Ali sem čudna jaz ali…?
jah lej dom in družina, dom vemo kaj je, družina tud torej ata, mama, otrok/ otroci, pol majo pa pač recimo dnevne sobe k so za družine, majo kuhinje k so za družine oz. žensko/moško občinstvo, pol majo recimo izdelke k so namenjeni ženski populaciji, tam bodo prevladovale ženske, majo pol recimo razne tehnične igračke za velike otroke kt smo moški, tam bo večinoma moško občinstvo in posledično kaj najbolj pritegne moškega? en pisan plakat z zdolgočasenim besedilom al ene postavna mladenka v kopalkah? pač tko to je izhajajo iz miselnosti, da smo moški pač moški, ženske ste pač ženske in kot to bolj racionalne. vsekakor bodo mel taki več obiska in profita od manj racionalnega folka, k bo cedil sline in slepo “kupil” kar “prodajajo” kt od človeka k trezno in racionalno razmišlja in ve točno kaj hoče met. tko k je pač top shop za ženske so taki “oglasi” za moške.
Precejkrat sem že bila na sejmih, pretežno tehle za dom, bodisi bolj gradbenih bodisi pohištvenih. Zdaj imamo do kraja opremljeno, pa ne hodim več:)
Vedno sem šla na sejem s konkretnimi idejami, kaj želim videti in izvedeti. In ponavadi sem na stojnicah, kjer sem se ustavila, tudi našla strokovnjake, ki so poznali svoj proizvod in so znali o njem tudi kaj povedati in mi odgovoriti na vprašanja. In so bili oboji, moški in ženske. Pa s tem, ko omenjam ženske, ne mislim tistih najetih hostes, ampak strokovnjakinje iz podjetij. Tako za moškega in za žensko na stojnici se pričakuje, da bo urejen, strokoven in komunikativen. Na tistih štantih, kjer so pa imeli dve dolgonogi lepotici za kuhanje kofeta in tri ‘poslovneže’ v zadnji sobici, ki so se ukvarjali sami s sabo, s kofetom in sendviči in pa z občasnimi obiski že od prej poznanih poslovnih partnerjev, mi je bilo pa že od daleč jasno, da od njih ne bo nobenih informacij, saj niti niso zato tam, da bi svetovali končnemu kupcu, pa jih niti nisem šla prosit za njihovo pozornost.
Kjer se prodajajo luksuz in izdelki za prosti čas ima morda nastavljanje krasotic določen dekorativni učinek, ki privlači določen del publike. Čeprav tudi tu velja upoštevati, da se mnogim (tudi moškim) kupcem zdi tak odnos (nastavljanje babnic za dekoracijo) do njih rahlo podcenjujoč in jih tudi to zna odbiti (babo si bodo morda z zanimanjem ogledali, o razstavljalcu pa vseeno ne bodo imeli zelo dobrega vtisa). Na sejmih z bolj praktično uporabnimi izdelki je pa to malo udarec mimo. Izpade precej neresno. Jaz nikoli ne bi naročila izdelave strehe pri taki firmi.
Za Primoža: tudi mene zanima vir tvojih zjav, namreč, če lahko navedeš, kje si dobil statistiko, ki jo citiraš.
Za koga pa izdelujejo te sendviče in kuhajo kavico?
Jaz še nikoli ničesar nisem dobila. Večkrat pa sem vidla “šefe”, ki se mastijo pri okroglih mizah na razstavnem prostoru.[/quote]
Kavico in sendviče delajo za nas, ki tam delamo. Oziroma,če pride kakšen poslovni partner, in se tam ustavi, tudi njemu postreže s pijačo.
Pa valda, ne misliš da boš ti dobila sendvič ko boš šla mimo štanta:)) Verjentno si na sejem prišla zaradi informacij in ne zato, da boš čimveč reklamnih -zastojnskih artiklov in po tvoje tudi hrane domov privlekla?![/quote]
Sem šla nekajkrat na sejem in sem prav opazila koliko ljudi pride tja zbirat letake in zastonjske artikle. Nekateri hodijo okoli z dobesedno kupi letakov, ker vzamejo popolnoma vse, samo da je zastonj. Tetka zgoraj pa misli, da se bo tam poleg vsega še fino zastonj nažrla. :))
Jaz sem bila na Obrtnem sejmu – kupovali smo kritino. Valjda, da mora biti tam človek, ki ve kaj prodaja! In hvalabogu so tudi bili, če ne čao, gremo naprej. Prospekta ne rabim, se najde vse na internetu, jaz rabim konkretne informacije glede stvari, ki me zanimajo. Da ni treba pisati po internetu in čakati odgovorov, temveč imaš na licu mesta več razstavljavcev, ki jim zastavljaš enaka vprašanja. Potem pač izbereš med njimi.
Tudi jaz ne razumem koncepta hostes. Štant veliko pove o firmi in če ne znajo postavi tja drugega kot lep obraz (ne bom žaljiva do punc, ki niso nič krive), pomeni, da so neresni in je štant metanje denarja skozi okno.
K lepim in dragim igračkam (recimo avto) pa lepe punce pašejo, ker vemo, kaj privablja drag pleh. Pač vzpostavijo asociacijo, ki pali. Če bom imel tak avto, se bodo lepe punce lepile name. Nobena višja filozofija.
obstaja veliko raziskav in študij in vse govorijo v prid lepim ljudem; lažje pridejo skiozi življenje, bolj se jim gleda skoz prste in tudi več in lažje prodajo od neprivlačnih, dokazano in preverjeno v praksi še iz let ko sem delal kot prodajalec; ženske so stale v vrsti pri meno, da o tem koliko povabil na kavo in tel sem dobil oz nespodobnih povabil niti ne razlagam; obstaja celo raziskava da se že v vrtcu delajo razlike med lepimi in manj lepimi otroci, tako da babe ne bluzite in si njadite razikave na netu, ker lenobe pa ne bomo podpirali, še posebekj zato ne, ker ste verjetno grde
obstaja veliko raziskav in študij in vse govorijo v prid lepim ljudem; lažje pridejo skiozi življenje, bolj se jim gleda skoz prste in tudi več in lažje prodajo od neprivlačnih, dokazano in preverjeno v praksi še iz let ko sem delal kot prodajalec; ženske so stale v vrsti pri meno, da o tem koliko povabil na kavo in tel sem dobil oz nespodobnih povabil niti ne razlagam; obstaja celo raziskava da se že v vrtcu delajo razlike med lepimi in manj lepimi otroci, tako da babe ne bluzite in si njadite razikave na netu, ker lenobe pa ne bomo podpirali, še posebekj zato ne, ker ste verjetno grde[/quote]
Ti si pa po zapisanem sodeč očitno lep in glup. A si bogat?
Kavico in sendviče delajo za nas, ki tam delamo. Oziroma,če pride kakšen poslovni partner, in se tam ustavi, tudi njemu postreže s pijačo.
Pa valda, ne misliš da boš ti dobila sendvič ko boš šla mimo štanta:)) Verjentno si na sejem prišla zaradi informacij in ne zato, da boš čimveč reklamnih -zastojnskih artiklov in po tvoje tudi hrane domov privlekla?![/quote]
Sem šla nekajkrat na sejem in sem prav opazila koliko ljudi pride tja zbirat letake in zastonjske artikle. Nekateri hodijo okoli z dobesedno kupi letakov, ker vzamejo popolnoma vse, samo da je zastonj. Tetka zgoraj pa misli, da se bo tam poleg vsega še fino zastonj nažrla. :))[/quote]
Letake in zasotnjske artikle si lahko zaradi mene v rit zatlačijo, ker jih ne rabim. Rabim samo pameten nasvet, ki ga od glupe pičke, ki izdeluje sendviče z mortadelo za poslovne partnerje pač ne morem dobiti.
Zgrešeno bistvo večino hostesnega sejemskega okrasja v Sloveniji je še vedno sledeče:
Ponavadi je tako vpadljiva hostesa v prvi vrsti le vizuelna stimulacija in hodeča kulisa za vse moškovje, zaposleno v firmi, ki se predstavlja na sejmu in mora znati opravljati predvsem natakarska dela za zadovoljitev njihovih pivskih potreb( beri: strežbo od spredaj in zadaj 12 ur, obvezno v visokih petah 😉 Potem pa šele za občinstvo 🙂
In če še niste seznanjeni, obstajajo prava “tekmovanja” med firmami, kdo je imel na sejmu to leto najbolj v oči vpadljivo hostesno mesovje ( pa naj bo to kmetijski sejem, ali pa sejem Dom in družina…)
Pa nimam nič proti hostesam, še zdaleč od tega, ampak danes večina hostesnic res ne ve, zakaj je najeta, oziroma dostikrat prestopijo tanko črto med okusnostjo in vulgarnostjo – važjo je, da mečejo joške naprej ” na izvolte” vpričo otrok v mikro neokusnih oblačilih, dostikrat brez osnovnega poznavanja portfelja izdelkov podjetja, ki jih je najelo…. in iščejo takšne in drugačne priložnosti za vzpon iz anonimnosti in svoje minute slave. Ja, zlati časi hostesnega dela so mimo: npr. pred 15-20-leti smo hostese res znale predstavljati izdelke podjetij, ki so nas najele-zaslužek je bil seveda neprimerno boljši kot danes, ampak je bil pošteno zaslužen, brez povzpetništva preko postelj in posedanja v kratkih krilcih po moških naročjih ( trdim zase!) Se še spomnim, da smo imele npr. pri določenih takratnih delodajalcih na izboru pravi preizkuz znanja o vsem – od poznavanja zgodovine podjetij do izdelkov – pa takrat ni bilo interneta kot olajševalna okoliščina, da bi lahko malo “browsala” za zadetki in našla vse potrebno 😉 In smo bile tako vesele in ponosne, če so nas izbrali -ker potem,če si se izkazala tudi pri pri delu samem, si imela ponavadi že zagotovljenega delodajalca za naslednje sejemsko leto 😉 Velikokrat sem delala za podjetja, ki so imela tudi prodajo na samem razstavnem prostoru.
Bistvo hostesnega dela nasplošno:
Če imaš “pospravljeno podstrešje”, lahko v študentskih časih zelo dobro zaslužiš v izjemno kratkem času. Lepota, dolge noge in všečnost občinstvu so dodatni atribut, ki jih lahko hostesa pokaže tudi na zelo diskreten način brez razgaljene vulgarnosti, pa če pomaga pospeševati prodajo avtomobilov ali pa več sto ton težkih blokov marmorja 🙂
… da so za talanje letakov izbrali eno čist povprečno, malce sramežlljivo dekle, oblečeno v eno povprečno oblačilo… ali celo morda nekega povprečnega fanta… Jaz mislim, da bi šla mimo, pa ne zato, ker mi ne bi bli všeč, pač pa zato, ker jih SPLOH ne bi opazila. Zato so tam, da se opazijo, da jih opaziš, da jih vidiš… pokomentiraš pozitivno ali negativno,nima veze, ker oni si željni komentarjev… oni želijo, da se o njih govori… morda se jih po tem tudi zapomne… si rečeš, aja, tam k je pa una stala, gremo tja še enkrat pogledat… tolk je enih for, k delujejo ravno zaradi takih žensk.
In ja, Primoževa raziskava je pravilna in drži in drži že kar nekaj let!
In povsod je tako, ljudje so pač ovce in ovc je veliko več, kot nas par tukaj, kateri tega ne odobravamo oz. namje vseeno. Veliko več je takih, ki jih bo pogled na te lepotice pritegnil in bodo že takoj bolj naklonjeni taki firmi… veliko več jih je takih, kot pa tistih, ki pa samo zaradi njih strogo prezirajo tako firmo.
Zakaj je nekaj let na reklami za pivo bla ena joškarca, naga??
Zakaj se za kreme za celulit reklamirajo samo suhe najstnice, ki sploh ne vedo kaj je to celulit,zakaj se za kreme za gube reklamirajo ženske, ki sploh niso tako stare, da bi imele gube … zakaj se za moški brivnik reklamira en mačo, pravi dec, mišičast al pa za deodorant,tud en taprav mljack dečko, njami :)), zakaj ni en povprečnež.. tam en dečko brez postave al pa enk debelikno??
Zato, ker je to že dolgo znana študija,da si ljudje želijo lepih ljudi, ker so s tem tudi oni “lepši”, pa čeprav niso. Torej, kupila bom milo, katerega reklamira lepotica in ne tistega, ki je gor neka grdoba. Halo, saj hočem bit lepa ne grda, če bom ta milo uporabljala,… mogoče bom lepa?!! (to je vse nezavedno, podzavsetno).
Vedno so bile in bodo lepotice na štantih, na plakatih na reklamah… povsod jih bo dovolj, ker hočeš nočeš, se ob njih obregneš v pozitinem ali pa negativnem smislu.
Načeloma moje mnenje je, da mi grejo tudi na živce in so za moje pojme nepotreben dodatek. A žal je to samo moje mnenje. Večino drugih pa ravno to pritegne. Morda pa se nekdo od njih pa celo odloči za nukup… se nikoli ne ve :)).
Lahko prosim posreduješ link do te analize aka raziskave?[/quote]
Statistiko je naredila tuje podjetje, za firmo v kateri sem včasih delal in jaz sem bil odgovorni za pripravo dogodkov. Naročili smo zunanjega izvajalca, pa firma je zelo, zelo velika.
Drugi pokazatelj pa je rezultat. Če tega ne bi bilo, tega ljudje ne bi počeli.
Primož
obstaja veliko raziskav in študij in vse govorijo v prid lepim ljudem; lažje pridejo skiozi življenje, bolj se jim gleda skoz prste in tudi več in lažje prodajo od neprivlačnih, dokazano in preverjeno v praksi še iz let ko sem delal kot prodajalec; ženske so stale v vrsti pri meno, da o tem koliko povabil na kavo in tel sem dobil oz nespodobnih povabil niti ne razlagam; obstaja celo raziskava da se že v vrtcu delajo razlike med lepimi in manj lepimi otroci, tako da babe ne bluzite in si njadite razikave na netu, ker lenobe pa ne bomo podpirali, še posebekj zato ne, ker ste verjetno grde[/quote]
Ti si pa po zapisanem sodeč očitno lep in glup. A si bogat?[/quote]
ida . ni sem jaz kriv da si stara, grda in fauš, to da si še neumna je pa itak jasno vsakemu ki ima iq na stopnji oplojenega jajca
OK, to povezavo še nekako razumem, ampak kaj ima lepotica opraviti z nakupom strehe? Če kupim streho, dobim še njo zraven?:) Če kupim streho, bom postala taka kot ona?[/quote]
lepotica velike veze s tem nima deluje pa tko, pač človek jo vidi in gre firbec past, kaj majo tam, k je ta lepotica, pol pa pač od posameznika odvisno kaj bo naredu, al bo šel tja al ne, in če bo šel tja al bo samo od bližje pogledal tisto lepotico al bo pa pogledal kaj še majo tam, pol pa spet nasledn korak, če ga bo zanimal bo vzel prospekt al bo pa šel stran itn. skratka folka je ogromn, pol pa odvisno kaj koga zanima in kaj ne, nekoga tista lepotica odvrne, drugega privlači, tretji jo spregleda in gre direkt k biznisu… in od zadnjih dveh profilov imajo ponavad pol stranke oz. potencialne stranke. če smo iskreni, če bi tm en Fabio v kopalkah prodajal palične mešalnike bi šle pa ženske tja ( razen mogoče tebe k maš zadržke al pa tud ne, lahko se motim in pizdiš ker te daje ljubosumje k se tvoj dedc slin okol hostese ipd. )
Forum je zaprt za komentiranje.