Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali sem si poškodovala živec?

Ali sem si poškodovala živec?

Vem, da me boste imeli za norico, ko boste prebrali, kaj sem storila, ampak stanje je bilo nevzdržno.

Skratka, desno spodaj mi raste modrostni zob. Tkivo okoli njega se je vnelo in boli za pop… Zobarja imam šele sredi marca. Nisem zdržala več. Vzela sem zobotrebec in si vneto tkivo prebodla, da je gnoj stekel ven. Zdaj pa sem opazila, da je obraz na tem delu mravljinčast in top.

Ali sem si slučajno poškodovala živec?

Uf. Upam da vsete, da obstaja tudi dežurni zobozdravnik?

Hmnja, iz gnoja na gnoj praviš ☺ pokliči zvečer nočno, predno se ti oreng kaj ne zagnoji. Z zobotrebcem v  dlesen ? kolk našpičene pa maš to, sorry ☺☺☺ Za naslednjič pa, v takih primerih poseže oralni kirurg, da ti malo zareže, da sprosti dlesen oz tam, kjer zob ven rine. Ne zobar.

Odgovor na objavo uporabnika
O pa ja, 05.02.2022 ob 12:49

Uf. Upam da vsete, da obstaja tudi dežurni zobozdravnik?

Dežurni Je do 13, pol pa nočna od 21h.

danes pojdi v nočno in odrešena boš nadaljnjih komplikacij.

Ob vikendih že dolgo ni več dežurstev.

Nisi si kaj poškodovala, saj si samo prebodla dlesen. Enako ti bi naredil dežurni zobozdravnik. Le da bi on to naredil s sterilnim skalpelom in verjetno bi ti vstavil trak z zdravilom in napisal recept za antibiotike.

Ni se za hecat s tem.

oteklina, ki se ti je pojavila je zaradi gnoja, ker si ga nisi na pravem mestu ven spustila in se se kar nabira, ne pa zaradi poskodovanega zivca, ker si sla z zobotrebcem zelo tezko v globino, kjer se ti zivci nahajajo
imela sem podobno situacijo in sem imela sreco, da sem se pravocasno prisla. Itak so me zacel tudi z antibiotiki filat

pejt na urgenco, da ti zarezejo tko kot se gre in dajo trakec.
lahko se ti zgodi, da se gnoj zacne nabirat v napacni tocki in ti oteklina zapre dihalne poti. Ce se ti to zgodi, bos rabla zelo hitro asistenco. Mende ni tako resko pri modrostnih zobeh.

ne se hecat – pejt resevat magari na metelkovo. Srecno

Maksilo, 05.02.2022 ob 13:08

Ob vikendih že dolgo ni več dežurstev.

Ljubljana Ima še vedno objavljeno, kot sem omenila. Je pa treba prej poklicati. Njeno stanje je akutno, zato naj vsaj pokliče, do takrat pa analgetik.

V naši državi imamo tudi urgentne ambulante.

Plus in minus, 05.02.2022 ob 13:16

Ljubljana Ima še vedno objavljeno, kot sem omenila. Je pa treba prej poklicati. Njeno stanje je akutno, zato naj vsaj pokliče, do takrat pa analgetik.

Sori, Premalo sem odrolala. Ja, za nočno piše, da je ukinjena. Za dopoldansko pa ne piše.

Pojdi v  splosno dezurno ambulanto, oz urgenco. Zdravnik pogleda ustno votlino, obraz, bezgavke..morda da antibiotik.

Ne se hecat s tem.

Ce pa ne gres, pa vsaj propolis pospricaj tam in ustno vodo grgraj. Pa zajbljev caj za razkuzit grgraj.

Spodnji desni del obraza, 05.02.2022 ob 12:43

Vem, da me boste imeli za norico, ko boste prebrali, kaj sem storila, ampak stanje je bilo nevzdržno.

Skratka, desno spodaj mi raste modrostni zob. Tkivo okoli njega se je vnelo in boli za pop… Zobarja imam šele sredi marca. Nisem zdržala več. Vzela sem zobotrebec in si vneto tkivo prebodla, da je gnoj stekel ven. Zdaj pa sem opazila, da je obraz na tem delu mravljinčast in top.

Ali sem si slučajno poškodovala živec?

Nujno poklicat kamorkoli kjer delajo. In pa ja. Propolis na alko osnovi tam spricat, mogoce najdt nacin kako obkladek s propolisim tja dat, vsaj zacasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close