Ali tajite o svojem dolgem samskem stažu?
Tisti, ki ste že preko 35 pa še nikoli niste bili v tako resni vezi, da bi skupaj živeli in ste že vrsto let samski, ali to kaj tajite?
Meni je neprijetno, ker sem že toliko let samska. Nekaj časa je bilo v službi tako, da nas je bilo polno samskih žensk, zdaj pa sem ostala edina med 45timi. V zadnjih 6 letih so se vsi poparčkali ali bili vsaj v kaki krajši vezi. In potem se počutim neprijetno, ker vsi vedo, da vsaj 6 let samevam. Za nazaj k sreči ne vedo.
Potem med kolegi je še bolj neprijetno, ti me poznajo že odkar sem se priselila, torej 12 let. In zdaj gremo na izlet, vsi s partnerji. Če je kdo bil lani brez, ga bo letos imel… v glavnem vsi imajo vsaj občasno kako vezo.
Najraje bi si namislila partnerja. V FB profilu bi si naredila, da sem v razmerju… pa se delala da imam kako vezo. Ker mi res ni prijetno, ko sem edina brez in to toliko let.
Ostali kaj skrivate, če ste že tako dolgo samski? Jaz sem že od 26tega leta samska, imam jih pa že 39.
Zato, da mi ni potrebno poslušat takih komentarjev, sem si jaz v profil na FB napisala, da sem v razmerju in potem čez čas to skrila. Tako, da so mislili, da sem v vezi in potem, da se je sfižilo. Pa včasih namignem v smer, da imam kak zmenek in tako naprej. Edina težava je v tem, da me nihče nikoli z nikomer ne vidi v dvoje.
Točno tako. To je njen problem. Verjetno v svojih očeh izpade, kot da si nesposobna se navezat ali koga obdržat, čudakinja ipd. Drugim lahko naklamfaš karkoli, najbolj učinkovito, da ti pač ni do vez in uživaš v samskosti. Ampak tvoj problem bo ostal. Ti se počuti slabo, ker si že 10+ let samska. Zakaj temu tako? Si želiš bit v vezi? Pusti zdaj družbena pričakovanja, nisi zato na svetu, da jih izpolnjuješ. Si želiš koga ob sebi, ti kaj manjka?
Prav imaš krivokljun, čeprav jaz nisem 10+ samska, veliko manj pa tudi ne. Aja, verjetno si pisala za avtorico prvega posta.
Jaz v SVOJIH očeh izpadem kot nesposobna si dobiti partnerja, zato me take opazke bolijo. Če mi nekdo pridiga, da sem presuha ali pa da bi že morala imeti otroke ali kaj takega, me niti malo ne gane. Ker mi dol visi kaj si o tem mislijo. Če pa gre tema na samskost, tu me pa pikne do kosti.
Drugače pa le kdo bi verjel, da smo samske, ker želimo biti samske :)?
Še nisem srečala nobene, ki bi resnično želela biti še celo večnost samska. Res je kup prednosti, nihče te ne gnjavi, če greš na babji večer pa nikogar ni treba silit v opero, ampak kar greš. Je pa vseeno tako, da vse iščemo moške. Razen tiste, ki so kratek čas samske ali pa imajo kake travme ali kaj takega.
Saj je lepo biti samski, še lepše pa v dvoje.
Se pravi, da ni problem v opazkah, ampak v tvojem dojemanju sebe. In, ko se zakriješ z masko, da si v zvezi, si še manj dovoliš sprejeti sebe, takšno kot si. Kar je bistveno za to, kako dojemamo sebe.
Predlagam, da se pokažeš okolici in ko te naslednjič kdo “pikne” o tem, mu poveš tako kot je, tako kot čutiš. Če še nisi srečala pravega, pač tako poveš. Če nisi pripravljena na zvezo, poveš tako. Ali pa tudi ne poveš nič, lahko se pošališ, ampak verjamem, da tako gotova vase trenutno nisi, razen, če se šale naučiš na pamet (kar spet nima smisla).
Edino tako, torej z iskrenostjo do sebe, se boš lažje sprejela, tudi drugim boš bolj razumljena, bolje se boš začela počutit, samozavest bo zrasla in tvoj pogled se bo razširil, tud kakega tipa več boš opazila. 😉
Taka vprašanja so pogosta med tračarji. Koliko časa si samski? Zakaj sta se razšla? Kje delaš? Kje živiš? Kdaj boš imel otroke? Zakaj si samski? and so on…,
Če nekomu ni všeč odgovarjati na ta brez vezna vprašanja random ljudi, saj pravim se da izogniti, se lepo nasmehneš vprašaš zakaj te to sprašuje in čao. Če ga to vprašaš, se noben ne poglablja več, večina jih dojame da ne želiš o tem debatirati.
Nekdo, ki se ti posmehuje okrog tega, morda prav tako ni bil že dolgo “poseksan” in s tem “humorjem” le prikriva to. Saj mu ni potrebno vsega verjet. Ni mu treba zaupat občutkov, itak boš nardila tako kot čutiš. Ampak, dokler imaš težave, ki se ti ponavljajo, razmisli o spremembah. Same od sebe se ne bodo pojavile. Potrebna je reakcija s tvoje strani.
Glej, ko je meni moja povedala, kako dolgo je samska (in ni bilo veliko manj kot ti), sem to v trenutku vzel kot kompliment. Vedel sem, da išče nekaj resnega in da ne vzame vsakega, ki pride mimo in da ne gre v zvezo, samo zato, da je v zvezi. Ampak, da išče nekoga, ki jo bo resnično cenil in spoštoval. Brez, da mi to pove, sem to vedel in tako je potem tudi bilo. 🙂
Dokler sama verjameš, da je to res, da si predolgo samska, te bodo taki očitki zbodli. Ker v resnici obstaja zelo dober razlog, da si samska. Odkrij ga. Zakaj si torej 6 let samska? Pa napiši nam, iskreno, saj je anonimno.
Ma ja taki, ki dajejo take bedne opazke so nesrečni primitivci, ki imajo sami probleme v razmerju so bili že 100 krat prevarani ali sami varajo oz. so v nesrečnih razmerjih, ali so pa sami že full dolgo časa samski in totalno zakompleksani glede tega. Potem pa druge hočejo kompleksati zaradi svojih problemov, preslikavajo misli itd..
Jst tko pravim, bolje je biti samski kot pa v bednem in nesrečnem razmerju.
Marko, to odkritje sem že zgoraj napisala, da me zbode zato, ker si želim biti nesamska. Zakaj samska, ja zato, ker ne najdem partnerja. Tako kot vse ostale, ki so samske pa si tega ne želijo biti. Iščemo pa ne najdemo. Če bi bilo iskanje uspešno, ne bi bile več samske. Ne bi pa sem gor pisala načinov iskanja, ker teh tem je pa tule gor malo morje. Saj nočemo še ene iste teme, a ne?
Nisem nikjer napisala, da sem 6 let samska.
S tem se seveda strinjam. SPloh z zadnjim stavkom.
Je pa problem, če imaš take sorodnike in sodelavce, ki težijo s tem. Znance, kolege pač skenslaš. Sorodnikov in sodelavcev pa ne moreš čisto skenslat. Sicer se izogibam sorodnikov in srečanj, ampak včasih pa pade vseeno kaka poroka, abraham, ki se je moram udeležit.
Kolegi, ki si drznejo v to smer težit, postanejo bivši kolegi.
Forum je zaprt za komentiranje.