Ali še razvijate fotografije?
Imam nekaj fotografij, ki vsaj že 2 leti čakajo, da jih razvijem, kupim album in podarim … Morda se tega lotim danes. Pa sem razmišljala: danes je enostavno razviti fotografije doma (mat in sijaj), kupiš tiskalnik, kupiš foto papir, se malo poigraš s programom, natisneš in je to to. A kdo to dela? Ali sploh še razvijate fotografije pri fotografu?
Čaka me pa se odločam, 10.08.2022 ob 08:38
Imam nekaj fotografij, ki vsaj že 2 leti čakajo, da jih razvijem, kupim album in podarim … Morda se tega lotim danes. Pa sem razmišljala: danes je enostavno razviti fotografije doma (mat in sijaj), kupiš tiskalnik, kupiš foto papir, se malo poigraš s programom, natisneš in je to to. A kdo to dela? Ali sploh še razvijate fotografije pri fotografu?
Čakam že velik let, da pride kak nov način za printanje fotografij doma po normalni ceni in po seveda vsaj solidni kakovosti fotografij, ampak tega še ne bo, ker morajo pač tud fotoateljeji služiti denarce..
Moje mnenje je, da je vseen boljše razviti fotografije pri fotografu, ker so neprimerno boljše kakovosti kot doma sprintane… Pa pustimo zdaj te hofer foto storitve in podobno…..
Enkrat ali dvakrat letno še kar redno izdelujemo fotografije pri fotografu.
Tudi vmes kdaj natisnem kaj na računalnik… zelo priročno in solidna cena izdelave fotografij pa je recimo je v DM, ko poseben avtomat natisne fotografije direktno iz telefona. Malce se je treba poigrati s programčkom, a je super, pa hitro za sprotne fotke.
Mater ste tečni s temi filmi. A veste, da ponekod še kar oglašujejo izdelavo digitalnih fotografij kot razvijanje? Pač, se je izraz ohranil in ga ljudje uporabljajo. In to ni edini primer v slovenskem jeziku. …https://www.harveynorman.si/foto-center
glede na to, da ne fotografiram več, pač ne razvijam.. prej pa sem.. se spomnim še cajtov, ko sem kupovala aparate za enkratno uporabo in potem nesla k fotografu, da mi razvije.. hehe… potem sem imela nek digitalen fotoaparat, potem pa je vse nadomestil telefon.. zadnje čase pa se mi ne da slikat samo z gledanjem uživam v momentih..
Jonc nepr, 11.08.2022 ob 09:48
Prava “razvita” fotografija je v bistvu najbolj trajna zadeva, bolj kot vse naprintano, bolj kot CD ali hard disc oz. digitalni zapis. Enako trajno je le še shranjevanje na mikrofilmu.
Glede hranjenja in obstojnosti. Problem je, ker so včasih ljudje tlačili te fotografije v škatle, zavitke, … in je sedaj marsikatera prepognjena, scefrana po robovih, ipd. Ne vem zakaj jih niso dajali v albume. Vsaj po moji strani družine je bilo tako (starši, stari starši). Res škoda. Jaz vse razvito dam v albume in so sedaj tudi tiste skoraj 30 let stare še vedno lepe.
Forum je zaprt za komentiranje.