ali se šminkate?
Okrutna, ti si tako samovšečna in samozadostna, da se mi zdi, da nimaš tipa. Malo se poglej v špegu, pa se vprašaj zakaj ga nimaš. Če ga pa slučajno imaš, pa mislim, da je ravno tebe vreden.
Kako žolčno sovražiš tiste, ki se rade mažejo!!!! Jaz sem tudi že stara nekaj čez 40 let-mažem se že od 15 leta naprej. Puder, trepalnice, svinčnik- pa povem čisto po resnici, da nisem niti malo gubasta, ker puder ščiti kožo pred zunanjimi vplivi. Torej preštej, približno 30 let ličenja.
Pa se to moram priznati, da ne grem iz bajte brez make upa :))
Bolj primeren izraz od šminkanja bi bil LIČENJE-ker šminkanje isključno pomeni -nanos šminke na ustnice medtem ko ličenje zavzema cel obraz.
Da, ličim se skrbno, natančno, precizno in predvsem upoštevam sledeče:
Nadvse pomembna je predpriprava za nanos ličil – obraz osvežim s koži prijazno masko jo pustim učinkovati 10 min, nato jo skrbno očistim s čajem, ki je namenjen isključno moji koži, nato sledi nežen tonik nato sledi nanos vlažilnega koncentrata, ko se ta lepo vpije pa z nežnimi gibi vtrem kakovostno kremo. Počakam, da se tudi ta lepo vpije in nato sledi ličenje…
Pri nanosu pudra je zelo pomembna zadostna količina-ne premalo, ne preveč in seveda odtenek, ki ne sme biti presvetl in ne pretemen, in pa pravilen nanos, puder je potrebno enakomerno vtreti, ne pa samo namazati, ker potem resnično ima človek občutek, da ima na licu fasado…
Pri nanosu senčil na veke upoštevam “barvno lestvico”, hladne in tople tone ter seveda obliko in barvo svojih oči. Nanos senčil mora biti mehak, rahlo igriv in prepuščen lastni domišljiji in čutu za barvitost- za poudarjenje oči, pa nikakor ne gre brez kakovostne maskare in eye-linera..
Pri šminkanju ustnic pa pazim predvsem nato ali sem oči močno poudarila- v tem primeru ustnice našminkam nežno, nevpadljivo, vendar še kljub temu opazno in obratno, kadar oči ličim naravno- v tem primeru ustnice šminkam v smeri čutnosti in rahle zapeljivosti, seveda pa pri vsem in v prvi meri upoštevam svojo obliko ustnic..
Obrvi morajo biti simetrične, ne preozke in ne preširoke- jih lepo negujem z oljem za obrvi, nežno krtačim in oblikujem v lep lok, ki usreza moji obliki obraza, predvsem pa pazim, da niso ne pretemne in ne presvetle, pač v odvisnosti od barve las..
Lička zhtevajo prav tako dobro “oko” ker sicer obraz popolnoma deformirajo- ličim jih v toplih in nevpadljivih tonih…
Predvsem upoštevam pri ličenju, svoje počutje, barvo oblačil, čas, ki ga imam na razpolago, ten obraza in vratu ter dekolteja in rok, …
Da, ličim se in to vsakodnevno sebi v veselje, ker si vedno znova dokazujem , da moja domišlija nima meja, vedno začrtam kaj novega in vtem je lepota, ki jo vidim in občutim zase. In vso pravico imam nanjo!
POTREBNA JE HIGIJENA IN NEGA CELOTNEGA TELESA-od stopal do vključno z lasmi!!!! In tega se poslužujem vsak dan, ker v sebi živim, eno telo imam in za vse življenje!
Veste, kakšna je razlika če si telo neguješ vsak dan ali pa enkrat na teden- neprimerljiva in zavidanja vredna..
Čeprav se mi zdi, da večina pozablja na vrat, ušesa, na higijeno ust ,nohte-predvsem nožne, na lepo urejena stopala, na mehko, nežno in negovano kožo telesa ter seveda na lepe, negovane in sijoče lase…seveda da potem lepo naličen obraz izgubi svoj smisel in sijaj!!!!
Ta vaša in naša kregarija ali ličenje DA ali ličenje NE nima nikakršnega smisla, ker namreč vsak posameznik ima svojo pravico, svoje lastno počutje in stališče, svojo naravnanost do estetike in do lepote, ker jo namreč pač vsak po svoje in individualno formulira in doživlja…
Svoj DA dajem- tako negi, higijeni kot ličenju- enakovredno in uravnoteženo!
Pa lep pozdrav!
ej, pa kaj vam je? “naličen fris je enako urejen fris”????? od kje vam to? urejena ženska je zame čista, z umitimi lasmi, primerno spetimi, da ne motijo dela, s čistimi ušesi in vratom, z lepimi zobmi…morda s populjenimi obrvmi in morebitnimi “brčicami” okoli ust. torej še vedno NARAVNA!! groza, kakšne sužnje gloskov in rdečil in pudrčkov ste! ste to potem sploh vi? ponosna sem, da sem simpatična brez vseh ličil (ne brez kozmetike kot je kremica)…brrrr, kar strese me, ko pomislim, koliko se dandanes mladna šminka…in koliko za to zapravi?! brezveze.
Naravno lep obraz -to je po moji definiciji obraz, ki ima skladne poteze, se pravi oči, nos, ustnice so pravilne oblike in na obrazu noben del ne izstopa po svoji velikosti ali pa po obliki. (Zanimivo, je da se ravno s takšnim obrazom, največ deklet poslužuje ličenja.)Poteze so pravilne, morda obraz kazijo le mozoljči, ali pa podočnjaki- a obraz je v osnovi še vedno lep- oprostite- pravilen
In naravno lep obraz je še lepši in prijetnejši z ličili, ker namreč ličila tukaj nimajo kaj “popravljat” ampak samo poudarjat.
Obratno – obraz, ki ima “rahle” nepravilnosti-kot npr, prevelik oz.robat nos glede na obliko in velikost obraza, ali pa npr. pretirano velike in izbuljene oči, ali pa preozke ustnice.. itd.- vidite tukaj, pa je ličilo zelo nevarno, če ni uporabljeno premišljeno, ker obraz lahko zelo deformira, še poudari določene nepravilnosti in tako na obraz nariše še dodatno robatost, določeno krčevitost in nesimetričnost.. Tukaj pa gre predvsem za prikrivanje, spreminjanje določenih oblik in ne na poudarjenje.Dekle z močnimi potezami obraza boste redko videli z ličili te so namreč zaprisežene -“NEŠMINKERICE “, ki se rade poslužujejo stavka- se ne ličim , ker mi ni treba, sem zadovoljna sama s seboj!***
Ja, cel hudič je s temi ličili, če jih ne znamo uporabljati in ne vemo, čemo je ličilo sploh namenjeno – lep obraz je tako ali tako lep sam po sebi (če so poteze pravilne nimaš kaj dajat ali jemat)- najlepši pa pride z ličili… (ko obraz poudarimo ).
*** V primeru, da bi se kdo čutil užaljenega zaradi zgoraj navedenih “nepravilnosti”(ozke ustnice, velik nos,…) se mu iskreno opravičujem in dodajam, da ima vsak svoje merilo “lepote”.
Ličenje je zame tak optimistični jutranji obred, ki mi polepša dan + kavica seveda. Ko sem urejena in naličena se počutim bolj samozavestno. Všeč mi je, da sem ženska in uživam v teh t.im. tipično ženskih rečeh. Sigma, vidim, da si prava profesionalka in se strinjam, da je boljše biti nenaličen kot pa tak kot maškara, saj gre za celoten estetski vtis, ki ga daje ženska zato je ličenje le dopolnitev celotne podobe. Enako velja obratno torej ženske, ki ni niti osnovno negovana in ni skladno oblečena ne reši še tako dober make up.
Berem in berem in kar ne morem verjeti. Najprej naj povem, da se nikoli ne ličim. Ne motijo me niti ženske, ki se kdaj pa kdaj okusno naličijo. V stilu manj je več kot ste nekatere napisale. Moj post ne leti na tiste, ki ste napisale da se kdaj pa kdaj elegantno naličite.
Ampak kar tu gor berem pa ne more biti res. Kolikšne plače pa imate? Ali nimate nobenega drugega dela, da lahko toliko časa porabite za ličenje?
Ste kdaj pomislile, da bi namesto, da se ličite šle naprimer teči ali pa plavat ali v telovadnico ali pa na kolo….
In tiste, ki ne greste nikoli ven brez make-upa: a ko se ukvarjate s športom ste tudi naličene? In potem se pot meša z ličili? Ali pa se sploh ne ukvarjate s športom?
Klea, Huda
Urejenost in ličenje zame nista en isti pojem. Urejena je tista ženska, ki skrbi za higieno celotnega telesa. Se pravi, da nima mastnih las, ima čiste zobe, ne zaudarja po starem znoju… skrbi za svoje telo z zdravo prehrano…
//zzz//,
sicer se imaš za urejeno, ampak tvoj značaj je pa vse prej kot urejen, da imaš tako mnenje o nenaličenih sodelavkah.
Tamara,
Meni se ni še nikoli zdela nobena nenaličena pusta, naličena pa že marsikatera. Nenaličena s prijetnim nasmehom je bistveno bolj prikupna kot pa naličena pa brez iskric v očeh. S tem, ko deliš ženske na puste in nepuste glede na ličenje, kažeš le svoj značaj.
Frendica,
A sklepaš po sebi. Jaz glede na tvoj post, sklepam, da si tako zafrustrirana, da brez maske sploh ne upaš na cesto. Verjetno si zakompleksana, dolgočasna ženska, ki je zavistna, da nekatere upajo na cesto brez fasade in so vseeno lepe. Kar se denarja tiče: nekatere imamo pač malo manj denarja in tega bolj koristno porabimo. Pomisli, da ženska, ki ima 55.000SIT plače, da denar še za šminkarijo in kaj bo jedla? In ker nima denarja je dolgočasna? Jaz se ne ličim. Pa mi tudi slučajno ne moreš reči, da ne skrbim zase. Vsak dan svojemu telesu namenim 1,5-2 uri športa, čez vikend pa še več seveda pa potem še higiena. A skrbiš vsaj toliko zase? Kaj pa kaj tvoja kondicija? Se ti ne zdi, da je zdravo telo več vredno kot nališpano? Kažeš očitne znake zafrustrirane, nesamozavestne ženske, ki rada žali druge. Upam, da se ti večina žensk ne da.
Tamara, Frendica, //zzz//, Huda, Klea,
jaz bi vas poslala za kak mesec delat na kmetijo, nekam daleč v hribe in me zanima koliko časa bi imele še za vihanje nosov nad tistimi, ki se ne ličijo.
Ženske,
poleg osnovne higiene, je najbolj pomembna skrb za svoje telo. To pomeni zjutraj zdrav zajtrk, 4-5 obrokov na dan, veliko sadja in zelenjave in veliko gibanja, predvsem v naravi. Zdaj pa me zanima ali počnete vse to? Če počnete vse to in ste še v službi kako vam znese, da imate še toliko časa za ličenje? Ne bi bilo bolje, če bi namesto časa za ličenje malo potelovadile?
Kaj pa vaša duhovna hrana?
Če bi imele zdravo lepo telo in veliko kondicije. Ne bi bile nekatere tako zafrustrirane in se ne bi zaradi svojih psihičnih težav spravljale na nenaličene ženske. Vas daje zavist?
Še enkrat pa poudarjam, da post ni naperjen proti ženskam, ki sem kdaj pa kdaj prijetno naličijo. Niti ni narobe, če se vsak dan lepo naličijo, če je le njihov značaj prijazen in ne vzvišen.
Pa še nekaj: ni bolj grde ženske, ki je nališpana, gleda grdo in neprijazno in kar je najhuje v roki še cigaret. Zato naj še povem, da tista, ki kadi pa zame ni urejena (smrdi po dimu, rumene roke, zobje…) pa naj se liči ali pa ne. Kadilke zamislite si, tudi šminka vas ne reši, da bi bile videti urejene.
Važen je značaj, ne fasada.
Jaz se praviloma ne ličim.
Včasih, ko greva z možem kam ven, uporabim malo pudra, pa maskaro in obrobo za ustnice in glos. Ampak to je res poredko.
Še vedno sem rada jaz jaz in ne oseba, ki jo mož zvečer ali zjutraj ne spozna, ko jo vidi brez make-upa. Se šalim, vendar res nimam rada ličil …
Po moje je tudi odvisno od tipa ženske in od tega, ali se zna naličiti … Včasih grem po cesti in samo gledam … Nekatere pa res nimajo okusa.
In moj pravi, da sem mu všeč tudi brez maskare in šminke.
LP
Joj Skalca a ne pretiravaš mal. Saj tukaj pišemo o šminkah, zato ti pa niso napisale, o rekreaciji za svoje telo. Jaz brez maskare skoraj nikamor. Pa tud, če grem v hribe, si jih pa ne obarvam močno. Pa se prav nič ne mešajo z znojem. Pa poleg tega skrbim za telo. Včeraj sem tekla, danes mam fitnes, hodim na jogo. Zjutraj vstenem prej in 5-10min delam malo vaj za raztezanje in ogrevanje. Zajtrkujem v dveh delih. Najprej sadje, 20 min kasneje pa še zajtrk. Glede denarja- kolk pa stane ena maskara- ki jo imam pol leta,(tolk časa je tud uporabna) kolk pa stane svinčnik- ne vem ker ga imam že zelo dolgo, ustnice pa si mažem z labello- zaščita in sijaj. Glede časa- pa ustaneš 5 minut prej pa se namažeš.
glej zdaj sem šla pa še spodnji del tvojega dolgega posta prebrat, pa vidim, da si spodaj mal umirila zadevo. Pozdravček
Skalca, nisem vedla, da sem kriminalka, ker se licim, niti nisem vedela, da je to nekaj slabega ali grdega. Pac se pocutim dobro, da sem nalicena, ko sem v slubi ali ko grem z druzbo ven. To se mi zdi kot nek bonton!
Glede dela na kmetiji :-))) prvotno sem 23 let zivela na kmetiji, kjer smo delali vsak dan in ne nisem se licila za delo in se nikoli ne. Ne licim se niti, ko se grem rekreirat, ker takrat se ne pocutim dobro nalicena.
In zenske, ki se za v sluzbo ne licijo, se mi se vedno zdijo puste. Tudi sama pa ne maram zensk, ki nanasajo kile pudra in so, ko si odtranijo ves make-up, res drugi ljudje. Cimbolj naravno, ampak urejeno.
Joj Skalca, a potem, ko bomo uspešno opravile vse jutranje obveznosti, ki si nam jih naložila, a potem se lahko napacamo kot nam je volja???? Ne razumem, zakaj taki predsodki do make upa. Po moje za to, da se počešem in namažem, slednje mi večkrat niti ne uspe doma, zjutraj porabim največ 5 minut. Verjetno bi bila presenečena nad mojim imidžem, sem zelo umirjena gospa na pragu 30 z minimalističnim make upom in nevpadljivimi oblačili. Živi dolgčas ti rečem, malo šminke si dam gor zato, da me slučajno kdo ne zamenja za del pločnika:)
jaz nisem nobeni, ki se ne zna namazat in je zato naravna, fovš ker nimam biti za kaj. Ene še vedno en poznate razlike med kdaj biti naličen in kdaj ne. logično da nisem naličena, kadar športam, kadar spim, kadar grem v naravo. Razen maskare, pudra takrat ne uporabim. Enako kot je neprimerno iti v hribe s pudrom/maskaro, je neprimerno iti v službo brez le-teh.
A štekate?
stokrat rajši sem afna, kot pa neka “naravna” zafrustriranka…če že imate to v mislih 🙂 Ob ženskah, ki nimajo gor niti malo make upa včasih tudi pomislim, ali poskrbijo za pobrite pazduhe in vse ostalo, če so že tako “naravne”.
Ne,zafrustriranke ste ravno ve, ker nimate toliko samosprejemanja, da bi se brez packarije lahko počutile privlačne. Ženska, ki ne sprejema niti lastnih trepalnic in si jih mora umetno barvati, kaže, da ni zadovoljna z nečim.
Kaj je to “make up”? Izmisliti si, to pomeni to. Torej se delati nekaj, kar nisi. Ja, res, privilegij za tiste, ki sami s sabo niso zadovoljni.
Nikar se ne sprenevedajte. Zakaj se naličite? No, zakaj? Običajna puhlica, ki jo ženske navržejo (ne da bi vedele, o čem govorijo) je, da “se potem pa bolje počuti”. In zakaj se bolje počuti? Ker kao zgleda privlačnejša. Ja, zakaj si pa želi zgledat privlačnejša? Zato da bo seksualno privlačna, nič drugega kot. Zakaj si ženske tega želijo (in tudi moški na svoj način)? Ker s tem dobijo moč.
Privlačen človek lahko manipulira, ima moč. Samo to je težko videti, ker potrebuješ veliko veliko poguma, da si tako iskren sam s sabo.
Enostavno povedano: bolje se prodajaš, ker si lepše zavit.
Make up – “izmislek” – je način, kako se skriješ pred drugim (pa čeprav gre za fingiranje bujnih trepalnic), a predvsem je to problem, ker se skrivaš sam pred sabo. Sliši se nedolžno, pa ni. Če si ne upaš pokazati svojega pravega obraza niti na koži, kaj šele navznot! To so vse načini laganja. In ljudje najdemo tisoč in en izgovor, da “brez tega pa res ne gre”.
O, seveda gre, samo terja pogum. Make up navzven vodi v make up navznot. Oseba, ki se noče pretvarjati, ne bo potrebovala nobenih mask.
Vprašanje ličenja je globlje kot samo kokošji prepiri o tem, kaj je urejeno in kaj ne. Dejansko gre za vprašanje tega, ali se kažeš tak kot si.
In seveda obstaja ličenje in lepšanje, kaj da ne! Obstaja zdrava hrana, gibanje na svežem zraku, zdravo in čvrsto telo ter energija. To je edino ličenje – in to prihaja iz notranjosti človeka, iz telesa in duha, in verjemite, drage moje, je daleč privlačnejše od vseh še tako umetelno popacanih fake obrazov.
Je pa seveda vse vprašanje posameznega človekova nivoja. Nekomu bodo moje besede popolnoma bedaste, če ne razume, da je vsakršno pretvarjanje strup za dušo. Vse je odvisno od nivoja zavedanja in tega, kako človek gleda na svet. Ja, tudi make up.
Cela naša družba je en velik make up. Vse temelji na pretvarjanju, lažnih nasmeških in lažnih trepalnicah. Razlika je samo v nivoju. In kakršnikoli puhli izgovori so samo metanje si peska v oči, da prikrijemo to, da se ne znamo sprejmat takšne, kot smo, in da se hočemo samo dobro prodati, ne pa res biti v celoti, kar smo.
Odnos do make upa samo kaže posameznikovo razumevanje tega in to, koliko se je že osvobodil potrebe po pretvarjanju.
Nekateri pa iščemo naravno lepoto: ki ni v pravilnih potezah, ampak izžareva iz človeka. In na katerem se posledično vidi skrb zase in za svojo telo, kar je nekaj popolnoma drugega kot pretvarjanje.
Zdaj pa pač razumite tiste, ki lahko.
Kaj naj bi bila potreba po pretvarjanju? Živimo kompleksno družbeno življenje in vsi imamo vsaj nekaj vlog, tako mora biti recimo ženska uspešna v službi, potrpežljiva mati, razumevajoča partnerka, gospodinja, hčerka svojih staršev… Tvoj argument, da je bistvo ličenja v nadevanju krinke in skrivanju našega pravega bistva ni ravno prepričljiv. To čemur ti rečeš pretvarjanje je osnovni del našega socialnega življenja, je cel kup rutinskih stvari in cel kup izrečenih puhlic v katere se ne poglabljamo. Živeti popolnoma skladno s svojim globjim duhovnim bistvom je pa v danih družbenih razmerah nemogoče, razen če ti nekdo vsak mesec polni TR, namesto tebe počne vse nepoduhovljene zoprne reči kot je gospodinjenje ali menjava otroških plenic. Tako, da se nekatere moramo upedenati tudi zato, da se po tvojih besedah lahko bolje prodajamo. Draga Katarina, kako naj bi neprespana in utrujena ženska zjutraj izžarevala notranjo lepoto, ko namesto jutranje meditacije pade v kaos družinskih jutranjih odprav? Sploh pa ali je res tako težko razumeti, da nekdo uživa v takih rešeh kot je ličenje in negovanje?
p.s. tuširam se vsak dan, zobe si umivam 2x na dan ali več, pa še roke si temeljito umijem po VSAKEM obisku WC
Forum je zaprt za komentiranje.