Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali ste že slišale,

Ali ste že slišale,

da je na električni plošči prevreta voda mrtva, na ognju (klasičnem ali plinu) pa živa, kar naj bi dokazali z nekim preizkusom kalitve čebulic? To sem nekje prebrala, pa skoraj ne morem verjeti v resnost teh trditev. Ali kdo pri kuhi opazi razliko zaradi različnega ogrevanja pod loncem?

No, ta je pa malo huda. Da bi vir topolote vplival na živost oziroma mrtvost vode. Meni se zdi malce smešno, ampak znanstveniki že vedo, menda………..

Julija

Ja, ta najbolj mrtva pa naj bi bila tista, segreta v mikrovalovki.
Mah, jaz ne vidim nobene razlike.

Bolj mrtva in najbolj mrtva ????? :))))

Koliko je na tem ne vem. Je pa res, da nam je neka hrana bolj okusna kot druga, če se na različen način pripravlja. Npr: pizza pečena v pravi krušni peči mi je bolj okusna, kot piza iz električne pečice. (na splošno mi je kuhana hrana v krušni peči zelooo okusna). Verjetno je to povezano tudi s posodo, v kateri pripravljamo hrano. Ker je v mikrovalovki ponavadi plastika, mi tista hrana ne diši.

Lp, Ela s

Moja nona je vedno trdila, da sta polenta in brodet – kuhana v kotlicku nad pravim ognjem…res ta prava, slastna.

Se zdaj slisim njen stavek:

” Vi kr kuhjte n tistim fornelcku ( el. kuhalnicek s spiralo), ma mi ne jukajte,
da nima tapravga gusta!”

Je to plamen polen, posoda ? Ne vem. Kruh iz prave loncene peci pa je spet poezija zase:)

Lep pozdrav Babi

ja to sem brala pred kakšnim mesecem, mislim, da v Vivi.

Pa se mi zdi, da bo kar držalo.
Okus kave, ki je skuhana na steklokeramični plošči se mi zdi, da je čisto drugi, kot pa okusa kave z navadne plošče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close