to res), ker so mi vzor tisti, ki so v dobrih vezah. Se pač zgledujem po boljših, ne slabših.

Verjetno to počnejo zato, ker so ti zavistni. Ti pa misliš, da so zadovoljni, ker niso samski. Pa ni res. Če bi bili, ne bi bili vsiljivi in na nek način nasilni.

Ti verjamem..Vsi želimo čutiti ljubezen. Samo, da se ti potem, ko boš s kom, ne bo kolcalo po samskem življenju. 🙂
Tudi biti sam ima svoje prednosti..Poišči jih. Seveda pa ob tem še vedno lahko spoznavaš nove ljudi in morebitnega partnerja.[/quote]

Ko se naučiš živeti sama s sabo potem bo tudi moški prišel. Poenostavljeno ko boš jasno in glasno povedala, da si pač samska že kar nekaj časa bo marsikaj drugače.

Sam men se pa zdi da je v bistvu dobro začet resno vezo ko si starejši recmo konec 20 ali potem 30 leta….Ko si mlajši s ves zblojen in zmeden delaš napake ki jih lahko potem obžaluješ. Bolj starejši si več veš kaj hočeš in česa ne, postaneš tudi bolj izbirčen pri izbiri partnerja to itak sam vseeno se mi zdi da ko si starejši bolj po pameti sprejemaš take odločitve, s kom bi bil in s kom ne.

Puma, to so floskule.

Do neke mere je to res, ampak pri 40+ je pa že hudo pozno. Sploh, če upoštevaš, da takrat ni več neke prave izbire. Kolikor je ločencev spet na trgu, ostali so oddani. Torej samo ločenci na izbiro, teh pa ni ravno veliko.
SPloh pa je pri takih letih težko sprejemat velike kompromise, ko si že ves okorel :).

Ostalih nič ne briga, kako ti živiš, če imaš partnerja ali ne – to je tvoja zasebnost.
S takimi ljudmi enostavno ne imej posla, za katere vidiš, da so “tumpasti”.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Da ne bo videt kot, da se smilim sama sebi :). Seveda je kup prednosti samskosti, zato pa ne silim v slabo vezo. To samo samske vemo, da se da super uživat, samo ples recimo je pa bolj švoh v solo varianti. Jaz pa ga obožujem.
Če bi iskala katerokoli vezo, bi bila zadovoljna z vsem kar bi dobila. Tako pa sem tudi zbirčna. Hoditi mora v službo, biti mora razgledan, prijazen, topel, če ima otroke mora ustrezno skrbeti zanje in ne sme biti v sporu z njihovo mamo (torej z bivšo) in tako naprej. Takih je pa bolj malo.
Zgleda, da moram počakati še na večji val ločencev :).

Problem ni v njih, problemje v tem, da jaz ne bi bila več samska, samo v mojih letih ni neke izbire na trgu samskih moških.

samska5-To ni res, ljubezen te lahko doleti kadarkoli. Sem že slišala pa brala veliko zgodb o ljudeh, ki so bili ko ti. So se že bali da ne bodo nikogar spoznali potem so se pa pri 40, 50, 60 noro zaljubili. Tako da pri tvojih 39 si še čisto mlada, te nima kaj za skrbeti, bo že prišla ljubezen takrat ko jo boš najmanj pričakovala.

Pa ne oziraj se po drugih ki so v vezi, saj ne veš kakšne veze imajo. Danes je itak full varanja in drugega sranja in ljudje blefirajo in se lažejo da na zunaj izgleda da so v perfektnih vezah. Ne smeš stvari gledati razumsko v smislu ahh pri mojih letih ni več samskih tipov, ahh vsi so že poročeni, samo še ločenci so po 40 pa še teh je malo..itd…Ljubezen ni razumska vse bazira na čustvenem.

Kaj je narobe z ločenci? Je to škart roba slučajno? Imajo žičke narobe zvezane? TO so šele predsodki! Imam raje ločenca ali človeka s prtljago (otrokom), ki je že dal nekaj skozi, pozna dinamiko partnerstva, prilagajanja, kot nekoga frišnega, ki misli da je ljubezen za na kruh namazat in da se samo od tega da živet.

Podri tiste pregrade v glavi pa se ti bo marsikaj odprlo. Dokler pa jih boš tako pridno polirala, te bodo pač ovirale pri iskanju pravega.

Niso floskule. Floskule se zdijo le tistim, ki ne verjamejo. Jaz sem tudi nekoč verjel, da se nekatere zgodbe zgodijo le v filmih. Pa ni res.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To me spominja na eno preteklo oddajo k je še bla Oprah show. In je mela oddajo o dejtingu, no in tam je bila ena ženska stara mislim da 38, 39 nekaj takega samska, nikoli poročena, brez otrok. No in ta ženska je imela tko eno listo in gor ene 30 stvari kaj noče pri tipu, torej kaj je deal breaker. In eden izmed deal breakerjev je bil da tip ne sme piti drinka s slamico lol

Imagine that:), no v glavnem imela je full smešne deal breakerje za 39 letnico, torej tut to da noče ločenca, da noče tipa z otrokom od prej. Mislim pri 39 je tako da ima večina tipov froce od prej in so tudi ločeni. No in potem so v oddaji tej ženski povedali da je to full narobe da ima določene deal breakerje ki so čisto smešni in da nič čudnega če ne dobi nobenega. Pa tudi rekli so te eksperti da je med ločenci jih veliko, ki se hočejo na novo poročiti ali imeti še otrok da je to dosti pogosto. Samo ja ona je imela tako stroge deal brakerje za 39 letnico zato je samevala pa lušna ženska drugače.

Laž ima kratke noge in lahko se zapleteš v zgodbo, iz katere ne boš znala iti ven. Nekemu moškemu boš lahko všeč, pa se bo umaknil, ker bo verjel, da si zasedena. Potem pa se tu najdejo še kakšne čveke v službi, ki dodajo še tisto, česar sploh nisi rekla in res se ti lahko zgodi, da ti uide prava šansa.

Je pa tako, da če povsem molčiš o privatnem življenju, pa se razvijejo druge zgodbe – da nekaj ni v redu s tabo, da si istospolno usmerjena, ali da imaš verjetno kakšno skrivno razmerje z vezanim moškim ipd.

Po mojem mnenju je najbolje, da si zvesta sebi, za druge je pa vseeno, kaj mislijo. Saj tudi ti verjetno kaj o kom misliš, pa misliš, da se on/ona zaradi tega sekira? Zelo verjetno, da ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close