Ali sem res slaba teta, če ne vem, koliko je star nečak?
Ta naziv mi je nadela sodelavka, ki me je vprašala, koliko je star moj nečak. Sem rekla, da tam okoli 7 ali 8 let. A vsaj veš, kateri razred bo zaključil, me vpraša. Tudi nisem vedela in rekla nekaj na blef. Pač ne vem. Ona pa reče: Ti si pa res “dobra” teta … Sem hitro spremenila temo, da pogovor ne bi vodil do prepira. Sem se pa vprašala, če ima morda prav. Res je sicer, da z nečakom nimam toliko stikov, ker se z bratom ne razumeva najbolje, a to še ne pomeni, da nečaka nimam rada oz. da mi je tujec … Res pa je, da nisem vedela, koliko je star. Ali sem res slaba teta, se sprašujem …
Slaba vest, 22.06.2023 ob 18:56
Ta naziv mi je nadela sodelavka, ki me je vprašala, koliko je star moj nečak. Sem rekla, da tam okoli 7 ali 8 let. A vsaj veš, kateri razred bo zaključil, me vpraša. Tudi nisem vedela in rekla nekaj na blef. Pač ne vem. Ona pa reče: Ti si pa res “dobra” teta … Sem hitro spremenila temo, da pogovor ne bi vodil do prepira. Sem se pa vprašala, če ima morda prav. Res je sicer, da z nečakom nimam toliko stikov, ker se z bratom ne razumeva najbolje, a to še ne pomeni, da nečaka nimam rada oz. da mi je tujec … Res pa je, da nisem vedela, koliko je star. Ali sem res slaba teta, se sprašujem …
JA
Nekateri imamo več nečakov in ne le da vemo starost tudi rojstne datume za vseh 7 izstrelim takoj.
JA, si izredno slaba teta. Imam 5 nečakov in nečakinj, Z dvema od teh petih si nismo glih blizu, pa vseeno vem koliko sta stara, kdaj imata rojstne dneve (takrat jima napišem in pošljem voščilnico), v kateri razred hodita. To vem sicer za vseh pet, samo za tri vem tudi če jim je kak sošolc ali sošolka všeč, kaj jemljejo, kakšna je učiteljica itd, poleg tega koliko so stari in v kateri razred hodita Tako, da JA, si izredno slaba teta
Anonimno 9357, 22.06.2023 ob 21:08
JA, si izredno slaba teta. Imam 5 nečakov in nečakinj, Z dvema od teh petih si nismo glih blizu, pa vseeno vem koliko sta stara, kdaj imata rojstne dneve (takrat jima napišem in pošljem voščilnico), v kateri razred hodita. To vem sicer za vseh pet, samo za tri vem tudi če jim je kak sošolc ali sošolka všeč, kaj jemljejo, kakšna je učiteljica itd, poleg tega koliko so stari in v kateri razred hodita Tako, da JA, si izredno slaba teta
Ti rineš v otroke drugi ne.
Nisi samo slaba teta ampak si tista zoprna katera svoj nos povsod vtika!
Kakopak, 22.06.2023 ob 20:03
Ne, nisi zaradi tega slaba teta. Pove pa to, da prav blizu si z nečakom nista, kar pa je škoda.
Se strinjam s @Kakopak. Če sta z bratom odtujena, potem si ne moreš biti ravno blizu z 7/8letnim nečakom. Drugo bi bilo, če bi bili v rednih stikih, tako pa samo za npr. božič pri ta starih … Ne. Si samo odtujena (glede na dane informacije).
Ti sploh nisi teta v pravem pomenu besede. Pač ok, tvoj brat ima otroka, ki je tebi uradno nečak in ti si uradno njegova teta. V praksi pa ste odtujeni, tvoj nečak je isto kot samo še eden izmed otrok prijateljev/znancev/sodelavcev, za katerega pač veš, da ga imajo in približno starost, sicer ga ne poznaš.
Tudi če se z bratom ne razumeš, je zadnji čas, da se zbližaš z nečakom. Čez leto ali dve bo prepozno. Pelji ga v živalski vrt, na sladoled… Pozanimaj se, kaj ga zanima in ga tja pelji. Otrok bo vesel, ti pa tudi! Vzemi si čas tam enkrat na mesec in ohranjaj stik. Škoda je zamuditi, ker kasneje si bosta samo tujca, ki se srečata ob uradnih priložnostih.
Sama si odgovori na vprašanje, kakšna naj bi bila dobra teta.
Zame recimo je dobra teta tista, ki si za otroka vzame čas in z njim naveže stik, se z njim zna povezati.
Kaj biti dobra ali slaba teta pomeni tebi, pa je drugo. Če tebe ne moti, da je odnos, kakršen je, je ok, sicer pa ga lahko še vedno spremeniš.
mi smo si zelo blizu res jih obozujem mojo malo mafijo ampak si rojstnih dni ne zapomnem.. imam nasplosno tezave z datumi. rd na pamet vem samo za partnerja in sestro. vedno prosim sestro naj me spomni ker sem slaba z datumi. ona me spomne jaz prinesem darila to je to. vedno se drugace potrudim za darila, za bozic vedno dobijo kupe daril tako da mislim da nisem slaba teta. bi se pa lahko vec videli ja..
Nisi slaba teta, vendar zdaj je majhen, ampak ko bo večji bo zelo težko vzdrževati stike, ker sta z bratom skregana. Bodi ti prva in ponudi roko sprave bratu (že zaradi nečaka), ker čez deset let ne boš imela stika ne z bratom in ne z nečakom. Zdaj je pa še čas.
Jaz imam res veliko (22) nečakov in nečakinj. Vem vse rojstne dneve, ne pa več koliko so stari in v kateri razred hodijo …in razumemo se super, tudi s sestrami in bratoma.
Forum je zaprt za komentiranje.