Ali ste v zadnjih dveh letih bolj začeli gledati na svoje zdravje?
Včasih se prav zamislim, kako lahko zunanji dejavniki vplivajo na naše zdravje, če se jim ‘pustimo’. Na primer psihološko zdravje. Pa ‘preveč sladkorja’ zdravje. Pa kajenje. Pa alkohol.
No, jaz nisem nikoli kadila.
Sem introvertirana oseba, tako da psihološko se ne dam. Imaš pač slabe in dobre dneve.
Sladkorja pojedla na kile in še vedno ga jem. Ampak delam na tem, da bi se začela glede tega malo organizirat. Ja, prav pisat, kaj jem ali nekaj. Čisto za vsak grižljaj. Ker drugače očitno ne gre.
Sem pa shujšala, ampak sladko še vedno jem.
Gibanje. Gibanje je pri meni problem, ker sem introvertirana in sem raje bolj notri (filmi, serije, glasba, knjige). Sem se gibala letos spomladi, nameravam tudi naslednjo pomlad narediti nekaj podobnega. Veliko sem hodila.
Poskušam se držati čim bolj stran od raznih reklamnih katalogov za trgovine, ki so prava paša za oči. Še posebej sedaj, ko se bližajo prazniki (novoletni). Pač spreminjam svoj način življenja po najboljših močeh.
Trudim se, da zdravnika ne rabim. In ga tudi ne. Žal mi je za mamice, katerih otroci ne pridejo do zdravnika. Ali pa, ko napišete, da se ne javijo na telefon ali dobite nepovratni mail, da počakate. Vse se bo uredilo.
Zunanji dejavniki hočejo čimveč bolnih ljudi, ker je to danes glavni biznis v tem fašističnem režimu. Zato so celo zdrave ljudi začeli imenovati z asimptomatskimi. Pa tista prasica fašistična beopička je vse zdrave obtožila, da širijo virus.
Ta fašistični režim, ki je proti zdravemu človeku, obstaja samo zato, ker je toliko psihičnih bolnikov in psihopatov.
Robi917, 03.11.2021 ob 09:23
Zunanji dejavniki hočejo čimveč bolnih ljudi, ker je to danes glavni biznis v tem fašističnem režimu. Zato so celo zdrave ljudi začeli imenovati z asimptomatskimi. Pa tista prasica fašistična beopička je vse zdrave obtožila, da širijo virus.
Ta fašistični režim, ki je proti zdravemu človeku, obstaja samo zato, ker je toliko psihičnih bolnikov in psihopatov.
Ampak ti si resno bolan!
Moje mnenje, 03.11.2021 ob 11:37
Joj, Robi, to tvoje ni mnenje, niti pogovor. Jaz sem želela debato. Ne pa skos neki o koroni, svobodi, tralalala. Je še kaj drugega v življenju, kot korona.
Zakaj pa potem sprašuješ za zadnji dve leti ?
Kaj pa je potem drugačnega zadnji dve leti, da bi morali drugače gledati na svoje zdravje ?
Moja najhujša razvada – sladkor. Ne morem in ne morem se mu upreti. Mi uspe za nekaj časa, max 3 mesece, pa imam trenutek slabosti in evo mene spet z obema rokama v cukru. Grozno! Legalna droga 🙁
S slabimi razvadami sem končala leta pred korono, razen cukra. Gibam se pa več, kar gre zahvala tudi štirinožnemu članu družine in delu od doma – zaradi korone.
Zaenkrat … tok tok tok…vse ok:)
Forum je zaprt za komentiranje.