Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali sem čudna jaz ali…?

Ali sem čudna jaz ali…?

Sem že spraševala, pa ni nobeden podal mnenja, zato prosim še enkrat.

Ali sem jaz čudna, če mislim, da na razstavni prostor na sejmu ne pašejo napol gole manekenke, če se predstavlja izdelek za dom in družino? Pač vem, da bi bilo en kup firbcev okoli, resni kupci pa bi šli mimo. Prosim za mnenja.

Hvala, lep dan

Nisi čudna.

Jaz ne razumem nobenega podjetja, ki da na svoj razstavni prostor glupo hosteso, ki nima druge funkcije kot to, da je lepa in glupa.

Sem že večkrat katero kaj povprašala o izdelku, ki ga je promovirala, pa pojma ni imela. Pri takem podjetju grem potem samo mimo in ne kupim ničesar.

Na sejmih morajo podjetje predstavljati ljudje, ki imajo o vsej stvari kaj pojma, na slikah pa naj bodo lepotice.

odvisno kdo je ciljno občinstvo tega izdelka, če so moški, pol je dobra reklama ravno to, na pol gole mladenke, zarad tega k bodo pritegnile več firbcev tko moških kot ženskih kt en dolgočasen plakat. pač marketinška poteza, tud resni kupci se najdejo med temi ne sam firbci, razen če govorimo o “resnih” kupcih kot so ljudje k majo versko problematiko torej golota = bogoskrunstvo ipd. al pa puritanci k jih pogled na golo žensko telo lahko oslepi in jim na splošno naredi slabo v življenju itn.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Se podpišem

Hvala za mnenji. Pa če že, naj bodo na slikah lepotice + LEPOTCI. Ali ženske nimamo oči? Ali se vedno privablja samo moške? Tisti, ki pridejo z ženami (kar je meni normalno, če se kupuje izdelek za dom ali hišo v večjih vrednostih), potem niti ne upajo pristopiti, ker jim je nerodno. Kaj mislite o tem razmišljanju?

Delno se strinjam. Dobrodošlo je, če izdelke ponujajo lepe ženske. Vendar, če deli le prospekte, ne zna pa povedati pet besed, potem je bolje, da je ni. V tem primeru izpade bedasta ženska in podjetje, ki jo je najelo.

Kaj ti recimo pomaga na pol naga punca, ki na sejmu Dom “prodaja” parket, če sploh ne ve kakšna je razlika med laminatom in parketom? Pa moška ciljna publika gor ali dol.

Če pa se na avtosejmu po Aston Martinu vlači Jessica Alba brez spodnjih hlač, me pa ne moti. 🙂

Kaj ti recimo pomaga na pol naga punca, ki na sejmu Dom “prodaja” parket, če sploh ne ve kakšna je razlika med laminatom in parketom? Pa moška ciljna publika gor ali dol.

Če pa se na avtosejmu po Aston Martinu vlači Jessica Alba brez spodnjih hlač, me pa ne moti. :)[/quote]

parketa ne prodaja ona ampak delodajalc, velja tud za druge izdelke, tam so po večini reklame za podjetja in izdelke, vse nadaljne informacije in nakupe se opravlja na prodajnih mestih firme k tam dela reklamo, lahko dobiš obrazec za prednaročilo, k ga oddaš tam ali pošlješ po pošti. pač sejmi niso trgovine in prodajalne ( tko kt so bli včasih in so nekateri še sedaj ( govorim o mestnih ali vaških tistih štantih)). nisem še nikol vidu, da bi na sejmih folk recimo masovno kupoval omare, dnevne sobe, parkete itn. in potem to vlačil domov, hkrati pa tud prostora ni dost, da bi vsak razstavljalec imel tam razstavne modele in zraven še cel lager izdelkov ( razen če se gre za manjše predmete, k ne zavzamejo velik prostora in jih lahko folk sprot nos domov ko jih kupi.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Je tako, da imamo tudi hostese, ki pa niso tam zato, da bi kupcem prodajale oz svetovale, ampak zato da nosijo reklamne letake, ponudijo kupcem oz strankam kakšno našo majico, kapo, kuli…kar pač je teh reklamnih stvari, in pa da nam, ki tam delamo prinesejo za pit, skuhajo kavico, nekje delajo tudi sendviče….itd.

Res pa je, da niso naše hostese tam za okras, ampak imajo neko funkcijo, kar na drugih štantih tega dostikrat ne morem trditi.

In še to, niso na pol nage.

Ja, saj….pritegnilo bo več firbcev, ampak…ali bo zaradi tega tudi več kupcev? Jaz mislim, da ne. Da bo pač tiste resne kupce z veliko denarja odvrnil tak cenen način predstavitve. Če se postavim v kožo kupca, me ta miselnost, da me bodo pa zdaj pritegnili z goloto in podobnim, odbija.

Če pa se na avtosejmu po Aston Martinu vlači Jessica Alba brez spodnjih hlač, me pa ne moti. :)[/quote]

parketa ne prodaja ona ampak delodajalc, velja tud za druge izdelke, tam so po večini reklame za podjetja in izdelke, vse nadaljne informacije in nakupe se opravlja na prodajnih mestih firme k tam dela reklamo, lahko dobiš obrazec za prednaročilo, k ga oddaš tam ali pošlješ po pošti. pač sejmi niso trgovine in prodajalne ( tko kt so bli včasih in so nekateri še sedaj ( govorim o mestnih ali vaških tistih štantih)). nisem še nikol vidu, da bi na sejmih folk recimo masovno kupoval omare, dnevne sobe, parkete itn. in potem to vlačil domov, hkrati pa tud prostora ni dost, da bi vsak razstavljalec imel tam razstavne modele in zraven še cel lager izdelkov ( razen če se gre za manjše predmete, k ne zavzamejo velik prostora in jih lahko folk sprot nos domov ko jih kupi.[/quote]

Hmm, jaz sejem razumem kot prostor, kjer lahko dobim vse informacije v zvezi z izdelkom. In od kakšne posebaj lepe na pol nage deklice, še nikoli nisem dobila koristne informacije.

Letakov mi ne rabi delit, ker so mi v napoto, izdelek si pa lahko ogledam na internetu in ne rabim zato na sejem. Na sejem grem izključno zaradi pridobivanja informacij, da ne rabim letat iz ene trgovine v drugu, ampak imam vse na kupu. Se je pa že večkrat izkazalo, da ravno na sejmu težko kaj koristnega izveš.

parketa ne prodaja ona ampak delodajalc, velja tud za druge izdelke, tam so po večini reklame za podjetja in izdelke, vse nadaljne informacije in nakupe se opravlja na prodajnih mestih firme k tam dela reklamo, lahko dobiš obrazec za prednaročilo, k ga oddaš tam ali pošlješ po pošti. pač sejmi niso trgovine in prodajalne ( tko kt so bli včasih in so nekateri še sedaj ( govorim o mestnih ali vaških tistih štantih)). nisem še nikol vidu, da bi na sejmih folk recimo masovno kupoval omare, dnevne sobe, parkete itn. in potem to vlačil domov, hkrati pa tud prostora ni dost, da bi vsak razstavljalec imel tam razstavne modele in zraven še cel lager izdelkov ( razen če se gre za manjše predmete, k ne zavzamejo velik prostora in jih lahko folk sprot nos domov ko jih kupi.[/quote]

in zakaj pri vragu pa bi si delal stroške in iskal to firmo po sloveniji, če ti niti osnovnih informacij, ki te zanimajo in zaradi česar si prišel na sejem tam niso bili sposobni podat? Saj na sejem greš po informacije, ne pa gledat hostes.
Po drugi strani ima pa ogomno podjetij kar visoke sejemske popuste, zakaj misliš?

ja da kaj prodajo tam

osnova sejma je prodaja! Je vedno bila in vedno bo. in če imaš na svojem predstavitvenem prostoru glupačo, ki ne ve, katera firma ji sploh plačuje, potem je res bolje, da nimaš tam nič.

hostese so kvečjemu za delit letake, da ljudje vejo, kje je kakšen razstavni prostor.

Za koga pa izdelujejo te sendviče in kuhajo kavico?

Jaz še nikoli ničesar nisem dobila. Večkrat pa sem vidla “šefe”, ki se mastijo pri okroglih mizah na razstavnem prostoru.

Ja, saj….pritegnilo bo več firbcev, ampak…ali bo zaradi tega tudi več kupcev? Jaz mislim, da ne. Da bo pač tiste resne kupce z veliko denarja odvrnil tak cenen način predstavitve. Če se postavim v kožo kupca, me ta miselnost, da me bodo pa zdaj pritegnili z goloto in podobnim, odbija.[/quote]

kt sm že omenil,očitno je namenjeno moški publiki in to taki brez predsodkov, ni pa namenjeno ljubosumnim ženam in zatrtim ljudem, še manj pa samo “kupcem” na nekem sejmu. pač 100 ljudi 100 čudi, teb to deluje ceneno, nekomu drugemu pač ne. tistga k ga zadeva zanima bo šel tja v vsakem primeru, tist k ma predsodke bo pač šel drugam. pač največkrat komplicirate čistuni tko to je ampak ker na svetu niso sami čistuni taka firma še zmer lahko lepo zasluži in dobi dovolj strank, da se jim zadeva obnese.

Statistika še vedno kaže v prid lepim in glupim, ne glede na resnico vaših izjav.

Torej:

Statistični podatek kaže, da kljub temu, da hostesa nima pojma, je pa lepa in atraktivna k temu štantu pride več ljudi in procent teh ljudi, ki se karkoli pozanimajo in karkoli kupijo, je še vedno večji kot pri tistih, ki imajo na razstavnem prostoru moškega, ki vse ve.

Takšna je analiza trga, ne rečem,d a vaše izjave niso pravilne, ampak še vedno je večji delež tistih, ki mislijo drugače.

Žal je takšen ta svet, pa če se vsi , ki mislijo nasprotno na glavo postavite.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Hmm, jaz sejem razumem kot prostor, kjer lahko dobim vse informacije v zvezi z izdelkom. In od kakšne posebaj lepe na pol nage deklice, še nikoli nisem dobila koristne informacije.

Letakov mi ne rabi delit, ker so mi v napoto, izdelek si pa lahko ogledam na internetu in ne rabim zato na sejem. Na sejem grem izključno zaradi pridobivanja informacij, da ne rabim letat iz ene trgovine v drugu, ampak imam vse na kupu. Se je pa že večkrat izkazalo, da ravno na sejmu težko kaj koristnega izveš.[/quote]

jst še na nobenmu sejmu nisem dobil konkretnih informacij o kakršnem koli izdelku sicer pa ponavad zaposlujejo študente za na štante, k pa ponavad tud nimajo dost pojma o tem kaj prodajajo, mogoče zna povedat tistih par nadudlanih besed in ti v roke porine letak, to je pa to. se kdaj najde kdo ki je lastnik podjetja ali pa je tam zaposlen samo takih je malo. pač sejmi so eye candy to je pa tud vse.

Kje si našel to statistiko? Je kje objavljena?

Ali so kupci samo moški? Ženske imajo morda raje kakšnega privlačnega machota, ki jim objasni vse, kar jih zanima:)

Jaz še nikoli ničesar nisem dobila. Večkrat pa sem vidla “šefe”, ki se mastijo pri okroglih mizah na razstavnem prostoru.[/quote]

Kavico in sendviče delajo za nas, ki tam delamo. Oziroma,če pride kakšen poslovni partner, in se tam ustavi, tudi njemu postreže s pijačo.

Pa valda, ne misliš da boš ti dobila sendvič ko boš šla mimo štanta:)) Verjentno si na sejem prišla zaradi informacij in ne zato, da boš čimveč reklamnih -zastojnskih artiklov in po tvoje tudi hrane domov privlekla?!

E3 expo največji sejem kar se tiče igričarstva, igralnih konzol, računalnikov, torej moško občinstvo, na fotki iz linka se lepo vidi kakšni štanti in oglasi pritegnejo največ tega občinstva pol pa al zarad firbca k so tam postavne hostese al pa zarad izdelka k ga promovirajo oz. obojega. Še zmer se kaže, da to nikakor ni zgrešena taktika.

Lahko prosim posreduješ link do te analize aka raziskave?

Jaz še nikoli ničesar nisem dobila. Večkrat pa sem vidla “šefe”, ki se mastijo pri okroglih mizah na razstavnem prostoru.[/quote]

Kavico in sendviče delajo za nas, ki tam delamo. Oziroma,če pride kakšen poslovni partner, in se tam ustavi, tudi njemu postreže s pijačo.

Pa valda, ne misliš da boš ti dobila sendvič ko boš šla mimo štanta:)) Verjentno si na sejem prišla zaradi informacij in ne zato, da boš čimveč reklamnih -zastojnskih artiklov in po tvoje tudi hrane domov privlekla?![/quote]

Problem je ravno v tem, da ne dobim niti pametne informacije niti sendviča, tisti, ki bi bili morda kompetentni za svetovanje pa se mastijo s poslovnimi partnerji.

Vstopnina za sejem je tako stran vržen denar.

ja, sej….moško občinstvo, sej tu je point. Jaz govorim o sejmu opreme za hišo in dom, kamor gre ponavadi par. In kaj, moški bo šel tja z ženo in potem se bo sproščeno slinil okoli takih hostes…ma ja…

ja, sej….moško občinstvo, sej tu je point. Jaz govorim o sejmu opreme za hišo in dom, kamor gre ponavadi par. In kaj, moški bo šel tja z ženo in potem se bo sproščeno slinil okoli takih hostes…ma ja…[/quote]

Ta desna je pa fajn zavaljena. 🙂

Predstavitveni prostor, o katerem govorim, naj bi pritegnil kupce, ki jim ni problem denar. In taki imajo ponavadi tudi zelo malo časa. Gredo na sejem, da bi kaj videli in izvedeli, morda imajo že idejo v glavi, rabijo pa samo nekoga, ki bi jim le-to izvedel. Nimajo pa časa past zijal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close