Ali si lahko naredim lahko (volumensko) trajno?
Imam tanke lase, tudi ne preveč goste, srednje dolžine. V mesecu maju sem si pobarvala lase v blond (moji naravni lasje so tudi bolj svetli, nisem še skoraj nič siva!). Za rojstni dan sem dobila bon za barvanje las pri frizerju. Sama sicer nisem pristaš barvanja. V tem času sem se že enkrat ostrigla, imam pa oz. nimam nobene frizure. Lasje so kot špageti, mi padajo dol in mi gredo na živce. Rada bi si naredila lahko trajno, da mi lase vsaj malo dvigne.
Ali je tu mogoče kakšna frizerka? Bi si lahko naredila trajno, ali bi mi trajna lase dokončno uničila? Sama sebi grem na živce s temi lasmi. Ne vem, kaj naj naredim.
Hvala.
Imam podobne lase kot ti, svetli lasje so največkrat tanjši od temnih, sicer. Dolžino las imam malo nad rameni, malo stopničasto postrižene, predvsem ‘v zgornjem delu’. Za volumen si lase sušim z veliko okroglo krtačo ali jih posušim na zraku, navite na ježkaste navijalke. Kak utrjevalec za na suhe lase bi znal verjetno tudi malo pomagat, jaz jih sicer ne maram. Nisem frizerka, ampak sem že parkrat slišala od frizerjev, da trajne praktično ne delajo več nikomur. Meni je v mladosti (trapasta moda!) precej uničila in še dodatno zredčila lase, še zdaj se mi pozna.
Imam podobne lase kot ti, svetli lasje so največkrat tanjši od temnih, sicer. Dolžino las imam malo nad rameni, malo stopničasto postrižene, predvsem ‘v zgornjem delu’. Za volumen si lase sušim z veliko okroglo krtačo ali jih posušim na zraku, navite na ježkaste navijalke. Kak utrjevalec za na suhe lase bi znal verjetno tudi malo pomagat, jaz jih sicer ne maram. Nisem frizerka, ampak sem že parkrat slišala od frizerjev, da trajne praktično ne delajo več nikomur. Meni je v mladosti (trapasta moda!) precej uničila in še dodatno zredčila lase, še zdaj se mi pozna.
Trajna? Resno? Iz katerega stoletja pa si ti? Ne vem, če boš našla frizerko, ki ti bo hotela to naredit.
Bo treba, žal, lase sušiti s krtačo, pred tem pa nanje napršiti malo spreja za utrjevanje ali kvalitetne pene, ki ne obteži las. Nauči se pravilnega sušenja las, torej najprej pod krtačo proti koreninam, da lasje dobijo dvig pri korenini. Če pa želiš še malo volumna oz kodrov, boš morala investirat v kodralnik (curling iron), ker se sodobni kodri oz pričeska, kot se zdaj nosi, delajo ali na kodralnikih ali s špiralami ali s toplimi navijalkami. Kodralniki sicer ne uničijo las nič bolj kot bi jih trajna. Kupi si tudi sprej zaščito pred toplotno obdelavo las. Investiraj v kvaliteten šampon in balzam.
Ja, v starosti je treba malo bolj investirat vase.
Forum je zaprt za komentiranje.