Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ali se šminkate?

ali se šminkate?

Kot sem rekla: kdor razume, razume.

Mogoče edino tole: kaj pa je zate poduhovljenost? Jaz te besede nisem uporabila. Govorim pa o iskrenosti. Razmisli malo.

Sicer pa edno ena in ista lajna: joj, pa je treba v življenju to pa ono…nikjer nisem rekla, da ni treba! Samo izgovarjaš se. Če ni kriv mož, je pa froc, da nimaš časa zase. Ja, vsi drugi te silijo v to, da se pretvarjaš. Tako kot vsi, se izogibaš odgovornosti.

Spadaš med tisto veliko večino ljudi, ki misli, da je biti to, kar si, skregano z življenjem v družbi.

Ja, zato pa imamo družbo, kot jo imamo – ampak brezveze o tem razpravljat, dokler vsak sam pri sebi ne razčisti. In misliš, da ženska izžareva energijo, če se naflosa po faci? Si hotela reči: ZGLEDA, da jo izžareva, ne? Važno, da zgleda.

No, mene ne bi prepričala. Pa še koga ne. Izžarevanje energije pride od vse kje drugje kot pa od make upa.

In kaj je narobe s tem, da pa energije ne izžarevaš? Vidiš, kako se pretvarjamo? Je pa pač ne izžarevaš! In? Ja, seveda, bombardirajo nas, kako mora biti ženska mati trem otrokom (+četri froc:mož), in še zgledat, kot da je prišla iz lepotnega salona in da nima najmanjše skrbi na glavi. Kot ljubko dekle iz reklam, ne? Bog ne daj, da bi ženska rekla: crknila bom od izčrpanosti! Ne, družba hoče, da se smejčka in si nadane masko, da ima vse pod kontrolo in da ja ne bo komu težila.

Tako gre to. In je grozno. In res je, da družba ne podpira iskrenosti, cela družba hoče make up. Vse je en velik make up. Vsi odnosi so make up. In je treba ful poguma, da se s tem soočiš.

Tistim nekaj, ki se v to spustijo, ni lahko, res je, samo pa dobijo svojo integriteto.

samo je pa odvisno od vsakega posameznika.

Katarina!

Po tvoje pomeni make up- izmisliti si! Ta tvoja domislica IZMISLITI si -bi v angleškem jeziku pomenilo- to think out, to find out, to invent,..

Če razčlenima:make-izdelati, popraviti, nadomestiti
up-gor, k višku

dobimo vse kaj drugega kot pa izmisliti si!

(sicer pa ANGLEŠKEGA jezika nikoli in nikdar ne prevajamo dobesedno)

MAKE UP-pa še vedno ostaja samo -lepotičenje, šminkanje in nič druga!!!

Svojo osnovno formulo-“make up” si si že na samem začetku povsem narobe in neprimerno nastavila in jo pridno nizala skozi ves svoj “članek”, nič čudnega , da je končni rezultat napačen.

In ti si si prislužila celih nič točk!

Sedaj pa razumi, če lahko…

Pretvarjanje, laganje,…nimajo ničesar skupnega z ličenjem, pač pa vedno in povsod s KARAKTERJEM ČLOVEKA. Laže in se pretvarja lahko vsak, ne glede na to ali je njegov obraz naličen ali ne- gre bolj za čut za estetiko-pri nekaterih je zelo izražena, pri nekaterih manj.

Velja in je veljalo- lepota je v vsem in v vsakomur, če jo ta zna izrazit, če si ji zna prilagoditi in z njo hoditi, ne da bi ga le-ta “hromila”, ga zavajala in mu narekovala “družbena pravila”, ki niso v skladu z njegovimi lastnimi.

Kdor lepoti želi nastaviti zanko okrog vratu, se na koncu sam obesi…

Lep pozdrav!

Res dobro izgledamo takrat, ko se počutimo dobro v svoji koži. Ne samo kilo ometa na obraz, ampak da si zadovoljen s svojim telesom, svojimi sposobnostmi. Če se ne počutim dobro, se mi tudi mazati ne ljubi. Takrat dam gor sam maskaro. Ker tudi, če se namažem, se ne počutim dobro in še čudna se zdim sama sebi. Torej se ne. Če pa zjutraj vstanem, se pogledam v ogledalo in sem zadovoljna s sabo, si rečem luštna si(pa kaj), pol si pa privoščim malo več pleskanja. Danes zjutraj malo telovadbe, zadovoljna v svojem telesu, dobre volje, pa sem si namazala še sence, čeprav se jih nisem že kar kak mesec, pa mal lička, pa črtico.
Hočem povedat to, da ko se počutim slabo, to tud pokažem, briga me, takrat se tud oblečem, ne-namažem primerno temu, ko se pa počutim krasno, si pa privoščim še tisto piko na i.
Pa nisem lepotica, ampak se znam smejat, sem prijazna, če hočem, pa tud hudič, ko mi paše, ampak punce, če se mal uštimamo,pa da je glih tvoj dan, pa mal lepo pogledamo, smo prijazne, saj veste kaj vse lohk dosežemo. Poskusite v uradih, na servisih, pa v šoli pri profesorjih, pa v službi (sploh, če imate 99% moških kupcev)!

katarina, ti si pa čisto mimo usekala. Edina pametna stvar v tvojem besedičenju je to, da se našminkane bolje prodajamo. In zakaj se ? Ker je ponavadi ženska z dodelanim make upom (ki ni nujno 1 kila vseh možnih maž) vsaj trikrat bolj privlačna od tiste, ki nase ne da ničesar. Dandanes se šminkajo tudi že moški (alan hranitelj), ki si vsak dan nanese puder. IN JE MOŠKI. Ti si pa ženska in se obnašaš, kot da to nisi. Saj zaradi mene – meni je praktično vseeno kaj ti počneš sama s sabo. Zagotovim pa naj ti, da ni vse v iskrenosti do sebe in poduhovljenosti, ker dandanes v tem mateiralističnem svetu, ki je krut in sebičen, s tem daleč ne prideš. In ker imamo nekateri malce višje cilje v življenju, se ne bomo obremenjevali s tem, ali sem če dam make up gor iskrena do sebe ali ne. Ker me boli k….. ! Iskrena do sebe sem, če se namažem, saj je to meni isto kot jutranja prha, deodorant pod pazduho. In to kar si govorila, da si tiste, ki se mažemo nismo všeč…lepo te prosim. Če si nebi bila všeč, bi že zdavnaj naredila tako, da bi si bila. In to brez da bi uporabila make up.
Verjeti v poduhovljenost, v to da smo vsi dobri in prijazni in vrh tega, da so vsi do nas iskreni – je laž samemu sebi. Romantika v tem času zbledi v sencah kriminala, pobojev, posilstev, revščine, bede, nesreč, oportunizma, izdaj in nožev v hrbet….tukaj nimaš kaj romantizirat. In dandanes pričakovat od koga iskrenost….je kot da bi pričakoval nekaj nemogočega. Iskrenost ni več niti beseda, kaj šele da bi bi nasmeh dandanes iskren. In s tem nima make up nobene veze. In za konec naj dodam še: največkrat so meni osebno v hrbet nož potisnile prav takšne ženske, ki naj bi po tvojem imele najbolj iskren nasmeh in so “Izžarevale” karizmo in srečo ter iskrenost istočasno…zakaj torej so me take ženske izdale in ogoljufale, če pa ti trdiš da so tako iskrene do sebe da se tudi make upu kot pretvarjanju uprejo? In zakaj je bila v mojem življenju ne samo ena taka, vendar jih je bilo vsaj 5 ? Izgleda da torej tvoja teza ne drži. Pa sem tudi jaz prej romantizirala in bila prepričana, da je svet lep, vsi so prijazni in iskreni. In a ni čudno, bila sem iskrena do sebe in drugih, tako kot sem iskrena sedaj ko ti to govorim – čeprav sem imela na trepalnicah maskaro in na ličkah rdečilo?
Povej mi potem, zakaj so se tvoje trditve v teh stvareh naravnost izjalovile?

In čeprav imam trenutno gor Chanelov puder, eyeliner, senco, rdečilo za lica in maskaro, plus roza lip gloss, se ne skrivam za nickname-om in govorim iskreno. Moja iskrenost gre tudi do te razsežnosti, da sem se s teboj pripravljena srečat, da sama presodiš kako iskrena sem. Kako potem? Kako da v tem primeru tvoja teorija ne drži?

Ja, no, jaz popolnoma razumem, kaj hočeš povedat, ampak pač, družba je taka kot je. Sama se malo namažem, ko grem zvečer ven. Zakaj? Ja, mogoče mi res da samozavest. Zakaj? Ker se zdim sama sebi lepša in ker sem z izgledom zadovoljna, potem izžarevam pozitivno energijo tudi navzven.
Je pa res, da te v to prisili družba. Sama veliko potujem in seveda ne vlačim nobenih lepotil s sabo, ker jih ne rabim. Hecno je, da vedno potem tudi doma še hodim okrog nenaličena in popolnoma zadovoljna sama s sabo, po kakšnem mesecu, pa se začne: ” joj, shujšat moram, pa puder rabim, pa novo maskaro si moram kupit…” ker me v to prisili družba! Ampak, to je okolje v katerem živim in lažje je, če se mu prilagodim. Je pa žalostno, res. To da nisi dober tak kot si in samo zato ker si..

vesela sem, ker sem lepo videti, ker imam lepo telo, lep obraz, ki mi ga ni treba pudrati (mogoče 2-krat do 3-krat na leto zvečer, ko grem ven), se pa vsak dan uredim in namažem za v službo, čeprav imam skoraj polovico časa oblečene kavbojke. a si vseeno namažem trepanlnice z maskaro, ker so tako lepe trpalnice še lepše (vsaj zame). in še nekaj drugih malenkosti – trikov, pa sem! poudarim želeno in skrijem, česar nočem kazati (na primer kakšen mozolj).

skalca, sicer sem pa srečno bitje, ki da veliko nase in zase, srečna tudi zato, ker si lahko veliko privoščim samo zase. tako kot pazim pri oblačilih (pa to ne pomeni, da nosim kostime – nasprotno), pazim tudi pri ličilih, da so, ko jih nanesem, okusna (manj je več, menim). vse to je seveda moja stvar, tako kot je tvoja to, da te bo gnev razžrl. kar daješ, to žanješ.

na telesno zdravje vpliva tudi psiha, zato, skalca, ne bodi tako namrgodena in jezna na ves svet: nasmej se, tudi če te kakšen post tako razjezi, kot te je moj. -:)))

Frendica, tud če je vse to res, se sigurno ne umivaš in smrdiš. Al pa kadiš. Nekaj je sigurno narobe s tabo. Jaz skrbim zase. Tebe bi pa deportirala na kmete, da bi hodila po gnoju in bi se ti vsa šminka razmazala. Grda in zafrustrirana si, da veš! Zgleda, da si nepotešena krava, ki tukaj jamra. Pa še smrdi!Še tvoja maska iz ličil je ogabna!

Ha, ha, pa kaj govoričiš, huda, pa saj to ni res!:)))) To je noro, kaj izbruhne ven iz ljudi, ko samo malo podrezaš:))

Kakšne zaključke si ven potegnila, bravo, res si majstor v domišljanju! In še vedno sploh ne razumeš, o čem govorim. Sploh! Samo to je pač tvoj problem.

Najbolj me zabava tvoj stavek: ti pa si ženska, in se delaš, da to nisi!:))) Kaj, a zato ker se ne flosam? Ha, ha, ta je res za zapomnit si! Ha, ha, ha! Za crknit!:))) Pa morda še kak, samo se mi ne da brat vsega tega.

Kakorkoli že, ta “debata” ne vodi nikamor. Kot sem rekla: kdor razume, naj razume, ostali se pa lahko razburjate, kakor vam je drago, če tako želite.

Meni se ne da več, tako da vsem želim lep večer!:)

Tudi meni se ne da več. sploh po takih besedah skalce. da te ni sram, da tako grdo zmerjaš ljudi.

Skalca: kajenje nima nobene zveze z urejenostjo!

Skalca, če si (iz kakršnegakoli razloga že) jezna nase in nezadovoljna sama s sabo, ni treba zato drugih zmerjat. Pač, nekatere se bolje počutimo naličene, nekatere pa ne. Kakor komu paše. Ne vem zakaj se je treba zdej med sabo prerekat zarad tega??

Če grem na faks, pa na čvek sem vedno naličena. Puder(pozimi)m rdečilo za lice, senčilo, maskara, šminka. Za čez dan bolj naravni ali pa jesenski toni. Za zvečer malo bolj močno. Poleti ne uporabljam skoraj nič make upa.

Mojca

FRENDICA, PIZDAM IN VILINA:
TISTI POST, KI JE BIL NAPISAN DANES IN Z MOJIM NIKOM TUDI POD RAZNO NI MOJ. kDORKOLI JE PISAL POD MOJIM IMENOM JE DO KRAJA NESRAMEN IN NEIZVIREN IN SI NE ZNA IZMISLITI SVOJEGA NIKA.
TISTA OSEBA, KI SI JE DANES SPOSODILA MOJ NIK JE DEFINITIVNO NENORMALNA IN SKRAJNO ŽALJIVA DO MENE IN DO OSTALIH.
PREBERITE MOJE PREJŠNJE POSTE IN BOSTE OPŠAZILE, DA TO NI MOJ STIL PISANJA. LAHKO POGLEDATE TUDI NA DRUGIH FORUMIH.
SUMIM PA DA JE AVTOR ENA IZMED ŽENSK, KI JO JE MOJ PREJŠNJI POST PRIZADEL.

Jaz ne uporabljam veliko ličil….ponavadi le maskaro, ustnice pa namažem samo z labelo….če grem zvečer ven skorajda ni nič drugače, morda le to, da si malo bolj poudarim učke ampak ne pretirano….sem mnenja da je ženska lahko urejena tudi brez pretiranega make upa….

katarinca 🙂 lepo da tudi ti enkrat odnehaš 🙂

Hja, skalca, morda boš prihodnjič bolj razmislila – preden boš koga prizadela. zdaj pa imaš!!

Meduza, pa menda nisi bila ti tista?
Sicer pa sem naredila konec podtikanju.

Ne zdi se mi, da je bila Skalca v svojem postu na kakršenkoli način žaljiva se pa tudi na drugih forumih vsake toliko pojavi nekdo, ki se mu zdi blazno zabavno pisati pod tujimi nicki.

ne, skalca, nisem bila jaz, pa tud ne vem točno za kaj je šlo. ampak ko si napisala, da si nekoga prizadela s postom, sem si mislila da je pač logična posledica ta, da tebe nekdo prizadane. saj veš: vse se vrača. ne bi se pa rada preveč mešala v te zadeve.

No zaenkrat se še ne šminkam.Če pa bom kdaj homič in se bom šminkal pa bom povedal.Drugače pa mora bit ženska urejena čista našminkana namazana itd.Aja pa nikoli ne sme nosit tistih sivomodrih hlačnih najlon nogavic,ker z njimi deluje hm kako bi rekel ,nagravžno.Zmeraj ko vidim žensko z takšnimi nogavicami dobim vtis da ima to barvo zaradi tega da jih ne rabi dpolgo prat fuj.

Jaz se našminkam vsaki dan,vendar ne pretirano.

Zmeraj ko vidim žensko z takšnimi nogavicami dobim vtis da ima to barvo zaradi tega da jih ne rabi dpolgo prat fuj.
——————————————————-

LOL :)))) (sam ste se pa skregale, fajn bi se blo srečat v živo, pa met ženski fajt v blatu- verjetn nebi blo priporočljivo bit naličen…)

Skalca, jaz ti verjamem, da tisti žaljivi post ni bil tvoj. Respect!

Katarina, od vsega srca ti čestitam. Imaš point in verjamem, da si urejena ženska ne samo po zunanjem videzu, ampak tudi po notranjosti.

Huda! Čeprav niti malo ne simpatiziram s tvojimi predstavami o (ne)urejenosti, ti pa moram reči, da te mi je žal. Ker praviš, da s poštenostjo in iskrenostjo ne prideš daleč.
Ljudje tvojega kova imajo za moto v življenju stavek “dobrota je sirota”.
To pa ni res! Veš kaj, pa če me bo zaradi odkritosti in poštenosti tisoč ljudi za…bal, bo pa tisočprvi navdušen nad tem, ko bo ugotovil, da ni na svetu sam. Tako vsaj vem, da imam nekaj pravih prijateljev, ne pa na tisoče takih, ki jim je moto v življenju da se iskrenost ne izplača in me bodo potunkali ob prvi priložnosti, pol pa rekli kao :”Ej stara, sorry… “

Upam, da se bo Katarina kljub vsemu še kaj oglasila, pravo zadovoljstvo jo je brat!

jo, jaz pa mislim, da Katarinca še zdaleč ni tako poštimana kot se dela (no, pa smo spet pri maski). Iz tegale njenega zapiska lahko zaštekamo, da ima kar nekaj težav z moškimi.

Ja, seveda, bombardirajo nas, kako mora biti ženska mati trem otrokom (+četri froc:mož),

Okrutna, jaz nikogar nisem zajebala – še nikoli. Delujem samo tako, da več ne pustim da me sploh kdo zajebe in ne zaupam kar vsakomur kot sem včasih. Štekaš?
V življenju sem ukradla samo enkrat en polomljen dežnik pa še tega sem po pomoti zamenjala za svojega 🙂 toliko o poštenosti.
Zaupam samo tistim, ki so vredni mojega zaupanja…ne pustim, da me še kdaj kdo zajebe…in mislim da je prav tako. Da se zavaruješ kolikor se lahko! v življenju sem bila že prevečkrat razočarana in nesrečna, da bi verjela v zgodbico v vsesplošno dobrih ljudeh…ja moja navada pa je da poskušam v vsakem najti kanček dobrega 🙂 vendar to nima veze s tem. Dejstvo je da je svet prase in mi smo v njem. Bolj kot si mlahav in šibak, prej te bodo povozili…saj ne pravim da moramo biti prasice. Samo naivne ne smemo biti, pa nikar zaupat vsakomur… Toliko o mojih pogledih na življenje. Včasih pa tudi sama ugotovim, da je na svetu nekaj dobrih ljudi in to me prav pozitivno preseneti. Vsakemu iz med njih skušam vrniti pozitivo na svoj način….mislim da je tako prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close