Ali se že brejo mačko lahko sterilizira?
Problem problem, 05.07.2021 ob 12:51
K nam je zašla potepuška mačka, ki smo jo sprejeli za svojo. V kratkem smo načrtovali sterilizacijo, a nas je prehitela. Ima že trebušček.
Ali se jo lahko sterilizira kljub brejosti? Torej da odstranijo tudi zarodke? Ali moramo pač počakati, da skoti, in jo kasneje sterilizirati?
Pomoje mora prvo skotiti in potem se jo lahko sterilizira.
Če je mačka breza do tri tedne, ji odstranijo samo jajčnika in ima spontan splav. Če he več, ji odstranijo celotna rodila, tudi maternico.
Imela sem dve notranji, potem secje pritepla ena zunanja. Inbjecpistala naša. Postala je tudi breja. Sem pustila, da je skotila, oddala mladiče in šele nato sterilizirala.
-
Namreč, pri notranji imaš lahko kontrolo, pri zunanji pa ne. Ko gre za poseg in nadaljnje obnašanje mačke. Potem je zunanja nanj okrog špancirala.
Jest bi pustila, da skoti. Potem pa tako kot sem že.
Ce se ji ze pozna trebuh, je verjetno prepozno in bo treba pocakat kotitev, potem pa sterilizacija.
Ce jo imate zunaj, jo bo treba po kotitvi tudi pazit, ker zna bit takoj spet breja, a v tem primeru, ko je zgodaj, ni problem sterilizacija in splav. Tako je imela moja sestrixna, pritepena macka, so jo vzeli za svojo, imeli mladice, se zmenili za sterilizacijo in ko so jo peljali, je bila ze breja, a ni bil problem.
Forum je zaprt za komentiranje.